Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 27. července 2020 17:29
Reakce na barbucha:

Pavlena 

Já jsem z toho úplně perplex. Jsem předpokládala, že když tam přijde (přijede na vozejku) pani doktorka vodvedle, že se všichni spíš přetrhnou... 

​...coz by bylo tez solidni peklo. Jinak ale souhlas, desny postup. 

Offline RoSa
10226 příspěvků moje polička 27. července 2020 18:48
Reakce na barbucha:

Jako WTF?! Uložej si tam nejistýho pacienta mezi další normální, aby jim nakazil půl baráku? Výslovně odmítnou test?!

Takovej bordel jsem ještě neviděla. Prej se Ludvík zrovna v televizi prsil, že tam nemaj jedinýho pozitivního pacienta. No jak to může vědět, s takovouhle?!

když nechtěj mít pozitivní pacienty, tak netestujou - to dá rozum přece! jak jinak to chceš udělat? hroznej bordel tohlencto! a proč jeli do chcípky-Motola a ne k vám?

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 27. července 2020 19:17

Ja bych se jen rada ohradila proti kritice Motola a slovum jako "chcipka". Za nas je to vyborna nemocnice se skvelejma doktorama. (a zadneho znameho doktora tam nemame)

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 27. července 2020 20:09
Reakce na Pavlena:

Ne ze by tohle bylo neco prevratneho, co by nikoho nenapadlo, jen me zaujalo noseni rousek ve vnitrnich prostorach na Slovensku do doby, nez se naockuji 2/3 populace..

Takze kdokoliv bez home office nosi rousku minimalne 8 hodin denne, treba zdravotnici a personal nemocnic klidne vic, nez 12 hodin. Stavebni delnici jsou cajk, ty jsou venku. A to nekolik let? No jako kleplo by me.  

​Nevím, jak je to na Slovensku, ale tady v Německu se na pracovišti nosit nemusí - pokud neděláš s lidma bez jiné ochrany. Pokladní už mají jen plexisklo ale jo, doktoři a fyzioterapeuti je mít musí. Jinaks e dle mého vychází z toho, že u spolupracovníků by to bylo snáze dotrasovatelné plus se třeba vedou i záznamy s kým se kdo potkal (třeba na univerzitě, kde je větší množství pracovníků)......

Já roušky nemusím, ale místní přístup opatrnosti ve chvíli, dky to má smysl je mi docela sympatický........ Přeci jens e pak ta ohniska izolují trochu snadněji :)

Offline barbucha blogger
36103 příspěvků moje polička 27. července 2020 20:18

jinx 

Možná peklo, ale většinou se ke kolegům chovaj "jinak"

RoSa 

Protože sanitka neni taxik, brouku. A vodveze tě tam, kam uzná za vhodný.

Ale vykládala jsem to - s vočima navrch hlavy - doma milostpánovi, a ten pravil, že má podobnou zkušenost, resp. když ho tam přivezli před časem páč se mu neudělalo dobře, taky se ho ptali (protože kardiostimulátor) kde se léčí, a když jim to sdělil, začali prej nadávat že to je hrůza, vozej jim pacienty z Homolky kde za to berou prachy a my abysme to tady vošetřovali... před pacientem prosimpěkně. Kterej s tim, kam ho sanitka přiveze, nemá nic společnýho.

Takže nejen neurvalci a drzý jak štěnice, ale vona je tam nějaká nepěkná mezišpitální rivalita zjevně.

Offline RoSa
10226 příspěvků moje polička 27. července 2020 20:34

barbucha eštěže jsem spádová oblast Homolky!

ad Motol: jakože voni tam za to od pojišťoven nic nedostávaj?

Offline barbucha blogger
36103 příspěvků moje polička 27. července 2020 20:37

RoSa 

Určitě dostávaj. Ale asi měli na mysli, že kontrola je za málo, kdežto to zavedení je za pěkný peníze Jako by to šlo rovnou jim do kapsy

V každým případě jsou to pěkně blbý kecy, to ať si řešej v hospodě u panáka, ne před pacientem.

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 27. července 2020 20:47

barbucha no nepovidej, to bych si nevsimla

Offline Jennyfor
2000 příspěvků moje polička 27. července 2020 20:48

barbucha Já mám teda s Motolem dvě zkušenosti, jednu skvělou, dali mi tam dohromady kluka po komplikovaný zlomenině nohy, kdy dokonce hrozilo, že o ní přijde a to tak, že za rok už hrál tenis, lyžoval, koloval a teď hraje beach na dost dobrý úrovni. Jako operatéři fakt machři.

Ale když jsem jim tam dávala na vědomost s dost velkým předstihem, že tu operaci štítnice si teda nechám udělat ve Vojenský a ne u nich, tak jsem dostala takovou čočku, že mi až zaskočilo. Byla to tedy nějaká tajemnice nebo sekretářka přednosty, ale seřvala mne, jak se opovažuju si dělat svévolné změny, kdo mi poradil, ať jdu jinam, jméno  a kam teda jdu a že to teda budu hořce litovat, tam to vůbec neuměj a vzpomeňte si na mne, až vám to zpackaj, děláte velkou chybu, velkou, mám vás tu napsanou červeně a budeme to mít v patrnosti, kdybyste se tu někdy ukázala, nepočítejte s vstřícností... a další podobný nesmysly.

To taky před plánovanou operací není nic moc. Asi nějaká rivalita špitálů nebo očekávaná úhrada za tu operaci?

Offline EDITH4B
2131 příspěvků moje polička 27. července 2020 22:40

Dnes mi povídala známá (zdravotník v jedné z brněnských nemocnic), že jim koluje v nemocnici jakýsi pamflet shora a v něm je uvedeno, že pokud se zdravotník setkal s nakaženým covidem, není nutný nástup do karantény, pouze mají používat respirátory ffp3...To je teda slušný

Offline viktorka_od splavu
49434 příspěvků moje polička 27. července 2020 22:42

EDITH4B vidíš a já myslela že karanténu nařizuje hygiena a že je povinná

Offline EDITH4B
2131 příspěvků moje polička 27. července 2020 22:54

EDITH4B vidíš a já myslela že karanténu nařizuje hygiena a že je povinná

​Taky jsem myslela... Známá mi to vysvětlovala tak, že kdyby šli všichni,co se setkali s nakaženým, do karantény, tak by za chvíli neměl kdo ordinovat. Mimochodem, prý je nakažených opravdu čím dál víc, bezpříznakových. Přijdou na nějaký zákrok, cítí se naprosto ok, udělají jim test a bim ho...

Offline continuity
43573 příspěvků moje polička 27. července 2020 23:00

EDITH4B tak pokud virus opravdu zkrotnul a ti nakažení nebudou generovat hospitalizované, případně mrtvé, všechno je v pořádku, hurá do promorování. Já jenom nechápu, jak to lze dovodit bez poradnych dat a informací. 

Offline EDITH4B
2131 příspěvků moje polička 27. července 2020 23:05

continuity jo, je to děsnej bordel.

Offline continuity
43573 příspěvků moje polička 27. července 2020 23:49

Offline viktorka_od splavu
49434 příspěvků moje polička 28. července 2020 06:01
Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 28. července 2020 08:30
Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 28. července 2020 08:36

EDITH4B maminka kamaradky je zdr.sestra u praktika, meli v ordinaci kluka, ktery jim zamlcel, ze ma horecku, prisli na to, az kdyz se jim nezdal a zmerili ho. Poslali ho na test, ordinaci radsi ten den zavreli, hygiena jim karantenu nedoporucila, ze meli respiratory. Druhy den uz ordinovali. 

Mame ted zname pozitovni v karantene, taky zadne priznaky, vytrasovali je pres nekoho, kdo mel jit na zakrok do nemocnice a otestovali ho. Me by zajimalo, kolik takovych lidi skutecne je. 

Offline rasaNori
8875 příspěvků moje polička 28. července 2020 09:15

Lamicka ja abych rekla pravdu tak je me uplne jedno kolik takovych je, me uz to jen neskutecne sere! Pardon. 

Offline bram
4111 příspěvků moje polička 28. července 2020 09:24

Lamicka no jak jsme měli tu dovolenkovou anabázi - na turnuse před náma byl někdo pozitivní, tak šel personál na testy a my teď čekáme, jak se to vyvine dál - tak ten nakažený to taky zjistil náhodou. Byl totálně bezpříznakový a jen proto, že chce jet do země, kde je třeba mít test, šel na test. A ejhle, pozitivní. Kdyby chtěl do Chorvatska, nikdo se nic nedozví. Ale takhle zrušili celý turnus po nás, aby mohli vydezinfikovat celý areál a my čekáme, jestli nás taky někam pošlou nebo ne. Jak říká rasaNori , taky mě to už jen neskutečně sere. :)