Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 12. srpna 2020 09:27

continuity Ja se zas bojim, aby v nejakym delsim vyhledu ta zvysena hygiena spis lidem a hlavne detem nerozhazela imunitu, protoze se uz nebudou setkavat se vsema tema breberkama, ktery byly v minulosti prirozeny a ted je likvidujeme neustalym dezinfikovanim... (ale je to jen muj laickej nazor nedoktora).

Offline AprilTwelve
1032 příspěvků moje polička 12. srpna 2020 09:52

Sweet Potato no asi tak... pokud nemůže někdo pracovat na home office, tak ho ta dobrovolna karantena dostává do slušného  vakua... jak omluví svoji nepřítomnost... jak dlouho bude v našich poměrech trvat, než to někdo začne zneužívat.... firmy to nebudou mít z čeho platit a nakonec ani ten stát.... 

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 12. srpna 2020 09:57

razorblade tenhle nazor sdili i nase detska lekarka a plno dalsich lekaru. 

Offline rasaNori
8875 příspěvků moje polička 12. srpna 2020 10:08

My jsme ted na tabore s deckama, kamarad se v sobotu po ceste sem dozvedel, ze jeho kolega z prace je nakazeny, takze tu vysadil zenu a deti a jel domu. V pondeli mu volala hygiena at se dostavi na testy a vysledek nel byt vcera ve 3 odpoledne. No tak nic a bude pry dneska oper ve tri odpoledne. To je rychlost jak noha! 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. srpna 2020 10:10

Jak jsem to pochopila, měla by to být prostě klasická nemocenka. Prostě když máš rýmu a kašel, tak nechoď do práce/školy, ale testovat, jestli je to covid nebo jiná viróza se nebude. Až budeš zdravý, můžeš mezi lidi. 

Offline viktorka_od splavu
49434 příspěvků moje polička 12. srpna 2020 10:12

Evaeva takže PL dostanou instrukce dávat nemocenskou na rýmu? a to aniž by dotyčného viděli, nebo se tam bude chodit s rýmou do čekárny?

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. srpna 2020 10:16

viktorka_od splavu hele přesně nevím, ten článek už nenajdu. Myslím, že tam psali něco o rouškách a pozvání na konkrétní dobu.

Ono na druhou stranu na podzim není možné testovat každého s rýmou.

49434 příspěvků moje polička 12. srpna 2020 10:16
Reakce na Evaeva:

není možné testovat každého s rýmou.

​proč?

Offline continuity
43573 příspěvků moje polička 12. srpna 2020 10:17

razorblade tak moje spřízněná lékařka nevidi žádný benefit z toho, když jde dítě z infektu do infektu. 

Ten imunitní systém se má zatěžovat tím, že se dítě popeli na statku mezi slepicemi a hrabě v hline a to lze i teď. 

Offline Sweet Potato
40634 příspěvků moje polička 12. srpna 2020 10:17

viktorka_od splavu Praktičtí a dětští explodují.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. srpna 2020 10:18

Ono by prý coronavirus měli zařadit mezi běžné virózy už někdy během příštího roku, takže mi i přijde logické pomalu nastavovat nějaká mírnější pravidla.

Offline Sweet Potato
40634 příspěvků moje polička 12. srpna 2020 10:18

razorblade Já myslím, že jen opravdu málokdo bude dlouhodobě nějak extrémně dezinfikovat.

49434 příspěvků moje polička 12. srpna 2020 10:19

Sweet Potato když tam půjde každý pro neschopenku nebo očr, tak to vyjde nastejno, ne? 

já netvrdím že by se to dělat mělo, to vůbec, jen se ptám proč to "není možné", a neschopenky jsou?

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. srpna 2020 10:19

viktorka_od splavu protože na podzim je nemocný skoro každý, takové kapacity asi nikdy nebudou

49434 příspěvků moje polička 12. srpna 2020 10:20

Evaeva no však právě - viz dotaz výše.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. srpna 2020 10:21

viktorka_od splavu předpokládám, že budou neschopenku vystavovat na dálku, aniž by tě viděli. Podle mě to prostě nemá dobré řešení.

Offline Karlicka
211 příspěvků moje polička 12. srpna 2020 10:22

Jestli by nebylo lepsi resit nemocny.  Ne ty,  kteri maji mozna v tele vir. 

Offline Isca
4895 příspěvků moje polička 12. srpna 2020 10:24

Evaeva No, ono stejně tak si nedovedu přestavit, aby každý s rýmou, byť s rouškou a na konkrétní dobu, dokráčel  do čekárny a nechal se prohlédnou a napsat PN. 

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 12. srpna 2020 10:25

continuity ale ono to neni asi mysleno z infektu do infektu, ale mluvi se o prehnane dezinfekci a vyhybani se vsem virum, tim se nebuduje prirozena imunita a pak se chyti kde co. Alespon to tak chapu ja, ale beru to selskym rozumem. V popeleni se v hline a u slepic vidim samozrejme dalsi zdravotni benefity.

Offline Sweet Potato
40634 příspěvků moje polička 12. srpna 2020 10:31

viktorka_od splavu Jo, jasně, to nebyla kritika tvého komentáře. Jen odhad vývoje situace. A přemýšlím, jaké procento praktiků opět řekne "jsem ohrožená skupina" a preventivně zavře.