Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline Jennyfor
2000 příspěvků moje polička 13. srpna 2020 00:13

Karja continuity no občas mě to taky napadá, jestli holky nemají nějaký problém a proto je s nima ta máma roky doma.

Jenže kdysi jsme se stýkali víc, takže vím, že obě se narodily normální, ta starší byla teda potom trochu divoká, ale to ta moje první taky, tu druhou jsem dokonce viděla rovnou v porodnici a zdravý mimino to bylo. Celkem jsme se vídali na rodinných oslavách a o vánocích až do doby, kdy jsme se přestěhovali sem do domu k našim na patro. To začal brácha vyvádět, vyčítat, jak jsem psala, že se mi starají o kluka a jeho holky tu jsou jen o víkendu. A přestal se mnou mluvit a naprosto moji rodinu ignoroval. Asi nějak žárlil. Snažila jsem se ze začátku komunikovat, volat, psát, nic, naprosto utnul kontakt.  Naši z toho byli nešťastný, nikdo nevěděl, co se děje, když k nim jeho rodina přišla na návštěvu, nesmělo se o nás mluvit. No a to pokračovalo 15 let až do dne, kdy máma umřela, to jsme se po těch letech poprvé viděli.

Takže nevím, jestli jsou nemocné, brácha o tom nemluví, já se neptám. Ale některé věci by to vysvětlovalo. Třeba má svých starostí až nad hlavu a fakt víc nemůže. Ale pak by se mnou o tom měl mluvit a já bych se na všechno taky dívala jinak. 

Offline Karja
44908 příspěvků moje polička 13. srpna 2020 07:18

Jennyfor Prosim te, ten posledni odstavec se mi vubec nelibi, jeste ho zacnes omlouvat! To ne, jen jsem chtela rict, ze ja jako cizi se k tomu nemuzu nejak vyjadrovat;-). Tak se hlavne brzo vylez! Ja byvam nemocna casto, zvlast ted s detma, tehotna a tak, to fakt viroza stridala virozu. Ale od te doby, co jsem v breznu mela nejakou koronu (ehm ehm byla jsem nejaka nastydla:-D:-D), tak od ty doby nic, normalne tomu nemuzu uverit! No tim jsem chtela rict, ze kdybych v tyhle korona dobe mela tu svou klasickou zdravotni kondici, tak nic moc, bych se asi s nikym ani nevidala:-D

Offline Mirka
4004 příspěvků moje polička 13. srpna 2020 08:11

Jennyfor nemáš to jednoduché. Na mě se v mládí dalo dříví štípat, ale jak stárnu a mám svoje problémy, tak se od všech těch vysavačů energie rychle odstřihuju, protože by mě to asi zabilo. U nás byla trochu jiná, složitější konstelace, ale když jsem zjistila, že na bratra není žádný spoleh a myslí jen na sebe a všem komplikuje život, tak jsem ho přestala brát vážně a postupem času jsme se i přestali stýkat. O mámu se postarám sama, všichni to víme.

Taky znáte lidi, co vám přijdou pomoct, někde se usadí a pak se staráte ještě o ně? Jakože full servis a pomoc nula nic?

Offline barbucha blogger
36103 příspěvků moje polička 13. srpna 2020 10:06

Jennyfor 

Jestli ten tvůj brácha nemá (neměl) pocit, žes ho připravila o barák, když ses tam k rodičům nastěhovala Třeba tam chtěl usadit ty svoje holčičky

Offline Jennyfor
2000 příspěvků moje polička 13. srpna 2020 10:38

barbucha To je normální panelák  Jen se náhodou prodával byt naproti našim, ti strašně toužili, abychom se tam nastěhovali a aby tak měli ve stáří oporu. My jsme se dost s našima stýkali, každý víkend jsme nejprve z jedné strany Prahy jeli na druhou, nabrali rodiče a pak jeli na chatu, kde s námi ty víkendy trávili, pro ně to byla jediná zábava. Tak takhle by jedna cesta odpadla, to se přece vyplatí

Kupodivu kdo byl proti jsem byla já, protože jsem dobře věděla, že je to trochu past. Že sice ušetříme jednu cestu, ale převezmu tak nějak veškerou odpovědnost za jejich zdraví a duševní pohodu, že budu mít pocit, že se jim musím postarat o zábavu, že to prostě bude příliš těsné sousedství.
Muž ráno odjel, pozdě večer přijel, nic neřešil, dal si buchtu od babičky a pohoda. A stejně to prý bude na přechodnou dobu, postavíme ten barák a bude to super.

Tak určitě

To já jsem každý den po příchodu z práce nejdřív šla naproti zjistit, co novýho, kde koho zas píchá nebo co se jim přihodilo hroznýho, vyposlechla nářky, slíbila doprovod k lékaři nebo sehnat léky, obvázala nohu nebo mámu ostříhala a až pak jsem sebou mohla švihnout doma na kanape.

Ne, brácha asi žárlil, že jsme tu tak pohromadě a on byl takovej mimo. Viděl jen ty výhody - hlídání kluka, který tedy ale vůbec hlídat nepotřeboval - a neviděl nevýhody, který z toho plynuly, hlavně tu odpovědnost a povinnost být vždy při ruce, od prkotin až po ty noční výjezdy do špitálu.

Offline Jennyfor
2000 příspěvků moje polička 13. srpna 2020 11:20

Karja Dík  tak dneska už teplotu nemám, ale kašlu teda fest.
Mě dřív pomáhalo to moře, jako lázně, nebývala jsem nemocná, až tak v dubnu, květnu mi docházely baterky, ale to už jsem se zas mohla těšit na další ozdravnou kůru.

Ale jak mi začaly ty stresy, tak šla imunita do háje a poslední tak tři roky jdu z nastydnutí do nastydnutí a taky furt ty zánéty močáku. Takže jsem teda ty rýmičky a kašlíčky dost přecházela, to bych se do tý práce nikdy nedostala, kdybych měla všechno vyležet a taky by se to v práci nesetkalo s pochopením, navzdory předchozí debatě o roznašečích virů.

Ale teď člověk fakt neví, normálně bych už tam dneska mazala, ale nechci ohrozit jiné, ale ani sebe, jsem teď taková koronolapka si myslím.

Offline Jennyfor
2000 příspěvků moje polička 13. srpna 2020 11:24

Mirka Tak kdo to má jednoduchý, všude je něco.

Fakt je, že nejhůř se nesou ty rozbitý vztahy v rodině, cizího odstřihneš lehce, ale s rodinou to tak jednoduše nejde. A netýká se to jen mě, ale ten konflikt pak zasáhne i ostatní v rodině a je z toho guláš.

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 13. srpna 2020 11:38

Renusatko Tak snad to dopadne dobre a nebudete mit na dovolene starosti.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 13. srpna 2020 12:01

Lamicka Děkuji. Neumím si představit, že by teď oznámili, že někdo z těch kolegů to má. Jak by to tady probíhalo? Asi manžel na testy tady a karanténa minimálně do výsledků a případně potom na hotelu co? Jestli potom testují hotel, jak hledají s kým jsme se potkali. Takový zážitek si odpustim.

Offline barbucha blogger
36103 příspěvků moje polička 13. srpna 2020 12:27

Jennyfor 

Jo jo, přílišná blízkost, to se vždycky dá zneužít. Ale to máš fuk, třeba by brácha bejval chtěl aspoň ten kvartýr byť v paneláku... i kdyby jen proto, že by mu vaši hlídali ty holky. Ale vaši asi věděli, komu to spíš nabídnout

Offline Jennyfor
2000 příspěvků moje polička 13. srpna 2020 12:44

barbucha Ale my jsme si ten byt koupili za vlastní, to nebyl žádný dar. Chtěli jsme stejně něco blíž k našim, i když já teda ne až tak blízko. A v průběhu procesu výběru a prohlídek bytů se najednou na realitce objevil ten byt ve stejném domě. 
Vůbec teda nesplňoval kritéria, co jsme původně chtěli, je to tu pro tenkrát tři osoby malý, 50m2, bez balkónu, blbě řešený dispozice, ale tenkrát byli všichni mimo mne nadšený, že na jednom patře, hurá. A že je to stejně na přechodnou dobu, než bude barák.

No tak pro jednoho je to ok, ale stejně bych nejradši odsud vypadla, až (a jestli) to bude možný. 

Offline barbucha blogger
36103 příspěvků moje polička 13. srpna 2020 12:46

Jennyfor 

Ježiš mně to je jedno kdo ho koupil myslela jsem to tak že vám dali vaši asi tip, že je volnej - protože právě chtěli, abyste tam bydleli. Bráchovi se možná asi ani nezmínili (aby se jim tam nenakýbloval ).

Nebo je to jinak, a je to taky fuk. Ale vidíš, že on to nesl nelibě...

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 13. srpna 2020 13:39

Renusatko záleží v jakém kontaktu muž s nakaženým byl. U muže v práci byl jeden pozitivní kolega, do karantény šel jen ten, kdo s ním sdílel kancelář. Nikdo jiný, přestože mají společnou kuchyňku nebo toalety. Ten kolega tam teda třeba tři dny před testem nebyl. Firma na svoje náklady otestovala všechny zaměstnance (asi 100 lidí), nikdo pozitivní nebyl. Taková perlička je, že včera, asi měsíc poté, se ten pozitivní kolega nechal testovat na protilátky a nemá je, takže byl asi falešně pozitivní.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 13. srpna 2020 13:45

Evaeva to zatím nikdo neví...v rámci korektnosti se nesmí  říct, kdo to je. Americká firma????. Takže teď testují kokegy, kteří se s ním potkali, to už manžel ví, že s nimi se potkal i on, jeden celý den v  kanceláři. Pokud to nebude nikdo z nich mít tak dobré, pokud ano, tak bude problém.

Offline continuity
43573 příspěvků moje polička 13. srpna 2020 13:48

Renusatko já bych si užila dovolenou. Někde v zahraničí vás určitě nikdo honit nebude. 

Navíc, pokud toho kolegu nepotkal přímo on, ale jenom kolegu, který byl s dotyčným v kontaktu, tak to se stejně už moc neřeší. Trasují se myslím kontakty 3 dny zpět. Dál už to nedělají. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 13. srpna 2020 13:49

Renusatko u nich se to taky nevědělo, kdo to je. Ale po vyjádření hygieny přišli tak jasné indiciie, že už to bylo jasné. Ale u nich není žádná hysterie, nijak ho nelynčovali;), mám pocit, že dokonce ten, kdo se cítí být ohrožen, může být na ho.

Snad se to u manželových kolegů nepotvrdí a bude vše ok. 

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 13. srpna 2020 13:54

continuity dokonce jen 2 dny zpět, až se mi to zdá málo, vzhledem k tomu, jak je dlouhá inkubační doba

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 13. srpna 2020 13:56

continuity to by snad mohlo pomoc, viděl je naposledy minulé úterý. To už je snad hodně dlouho. Jinak já se celkem nestresuju, jen mě tak napadlo, jak by se to řešilo.

Offline continuity
43573 příspěvků moje polička 13. srpna 2020 16:58

Renusatko no teď už nijak. Jste úplně z obliga. 

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 13. srpna 2020 17:03

Evaeva v nějakém tom článku, co tady koloval odkaz, myslím, že lidovky? tak tam vysvětlovali, že pokud se ten vir zníčí už v krku, tak se ani imunita nevyrobí, že to až když se to dostane dál. Takže nemusel být kolega falešně pozitivní