Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 24. července 2020 12:46

Mě se líbí ta představa, že dopoledne v Karviné chytá koronavirus a večer trsá v Praze s fotbalisty. Když je z Karviné a zároveň je v klubu pečená vařená.

Offline zelene.oko
651 příspěvků moje polička 24. července 2020 13:03

Evaeva Smutné je, že čtenáři expres.cz a další mají tuhle linii myšlení a nepřijde jim divné, že ten článek nedává smysl.

Offline Sweet Potato
40634 příspěvků moje polička 24. července 2020 14:09
Offline Mirka
4004 příspěvků moje polička 24. července 2020 14:10

Sweet Potato je to tak.

Offline zelene.oko
651 příspěvků moje polička 24. července 2020 14:36

Sweet Potato Bohužel, je to tak, včera ve zprávách zaznělo od předsedy správy hmotných rezerv: Na nákup zásob na dva měsíce vláda uvolnila skoro čtyři miliardy korun. Ty zatím nebyly využity. „Pokud vše půjde hladce, tak první smlouvy uzavřeme na začátku srpna s tím, že plnění bude do tří měsíců od uzavření kupní smlouvy, ale do prvních třiceti dnů očekáváme minimálně 20 procent objemu zboží,“ vysvětlil Švagr.

Offline Sweet Potato
40634 příspěvků moje polička 24. července 2020 14:45

zelene.oko Fakt mám chuť sebou mrsknout na zem, mrskat rukama a nohama a ječet neeeee.

Plus některé nemocnice už zase prosí lidi o šití roušek.

A mimochodem, balíček dvou roušek u nás v lékárně během asi týdne zdražil ze 49 na 62.

Offline rasaNori
8875 příspěvků moje polička 24. července 2020 14:50

Sweet Potato njn kupni sila:(

Offline zelene.oko
651 příspěvků moje polička 24. července 2020 14:52

Sweet Potato Prý už se zase zvyšují nákupy paralenu, roušek a dezinfekcí.

Offline Aranel
6686 příspěvků moje polička 24. července 2020 15:21

Já jsem ještě myslela, že tím jedním brčkem šňupali koks. Sliznice jako sliznice... kýbl mojita ani brčko=joint mě nenapadly. No prostě techtle mechtle na všechny způsoby

Offline Sweet Potato
40634 příspěvků moje polička 24. července 2020 16:26

Asi tak

Offline continuity
43573 příspěvků moje polička 24. července 2020 16:41

zelene.oko no já jsem ve středu objednala bavlněné roušky asi za litr. Doteď jsme nějak přežívali z doma šitých zásob + jednorazovych, ale jestli děti začnou chodit v září v rouskach do školy, tak nebudu mít sílu denně prát.

Offline continuity
43573 příspěvků moje polička 24. července 2020 17:04

Jinak chytrá karanténa prý take nefunguje, tak dobře jak se všichni zaklínali. Spíš teda nefunguje vůbec. 

Dnes jsme zrušili velkou firemní akci na září. Na jinou jsem se minulý týden registrovala, ale teda nevím. 

Offline 999
19894 příspěvků moje polička 24. července 2020 17:10

Aranel Já si to myslím úplně stejně. Žádnej kýbl...

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 24. července 2020 17:30

continuity to abych zacala sit detem rousky, chjo... znami jsou ted v karantene a k tomu cela jejich mala firma. Sportovni klub, ktery zajistuje krouzek ve skolce a kam chodi syn ma na fb, ze A tym a turnus soustredeni je v karantene. Zacina to byt vesele.

Offline nika
685 příspěvků moje polička 24. července 2020 23:15

Dneska děkovala jedna  žena z naseho města cestovatelům, že sem opět dotáhli koronu a že tudíž na sobotní pouťové zábavě budou muset být roušky. Pařba lidem riziková nepřipadá.

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 25. července 2020 09:35

nika asi pred 2 dny se nejaky hejtman rozciloval na ct24, ze si lidi nemuzou odpustit dovolene v zahranoci a ze tihle cestovatele nas ohrozi poslouchala jsem to z vedlejsi mistnosti a nestihla jsem, kdo to byl, ale byly to strasny kecy. 

Kamaradi jsou ted v Chorvatsku, na plazi jsou sami, v obchodech maji rousky, vari si na apartmanu. Kdyz jsou v CR, tak dojizdi hromadnou dopravou 2 hodiny denne, pracuji ve velke firme... takze to riziko je mnohem vetsi.

Offline barbucha blogger
36103 příspěvků moje polička 25. července 2020 10:47

Sweet Potato 

Jo jo, prohlášení slovutného ministra zdravotnictví: včera, dnes a zítra... v sobotu večer a v neděli ráno.

Neni nad vládu odborníků.

Offline barbucha blogger
36103 příspěvků moje polička 25. července 2020 10:50

A jinak mě teda značně rozveselilo, že jsem patrně přispěla k otevření hranic se Švédskem - neboť můj negativní test prokázal bezpečnost zmíněné země.

Kurnik šopa, to tu povinnost nemohli zrušit o chvilku dřív?! Fakt jak naschvál

Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 25. července 2020 21:28

nika Tyhle lidi jsou fakt smesny, hlavne po tom, co vysla tabulka tech zavratnych asi 22 pripadu, ktere si to "privezly ze zahranici" (v uvozovkach je to proto, ze tem lidem neprokazete, ze to nemeli uz pred tim, nez do toho chorvatska ci kam vycestovali)

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 25. července 2020 21:45
Reakce na razorblade:

nika Tyhle lidi jsou fakt smesny, hlavne po tom, co vysla tabulka tech zavratnych asi 22 pripadu, ktere si to "privezly ze zahranici" (v uvozovkach je to proto, ze tem lidem neprokazete, ze to nemeli uz pred tim, nez do toho chorvatska ci kam vycestovali)

​To si přesně říkám taky. Jak všichni ví, že si to přivezli ze zahraničí? Když tam odjíždí, tak test mít nemusí, takže neví, jestli už s tím neodjeli. 

nika To je děsný. Mnohem větší strach jsem měla v Beskydech. V každé restauraci narváno a venku se sedět nedalo. Všude zástupy lidí a u rybníku hlava na hlavě. U moře jsem letos skoro sama na pláži, restaurace venkovní a ve spoustě zemí povinná rouška do obchodů a uzavřených prostor.