Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline Kokoska
35156 příspěvků moje polička 26. července 2020 18:31

bram jo, to jen dokresluje ten bordel.

Offline continuity
43573 příspěvků moje polička 26. července 2020 18:31

Kokoska no to už byl rozhovor s Duskem někdy v pátek. Hygiena řešila nové případy a uzdravene ne, protože neměli kapacity.

Ono se už ví nějaký týden, že po překonání nemoci môže clovek mit pozitívni protilatky jeste hodne dlouho - i mesiace - a ti lidi už nejsou ani nemocní, ani infekční. Tak teď to dali do poradku. Akorát teda nevím proč nevyckali s  novymi opatřeními až po tom auditu. To tlačil Babis, očividne. 

Já hlavne už nerozlisuji, kde je to jak. Muž zítra odjíždí na Otavu, tak uvidíme jak překvapí zítra krizový štáb. 

Offline Kokoska
35156 příspěvků moje polička 26. července 2020 18:40

continuity No vzdyt rikam, bordel. Snad na hygienu nekdo ta cisla nahlasuje nebo nevim kam nahlasuje, to nemuzou najmout nekoho jako brigadnika treba, aby to zapsal do databaze (pokud se to hlasi elektronicky, bylo by to jeste jednodussi) a jednoduchym dotazem secetl, odecetl, vyloucil duplicity... to by zvladnul student SŠ.

Offline Jennyfor
2000 příspěvků moje polička 26. července 2020 18:42

Kokoska Tak ten test na protilátky je průkazný, takže nákaza proběhla, ale dojel si tam jako samoplátce, bylo to tenkrát jediný místo, kde to šlo.

Ale když šel až za dalších 14 dní - tedy měsíc od předpokládané nákazy - na klasický test a byl negativní, tak myslím, že už virus nebyl aktivní a stěr neměl co ukázat. A ten, co si nechal udělat sám, mu hygiena neuznala, byla to tenkrát ta laboratoř, který to pak zakázali, páč byla moc levná, dělali to za cca 1200,-. A když žádal tedy znovu o test na protilátky, tak leda za podmínky, že zaplatí 3000.
Tak se na to vybodnul a není ve statistice.

Možná je takových případů víc, třeba tam nejprve započítávali ty ex post testy a teď počítají jen aktivní výtěry, já nevím. 
Nebo vyřadili duplicity, vím, že opakovali, že se počítá každý pozitivní test, i když je to opakovaný u jedné osoby, tak třeba někoho napadlo dát tam SELECT DISTINCT  na rodný číslo.

Offline Kokoska
35156 příspěvků moje polička 26. července 2020 18:43

Jennyfor no jasne, vsak se rika, ze statistika je presny soucet nepresnych cisel

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 26. července 2020 20:58

Titulek aktualne.cz me pobavil, uz to upravili. Asi se par lidi vydesilo.

Offline barbucha blogger
36103 příspěvků moje polička 26. července 2020 23:06
Reakce na Jennyfor:

Syn tenkrát hned ze začátku, kdy byl v přímém kontaktu s dvojicí nakažených, poctivě to nahlásil a dostal žádanku na testy od hygieny až za dalších 14 dní od nahlášení. Mezitím si dojel partyzánsky do laboratoře na Kladně, kde mu zjistili protilátky. Takže pozitivní. Byl tedy v karanténě, nevylézal ani s odpadkama. Pak ho konečně vyzvala na otestování hygiena a byl na klasickém testu s výsledkem negativní. Takže není vlastně vedenej ani ve statistice nemocných.

​Nemusel bejt pozitivní, když měl protilátky. Ty znamenaj jenom, že někdy v minulosti koronáč prodělal (a třeba bez příznaků). Aktuální výsledek, to jest jestli jsi zrovna teď nemocná a nakažlivá, dostaneš jen z toho výtěru (PCR test). Proto taky hygiena uznává jen tenhle.

Offline Jennyfor
2000 příspěvků moje polička 26. července 2020 23:28

barbucha No a ale jestli to někdy prodělal (protože protilátky) tak by měl být v tý statistice celkových nakažených, kde je to kumulativně. V tý akutní už ne, to je jasný.

ale oni ten test neuznali, páč byl z laboratoře tý doktorky, už nevím jméno, co první začala dělat testy bokem mimo stát a nějak jí to zatrhli. A nebyl to žádnej čínskej rychlotest.

Offline barbucha blogger
36103 příspěvků moje polička 27. července 2020 09:04

Jennyfor 

Asi Peková? No ale to máš fuk, protože rozhodující je ten PCR test, takže na nějaký protilátky všichni kašlou. Statistika pro min. zdr. se dělá podle výsledků PCR, pokud vim. Doteď tam zanášíme data - zpětně! páč zezačátku na to neměli žádný stránky... tudíž celková statistika bude až tam budou všichni... někdy za půl roku? jde o tisíce lidí...

Vůbec je to celý vošetřený tak prasecky, že by chovanec ústavu choromyslnejch to vyřídil líp. Zrovna ráno mi volala chudák jedna z našich doktorek - manžel má vysoký horečky, tak co teď s nim? (navíc oba po obrně na vozejku, pročež ona s ním nehne) Když si zavolá rychlou, šupem ho pošlou kdovíkam... na infekci? nebo mu řeknou ať trčí v karanténě... ale že by ho přišli nabrat domů, to ani náhodou. Přitom by to bylo nejbezpečnější pro něj i pro okolí, pokud teda koronáč má. A když nikam nepojede, tak bude v karanténě ale bude vědět kulový. Jeho obvoďák za ním nepřijde, protože by ten koronáč moh mít... a za ním taky nesmí i kdyby ho někdo odvez, protože by... atd. atd. Hotová Hlava XXII.

Fakt to tady říděj odborníci, to by se jeden pomát.

Offline Sweet Potato
40634 příspěvků moje polička 27. července 2020 09:18

Offline continuity
43573 příspěvků moje polička 27. července 2020 09:32

Sweet Potato

jeste počkej dnes. Jsem zvědavá, čím nás zase naši nejvyšší zahrnou. 

Offline Sweet Potato
40634 příspěvků moje polička 27. července 2020 09:40

continuity Já už snad ani ne.

K hygieně a ne/testování. Cituji z twitteru:

"z 25 vedoucích tábora je již 16 diagnostikováno jako pozitivních, testy si nechali udělat sami

první byl diagnostikován ve středu, do dnes se nám jako rodičům neozval nikdo.

Testy jsme si pro děti zajistili sami, dnes budou výsledky..."

Offline ionicera
2240 příspěvků moje polička 27. července 2020 10:59

Sweet Potato A nevíte, jestli ti vedoucí mají příznaky? 

Offline Sweet Potato
40634 příspěvků moje polička 27. července 2020 11:34

ionicera Nevím a zatím to neví ani původní stěžovatel.

Offline continuity
43573 příspěvků moje polička 27. července 2020 11:36

Sweet Potato tolik k těm bohorovnim prohlášením, že jinde se epidemie nešíří, protože nemáme žádné pozitivní případy. 

Podle mě se už dávno rozhodlo, že se budeme promorovat, akorát nám to nikdo nechce říct.

Offline Pavlena
6921 příspěvků moje polička 27. července 2020 16:30

Ne ze by tohle bylo neco prevratneho, co by nikoho nenapadlo, jen me zaujalo noseni rousek ve vnitrnich prostorach na Slovensku do doby, nez se naockuji 2/3 populace..

Takze kdokoliv bez home office nosi rousku minimalne 8 hodin denne, treba zdravotnici a personal nemocnic klidne vic, nez 12 hodin. Stavebni delnici jsou cajk, ty jsou venku. A to nekolik let? No jako kleplo by me.  

Offline continuity
43573 příspěvků moje polička 27. července 2020 16:37

Pavlena no Slovaci to opravdu berou jinak, alespoň co mám informace. Moje rodina vevnitř roušky vůbec nosit nepřestala, pravda všichni pořád dělají z domova.

Jestli je budou nosit až do naočkování populace, to bych nepredbihala. To jsou takové vlhké sny.

Offline barbucha blogger
36103 příspěvků moje polička 27. července 2020 16:55

Tak mi eště volala ta naše doktorka... že manžela teda odvezla sanitka, vrzli ho do Motola, na normální příjem. Dali mu kapačku že je z horečky dehydrovanej, a šlus.

Volala tam pro informace... ptala se jak ten PCR test - prej to mu nebudeme dělat. Proč jako? Je mu přes 70, má cukrovku a další neduhy, čili samý přitěžující okolnosti vzhledem ke koronáči (jak nám tady neustále vtloukaj do hlavy), plus dva dny horečku jak kráva.

Kdepak, to já si nemůžu dovolit, opáčila jeho ošetřující lékařka. A jestli chcete, vemte si ho k sobě (na Homolku) a dovyšetřete si ho tam!

Jako WTF?! Uložej si tam nejistýho pacienta mezi další normální, aby jim nakazil půl baráku? Výslovně odmítnou test?! (a to viděj že von je na vozíku, vona jakbysmet, takže ho těžko naloží na záda a vodvleče někam, kde jí to udělaj za prachy, navíc je to jejich kolegyně) 

U nás teda kdo jde k hospitalizaci, bez testu se dostane nanejvejš k tý vyšetřovně, dál nesmí. Až po negativním výsledku!

Takovej bordel jsem ještě neviděla. Prej se Ludvík zrovna v televizi prsil, že tam nemaj jedinýho pozitivního pacienta. No jak to může vědět, s takovouhle?!

Tak do Motola teda ani v poslednim tažení! Vono bude v posledním tažení i celý naše zdravotnictví, asi dostali rozkaz šetřit... Tuhle vládu eště vodskáčem, všichni...

Offline Pavlena
6921 příspěvků moje polička 27. července 2020 17:06

barbucha tyjo, takovyhle zkusenosti asi ani nechci cist, to je strasny..!  

Offline barbucha blogger
36103 příspěvků moje polička 27. července 2020 17:14

Pavlena 

Já jsem z toho úplně perplex. Jsem předpokládala, že když tam přijde (přijede na vozejku) pani doktorka vodvedle, že se všichni spíš přetrhnou...