bez testu nic a nikoho nevyřadíš, protože se o žádném covidu nikdo nic nedozví.. (to není návod ale předpoklad jak to asi dopadne)
Přesně. Na celé testování bych se vykašlala, jediný efekt je zbytečná panika.
bez testu nic a nikoho nevyřadíš, protože se o žádném covidu nikdo nic nedozví.. (to není návod ale předpoklad jak to asi dopadne)
viktorka_od splavu Takže když budu bezpříznaková, tak celé pracoviště vyřadí až ten, co bude mít peška a půjde na test (pozitivní) a tím stejně vyřadí celé pracoviště nebo třídu nebo sportovní oddíl... tohle moc nemá řešení. 17/8 mají prý dostat pokyny shora školy, jsem na to moooooc zvědavá ![]()
![]()
Pinot Noir ale tady nejde o to, jak moc se něčeho já bojím, ale o to, že jsem jako vedoucí zodpovědná za to pracoviště. Proto bych uvítala nějaká pravidla, nebo ať narovinu řeknou, že na to kašleme. Soukromě dodávám, že tu skoro všichni máme staré nemocné rodiče, ale tak jasně, na něco umřít musí.
Pinot Noir ani nejde o tu nemoc, ale tábory s nemocným účastníkem hygiena automaticky rozpouští. Takže máš najednou tlupu děti, se kterýma rodiče doma vůbec nepočítali, nemůžeš jim vrátit žádný poplatek.
Takže to vůbec není o tom, jak se k tomu postavím já, ale co zrovna vymysli hygiena. Pokud máš malou firmu o sto lidech a v něm dva nakažené, kteří ti zavřouna14 dni celou vyrobu, je to prostě na pytel, navíc už v této situaci, kdy má nejake ekonomické problémy většina.
Pinot Noir naprosto souhlasim
continuity prave, cely ten pristup je dle meho spatne.
Jinak běžná viróza to není, resp. vypadá to, že jsme meli ve střední Evropě tentokrat dost štěstí v genetické loterii, tak to z našeho pohledu muze jako banalita vypadat.
V Belgii, kde mají temer 10 tisíc mrtvych (kolem 850 na milion obyvatel) si asi myslí něco jiného.
continuity Mirka tohle samozřejmě chápu, strašně mě to sere, ale mám pocit, že s tím pořád dost lidí vlastně souhlasí, takže se s nimi lehce manipuluje.
continuity Napsalas to za mě. Ať se k tomu stavím soukromě jakkoliv, ve finále se mě nejvíce dotkne státní nařízení, postupy hygieny, něco, co já prostě neovlivním.
A důsledky toho jsou dost rozsáhlé - když mi zavřou firmu, já sice HO úplně v pohodě dělat můžu, ale ti lidé, kteří se pohybujou v terénu jsou ti, kteří na mě vydělávají. A naprosto obdivuji rodiny s dětmi, právě za tu možnou nejistotu kdy jim je pošlou zpět z tábora, kdy jim zavřou školu nebo učitel odmítne učit.
Pinot Noir Ja to vidim stejne jako ty, ale bohuzel kdyz nekomu vyjde pozitivni test, tak vyrazeni celeho pracoviste fakt hrozi. Ne proto, ze by ta nemoc vsechny sklatila, ale proto, ze jim hygiena naridi karntenu, i kdyz tem lidem nic nebude. Kdyz si predstavim, ze bychom meli takovyhle manevry delat treba kvuli chripce nebo jiny viroze![]()
razorblade rozumím tomu a chápu, a nebetyčně mě to štve.
andulka01 já když začneme chodit do školy, tak budu muset odcházet z domu až poté, co děti projdou měřením ve škole, protože dítě s teplotou ( 37C) lze vyzvednout jenom osobně,domu se samo už vrátit nemůže.
continuity s těmi dětmi je to opravdu strašné, obdivuju Tě, jak to všechno zvládáš. Určitě i ostatní matky, ale Ty o tom víc píšeš, tak mám trochu představu, jak je to složité.
Pinot Noir Jako to, že celý ten tábor by kvůli němu mohl být rozpuštěn svou radostí či neradostí neovlivníš.
Pracoviště viz výše.
Jinak běžná viróza to není, resp. vypadá to, že jsme meli ve střední Evropě tentokrat dost štěstí v genetické loterii, tak to z našeho pohledu muze jako banalita vypadat.
V Belgii, kde mají temer 10 tisíc mrtvych (kolem 850 na milion obyvatel) si asi myslí něco jiného.
jo tomu rozumím, akorát nějak se to vyvinout nakonec bude muset
u těch "běžných rýmiček" nikdo netuší ani nemá zájem zjišťovat, jakým konkrétním bacilem to je způsobené, a pravá chřipka je taky smrtelná a dost závažná nemoc a o tom že by někdo z mého okolí byl testovaný na původce (když ji měl diagnostikovanou od doktora) jsem neslyšela.
Mirka jj přesně, fakt bych uvítala nařízení shora, a když toho nejsou schopní ti ve vedení státu, tak by se k tomu mělo postavit vedení firmy. ve chvíli, kdy i "kolenovrt" to dostane nařízeno (například měření teploty a zákaz vstupu na pracoviště), nenadělá nic a prostě se bude muset podle toho zařídit. jak si lidi zvyknou (kéž by to nastalo...) tak už to pak půjde samo, ale pár spíš let než měsíců by to vzalo..
andulka01 my jsme doma domluveni, ze deti bude vodit a pripadne vyzvedavat muz, protoze muze mit HO a je flexibilni (pokud neni na druhe strane republiky) a stejne mam obavy, kdyby zase zavreli skoly, nechci pomyslet.
Potom, co jsme si tim na jare prosli, tak mam velke pochyby o skutecnych poctech pozitivnich, protoze my s muzem meli ztratu cichu, ale 20ti dalsim vubec nic nebylo a otestovali je po vytrasovani osoby rutinne testovaneho v praci. Jinak by se na ne neprislo.
viktorka_od splavu no a v některých zemích je ten covid tak 100x horší než chřipka. V té Belgii je poměr zjištěných nakažených a mrtvých cca 75000 ke 10000. Já je celkem chápu, že z toho mají vítr.
My si můžeme udělat co chceme, jen se pak nevíme divit, když nám omezí vstup do země, resp. je vhodné se na to připravit.
continuity a vi se, cim to je? O Italii uz psali, ze dostali vysokou virovou naloz, byla tam nezkusenost, spatny system trideni pacientu, kdy byli hospitalizovani ti s lehkym prubehem... jen me to zajima, ja to ted moc nesleduju.
Jenom k té Belgii , tady jsou statistiky úmrtí od 24/3 do 12/8 podle věku. Hlavní problém je, že se to dostalo do domovů důchodců. A započítáne jsou všechna úmrtí, včetně podezřelých.

Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.