Koronavirus

28. března 2020 09:01
Online brrr
12390 příspěvků moje polička 25. července 2020 22:50

Mám pocit, že tady (MS kraj) to mají ve finále všichni na háku, nejvíc hygiena. Ty historky, co slýchám od karvinských brigádníků (čekací doba na testy, ztracené testy,...), takhle by to asi fakt fungovat nemělo. Ale jinak se nás fakt bát nemusíte.

Offline nika
685 příspěvků moje polička 25. července 2020 23:16

Renusatko poutovka je venku, takže bez roušek. No nevím, já bych se tam letos necpala.prave chcu do toho Chorvatska odjet, tak nechci riskovat.

Offline continuity
43573 příspěvků moje polička 25. července 2020 23:20

brrr na technetu před pár dny vyšel článek, kdy dali dohromady pár čísel a jednak máme hodně nakažených na počet obyvatelu a dále máme málo otestovaných na počet případů. 

Nepříliš dobře si v porovnání s jinými zeměmi vedeme i v další široce sledované statistice, totiž v množství provedených testů na jeden zachycený případ. Obecně se uvádí, že čím více se provede testů na jeden pozitivní, tím lépe by mělo být šíření nákazy „ohraničené“ a zmapované. Jednoduše proto, že epidemiologové a hygienici prostě více lidí vyloučí. Česká republika v této statistice v posledních týdnech setrvala na posledním místě. Jinak řečeno, u nás se testuje méně než v okolních zemích.

Proč tomu tak je, nelze pouze z těchto statistik vyčíst. Také to nemusí být nutně špatně. Nabízí se například předpoklad, že hygienici umějí lépe „cílit“ na ty správné lidi. Na druhou stranu, není jasné, proč by v tom čeští hygienici měli být o tolik lepší než ostatní.

Online brrr
12390 příspěvků moje polička 26. července 2020 09:47

continuity Hlavně je to pořád dokola, málo testů, dlouhé čekací doby (na odběr i na výsledky), protože se nestíhají zpracovávat. Přitom teď byl relativně čas a klid si sjednotit metodiku testování a naučit to další instituce, které se nabídly, že testovat budou (AV, SZÚ, atd....). Ale nějak se nestalo a o jejich pomoc očividně nikdo nestojí.

Offline AprilTwelve
1032 příspěvků moje polička 26. července 2020 10:08

brrr mě ta hygiena trochu připadá, jakoby si řekli uf je to za námi, to nové už nemusíme používat a v klidu se vrátili k tomu původnímu a do své komfortní zóny.... prostě hlavně v klidu.... ten oddychovy čas, ktery jsme si tak draze koupili, mi přijde skoro zmařený

Offline barbucha blogger
36103 příspěvků moje polička 26. července 2020 10:42
Reakce na Lamicka:

nika asi pred 2 dny se nejaky hejtman rozciloval na ct24, ze si lidi nemuzou odpustit dovolene v zahranoci a ze tihle cestovatele nas ohrozi poslouchala jsem to z vedlejsi mistnosti a nestihla jsem, kdo to byl, ale byly to strasny kecy. 

​No protože je mnohem jednodušší zaútočit na nejnižší lidský vlastnosti a předhodit závistivejm domovnicím srozumitelnej terč... než přiznat, že to řídí jedno nemehlo větší než druhý.

Každá Máňa (sedící setrvale doma na prdeli) se toho ráda chytí. To ty rozežranci co nevědí co s prachama, za to můžou! Kdepak náš Andrej!

Online nonemy
2675 příspěvků moje polička 26. července 2020 11:12

Brácha došel do styku s nakaženou kolegyni.Na hygieně mu řekli, ze je kontakt starší než dva dny nezajímá (byly to 4 dny). Přitom jsou u nich v práci už 4 nakažení. Žádné plošné testy tam neprovedly. Přijde mi, ze ta naše hygiena funguje nějak divně, nekoná dost. Ale budou to svádět na "nezodpovědné" lidi na oslavách a pořád dokola omilat jedno brčko.

Offline continuity
43573 příspěvků moje polička 26. července 2020 11:36

nonemy tak hygiena to pekne doprasila už na začátku. Ani jim nevyčítám nedostatečné kapacity, že se tam absolutně nedalo dovolat. To se může stát, kapacitně nebyly připraveni na takový malér. Ale to jak poslali ordinovat nemocného lékaře a podobně lapsy. 

A tato rozhodnutí , mám pocit, že kdyby tam seděla jakákoliv středoškolačka, bude kvalita úplně stejná, ne-li lepší. Jak kdyby ty testy platily že sveho. Fakt by mě zajímalo, jaké mají ty instrukce. By mohl tento stát z těch 500 miliard schodku věnovat alespoň zlomek na testování obyvatelstva. 

Místo toho Dostálová plánuje kampaň na podporu cestovního ruchu za dvě miliardy.

Když lidi budou mít důvěru, zas začnou cestovat. 

Online nonemy
2675 příspěvků moje polička 26. července 2020 13:17

continuity přesně, taky mám od začátku pocit, ze hygiena je v řešení největší kámen urazu. Dlouhé, pomale, zastaralé, zmatečné, nedostatecne... Je to smutné. To testování je určitě drahe,ale ta nasledna léčba a dopady na ekonomiku budou daleko dražší.

Offline continuity
43573 příspěvků moje polička 26. července 2020 13:29

nonemy testy jsou drahé, ale třeba by mohla prispet ministryně Dostálová. 

Kdyby ti Karvinští, kterým rušili rezervace, mohli donést negativní test na státní trovy, třeba by to turistickému ruchu taky pomohlo a měl by z toho něco i někdo jiný než mediální domy.

Offline Sweet Potato
40634 příspěvků moje polička 26. července 2020 13:38

nonemy já tohle slyšela z mnoha stran. Když si test zaplatíš, je to hned. Když tě na něj mají poslat, děs běs.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 26. července 2020 13:41

Já jsem teď slyšela od jednoho známého, který dělá u velké české firmy na zdravotnické pomůcky a jednal osobně s vládou, že stále není ani zájem o roušky. Raději pořád dovážíme drahé a nekvalitní z Číny. Vím, že to může být konkurenční boj, ale prý ty čínské testovali, pro vlastní potřebu a mají učinnost jako ty šité. Žádné chirurgické, za které se vydávají, to nejsou. Myslela jsem, že tohle je jen jedna paní povídala, že není zájem o domácí produkty, ale je to pravda a příprava na další vlnu ani neprobíhá. Zásoby nejsou a ani se nepořizují. brrr Takže nejen hygiena, ale všichni jsou v klidu a čekají, jak to dopadne. 

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 26. července 2020 13:58

brrr AprilTwelve 

Jo, přsně tak..... Hlavně když si člověk vzpomene na ty výžblebty jak to zvládají nejlépe a jak jsou skvělí (myšleno politiky)

To co předvádí je ode zdi ke zdicismus.....

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 26. července 2020 14:00
Reakce na continuity:

nonemy testy jsou drahé, ale třeba by mohla prispet ministryně Dostálová. 

Kdyby ti Karvinští, kterým rušili rezervace, mohli donést negativní test na státní trovy, třeba by to turistickému ruchu taky pomohlo a měl by z toho něco i někdo jiný než mediální domy.

Online nonemy
2675 příspěvků moje polička 26. července 2020 14:13

Sweet Potato brácha si ten test nakonec sám zaplatil a ještě ten den odpoledne měl výsledek, negativní naštěstí. Státní laboratoře toho budou mít víc, ale měli by to nastavit tak, aby to taky stíhali rychle a efektivně. A ne, že se potom dočteme, ze na výsledky se čeká i několik dní, a nebo že zamrazuji, když nestíhají, aby z toho měli prachy. Jako vždycky je všechno o penězích

Offline Kokoska
35156 příspěvků moje polička 26. července 2020 15:49

Slysela jsem uz nekdy v dubnu v radiu, ze laboratori, ktere muzou testovat, je dost, jen nefunguje predavani vzorku z pracovist, ktera nestihaji, do jinych, kde maji volno. Protoze za ty testy jim plati pojistovny. A ze je to proti nejakym predpisum syslit si vzorky a nestihat a ze se to musi zmenit. Tak asi evidentne ke zmenam nedoslo.

Kdyz korona prisla, tak jsem si rikala fajn, holt uplne nova situace, tak se nejaky zmatek nebo chyba stane... jenze uz uplynulo pomerne hodne casu a zase zacina byt chaos v narizenich, zase se testuje malo a se zpozdenim, nedostatecne zasobovani ochrannymi pomuckami zda se pokracuje, to uz je neomluvitelny.

Offline Jennyfor
2000 příspěvků moje polička 26. července 2020 18:15

Syn tenkrát hned ze začátku, kdy byl v přímém kontaktu s dvojicí nakažených, poctivě to nahlásil a dostal žádanku na testy od hygieny až za dalších 14 dní od nahlášení. Mezitím si dojel partyzánsky do laboratoře na Kladně, kde mu zjistili protilátky. Takže pozitivní. Byl tedy v karanténě, nevylézal ani s odpadkama. Pak ho konečně vyzvala na otestování hygiena a byl na klasickém testu s výsledkem negativní. Takže není vlastně vedenej ani ve statistice nemocných.

Je v tom neskutečnej bordel. A dnes můj skorozeť zjistil, že ačkoliv už těch 5 a půl měsíce dělá na HO, cca 30 km od kanclu, kde od března nebyl, všechno se děje jen on line, tak teď mají jednoho kolegu, z jiného města, pozitivního a HO jim tedy papírově všem přejmenovali na karanténu a půjde jim půlka platu.

Já už nerozumím ničemu.

Offline bram
4111 příspěvků moje polička 26. července 2020 18:17

Tak jsme se vrátili z dovolené, kde jsme byli s poměrně velkou skupinou lidí a dozvěděli jsme se, že na turnuse před námi byl někdo pozitivní na koronavirus. A personál areálu musel samozřejmě na testy. My teď čekáme jak dopadnou a pokud bude někdo z nich pozitivní, pofrčíme na testy taky, protože ten samý personál tam byl i s námi. Musím teda říct, že už mi celý ten koronablázinec leze na nervy..

Offline Kokoska
35156 příspěvků moje polička 26. července 2020 18:21
Offline bram
4111 příspěvků moje polička 26. července 2020 18:30

Kokoska no prosim!! To je řešení!! Je moc nakažených? Tak jich pár set škrtneme :))) Mně to přijde hrozně vtipný :))) Asi to má nějaký opodstatnění, ale v zásadě je to řešení, které mě od naší vlády vůbec nepřekvapuje