Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 28. července 2020 09:36

rasaNori bram me prave taky! :)

Offline bram
4111 příspěvků moje polička 28. července 2020 10:22

Sweet Potato nemohla bys mi do zpráv poslat jméno toho stěžovatele z twitteru? Začíná to podle indicií vypadat, že je to ta stejná organizace, jako jsme byli my, tak si to chci jen ze zvědavosti ověřit :)

Offline brrr
12390 příspěvků moje polička 28. července 2020 17:19

Tak od neděle jsme v očekávání i my. Psala mi jedna brigádnice, že se setkala s později pozitivně testovaným a je v karanténě. Do středy by měla mít výsledky, tak čekáme, co bude dál. Paradoxně slečna k nastoupila nově a byla jen tři dny. Jsem zvědavá, co bude, kdyby byla pozitivní, protože na stránkách MZV mají jednou napsáno, že trasují 3 týdny nazpět, jinde, že jen 5 dnů. Ke všemu my nejsme v žádném uzavřeném prostoru, ale na ploše zvící velikosti fotbalového hřiště.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 28. července 2020 19:47

brrr u manžela ve firmě byl jeden pozitivní kolega, do karantény šel pouze jiný, co s ním sdílí kancelář. Zbytek firmy se nechal otestovat na náklady firmy, pozitivní nebyl nikdo včetně těch, kteří s tím nakaženým sdíleli toalety a kuchyňku. Tipla bych si, že u vás nikdo do karantény nepůjde, když pracujete venku.

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 04. srpna 2020 18:32

pobavilo: Marek Eben o promořování (výňatek)

Jirka Mádl spustí kampaň Nakaž dědka, nakaž bábu, moderátoři budou kýchat do objektivu a přesvědčovat, že kdo to s naší republikou myslí dobře, měl by si opatřit protilátky, nebo mu seberou příspěvky na děti. Možná taky budou jedinci, kteří se ne a ne nakazit, pak už budou všichni promoření a vy furt ne, v práci na vás budou koukat skrz prsty a na vaše místo se bude tlačit celý zástup promořených a vy pořád nic. Pak vám řekne kolega: "Hele, znám jednoho, od toho to určitě chytneš, on teda dělá jen pro privátní klientelu, ale dovedl bych ti to zařídit, není to úplně levný, ale promoří tě kvalitně." Protože jestli tomu správně rozumím, tak bychom to všichni měli postupně chytit, abychom si vytvořili ty protilátky a mohli - až přijde ta druhá vlna - chodit pěkně do háku a naše nebohé hospodářství netrpělo. Ale jestli to nepůjde po dobrém, nedá se nic dělat, tak se ty roušky zakážou, desinfekce se vyleje, v divadlech bude muset mít každý divák ještě jednoho na klíně, v hypermarketu povinně ohmatáte deset rohlíků, než si jedenáctý koupíte a v létě bude spartakiáda. ...

Offline viktorka_od splavu
49434 příspěvků moje polička 04. srpna 2020 19:27
Offline Torrah
3418 příspěvků moje polička 10. srpna 2020 15:53

o koronaviru bez hysterie

článek z lidovek, řekla bych dost přehledný a dost obsažný

Offline AprilTwelve
1032 příspěvků moje polička 10. srpna 2020 15:56

Torrah taky se mi líbil

Offline continuity
43573 příspěvků moje polička 10. srpna 2020 16:57

Torrah díky, super

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 10. srpna 2020 17:49

Torrah dobře a přehledně sepsané. Víceméně to, co nám naše dr tvrdila v práci od začátku. Jen teda v začátku jí nijdo z nás moc nevěřil.

Offline Torrah
3418 příspěvků moje polička 10. srpna 2020 19:23

Renusatko asi tak, ono těch zpráv kolovalo a koluje tolik... tenhle článek je fakt dobrý. Neplaší, neděsí... konečně jeden normální.

Offline barbucha blogger
36103 příspěvků moje polička 11. srpna 2020 22:23

Zajímalo by mě, kde sebral tu cenu vyšetření. Litr to teda rozhodně neni.

Navíc je sice pěkný, že se vlastně o nic tak hroznýho nejedná... ale to bychom nesměli mít vedoucí činitele, jaký máme. Domovy důchodců jsou promořený, doly nechali makat dokud všichni nepadli, Karvinsko nevyřešili... všecko jde tak nějak samospádem a na zodpovědnosti pouhých jednotlivců (který tady ale nejsou od toho, ani za to neberou horentní plat), přičemž důsledek je, že se z "premianta Evropy" stalo hotový leprosárium a za chvíli se budou Češi muset prokazovat testem, kamkoliv se hnou (pokud je tam vůbec pustěj).

Ale tak hlavně že je v Čechách tak krásně a všichni se dle našich odborníků mají rekreovat u narvanejch rybníků. Jako bychom měli hustotu obyvatelstva jak v Kanadě

Offline 999
19894 příspěvků moje polička 12. srpna 2020 08:40

barbucha Já vidím velkej problém v tom testování, málo míst, fronty, strávíš tam několik hodin. Skoro jsem měla pocit, že i když tam přijdeš zdravá, chytneš to tam. Mám teď zkušenost i z Kypru, otestovali hned po příletu celý letadlo (i když všichni z něj museli mít negativní test z ČR), trvalo to chvíli, po několika hodinách přišla sms z nemocnice, že cajk. Asi lepší management :-).

Offline barbucha blogger
36103 příspěvků moje polička 12. srpna 2020 08:53

999 

Právě, v kvalitě managementu to vězí. A ten náš nás vede přímou cestou někam za Ugandu.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. srpna 2020 08:54

999 nechci tvrdit, že se u nás testuje dost, na podzim to určitě stačit nebude. Ale muž se byl testovat v červenci, zarezervoval si místo, čekal asi půl hodiny a výsledek měl asi za 10 hodin, ale byl jako samoplátce

Offline 999
19894 příspěvků moje polička 12. srpna 2020 09:01

Evaeva My byli taky samoplátci, ale potřebovali jsme test o víkendu. Rezervovat čas nešel, jeli jsme tam 2x, protože první den řekli, že už na nás nedojde řada. Takže druhý den budíka na pět a další cesta. Po hodině a půl jsme zjistili, že za poplatek lze přeskočit frontu. Kdyby jsme to nezjistili, tak tam sedíme o dost dýl, protože by nás někdo pořád přeskakoval. Ale já si ni nestěžuju, byla to moje volba, že jsem chtěla vycestovat. Jen mě překvapilo, jak to šlo v jiné zemi rychle a zadarmo.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. srpna 2020 09:07

999 no, to je o dost horší zkušenost. Tak jako tak to na podzim stačit nebude. Ale pokud vím, tak na podzim bude strategie taková, že testovat se budou jen vážní pacienti, ti ostatní mají dodržovat domácí karanténu. U vycestování to bude samozřejmě dál.

Offline andulka01
12863 příspěvků moje polička 12. srpna 2020 09:12

Evaeva Jakože mě zaškrábe v krku a místo se nechat otestovat budu dva týdny doma? Hele já do práce nemocná nechci chodit, ale občas mám třeba teplotu z únavy, nachlazení které stačí za den dva vyležet. To pak ale můžeme znovu zavřít komplet. To mi prostě nepřijde jako dobrá strategie...

Offline continuity
43573 příspěvků moje polička 12. srpna 2020 09:18

andulka01 já se jenom modlim, aby ta zvýšená hygiena pomohla i na ty běžné virózy. Jinak se letos děti do školy podívají tak do půlky září a první týden v lednu. Jinak že skoly furt něco tahaly.

Offline Sweet Potato
40634 příspěvků moje polička 12. srpna 2020 09:24

Evaeva A kdo jim tu karanténu schválí, potvrdí pro zaměstnavatele? Tuším problémeček.