MaeGandal možné to je. Tohle info dostal spolu s těmi výsledky.
Koronavirus
Jennyfor my sme otcovi znenili obvodnú od februára, a ešte ho nevidela ani raz "ona ho vidieť nepotrebuje", ale áno, funguje lepšie ako tá predchádzajúca
Starostlivosť synov o rodičov, to je fakt niečo. My sme sa starali o babku (maminu mamu), striedavo s maminou sestrou. Majú ešte brata, ktorý žije v inom meste, prišiel na stretávku zo strednej školy, bral ako samozrejmosť, že prespí v rodičovskom dome, a keď sme si my naivne mysleli, že teda aspoň to jedno ráno tam nemusí nikto z nás ísť, on bral ako ďalšiu samozrejmosť, že nielen že jeho sestry pokračujú v obvyklom kolecku, ale ešte sa aj oňho postarajú s raňajkami, no bohužiaľ, tie nedostal, tak urazený odišiel prvým vlakom po zobudení.
Kolegyňa má doma ležiacu mamu, a po istej dobe striedania sa pri nej s bratom jej ten oznámil, že mu to nerobí dobre na psychiku, keď musí byť pri svojej mame a preto končí.
A o svojom bratovi som tu už písala.
letfenixa No a ja mam v rodine vyjimku potvrzujici pravidlo.
Muj tata se uz 4 roky stara o svoji maminku. Ji bude v rijnu 96, jemu je 66. Dokud byla babicka sobestacna ( a to bylo dlouho ), tak zila u tety, pak mela uraz, musela do nemocnice a bohuzel tam se zacala jeji kondice vyrazne zhorsovat. Kdyz meli babicku propustit, teta tatovi rekla, ze uz to nezvladne a kdyz bude potrebovat nekam odjet, tak bude muset prijet hlidat babicku on. Na to ji tata rekl, ze se zblaznila ( teta bydli nedaleko Prahy, on v Brne ), ze si ji vezme k sobe, protoze jezdit na povel fakt nebude. Predelal kvuli tomu castecne byt, zrovna to vyslo tak, ze sel akorat do duchodu, takze od te doby je babicka u nej.
Prvni pul rok byl asi dost hroznej, jak babicka zmenila prostredi, byla uplne mimo, vstaval k ni jak k miminu kazde dve hodiny, protoze tu spadla z postele, tu se cela svlikla, pak se nekde zaklinila apod.... no a pak si zvykla, uz je teda vice mene lezak, tata ji dela pomysleni, denni rytmus ji uplne prizpusobil, takze chodi spat v 8 a vstava v 5, babicku myje, prevlika, krmi, cese.... jezdi s ni po doktorech. No a diky tehle peci se babicka zase oklepala a ac lezak, vypada velmi dobre a je strasne spokojena.
Musim rict, ze ho za to neuveritelne obdivuju. Sama nevim, jestli bych byla neceho takoveho schopna. On vzdycky jen pokrci rameny a rika, ze to vlastne vsechno krasne vyslo, protoze diky odchodu do duchodu nemusel resit dilema jestli prace nebo pece o maminku.
Emerald - před tatínkem klobouk dolů, je skvělej
Emerald to jo, klobouk dolu. Nase mamka se o babicku starala par mesicu, hrozne ji to vycerpavalo, sama mela zdr.problemy, do toho prace.
Obdivuju kazdeho, kdo pecuje o rodice nebo prarodice. Moje kamaradka se v 17 letech starala o svoji babicku, protoze mama dala ruce pryc, ze to nezvlada psychicky. Takze k ni vstavala, pak i prebalovala, bylo u ni do konce. My, kamaradky, jsme se to dozvedely az v dospelosti. Pry o tom nemohla mluvit.
Čtu na twitteru staršího chlápka, který se stará o své rodiče. Jsou už skoro úplně nesoběstační, tata je velký svéráz, mamince přestává fungovat mozek.
https://twitter.com/komikom1/status/1292684274399928320?s=21
Neumím dát link přímo na profil, tak náhodně na jeden tweet.
Píše o životě s nimi s humorem a láskou, ale je za tím neskutečná dřina a sebeobětování. On sám má nějaké zdravotní potíže, pracuje, dře na zahradě, vinohradu.
Občas se v komentářích někdo podiví, že tak úžasný chlap nemá partnerku. Jak by mohl, má tatu.
Emerald je skvelé počuť o takýchto mužoch
Emerald Má můj velký obdiv. ![]()
Emerald jako máma dvou synů mám trochu strach, jak tohle bude jednou fungovat u nás. Tak jsem ráda, že jsou i muži jako tvůj tatínek. Já vím, že je hodně brzy, ale předpokládám, že jeden by se postaral (určitě i podle toho jakou bude mít ženu). Druhý by raději vše zaplatil a neřešil. No můžou překvapit.
Můj bratr dostal od rodičů dům s velkým pozemkem a oni tam maji doživotní užívání. Už teď je mi jasné, že o rodiče se nepostará. Jeho žena se s nimi nebaví už teď, bratr už skoro taky ne. Už teď je to tam se vztahy strašné. Navic moje švagrová neustále vyčítá svoji mamince, že se stará o babičku, 96 let a nemůže se ji starat víc o děti. Ta nebude ochotná se starat o svoje rodiče natož o tchány.
Renusatko Ja treba nevim, co bych delala, kdybych to musela resit uz ted. Asi bych se taky spis snazila vydelat na to, aby se postaral nekdo jiny ( i kdyz v domacim prostredi ) a ja bych si s nimi jen chodila popovidat a obstarat nakupy. Pokud jde o tatu, tam to asi ani resit nebudu muset, protoze jsou s mamou rozvedeni, zije v Brne a ma ted rodinu tam.
Kdyz jsem se ho ptala, jestli by to same udelal, kdyby jeste chodil do prace a sestra byla na studiich, tak odpovedel, ze asi ne, ale ze takhle do sebe vsechno zapadlo, takze nebylo co resit. Ale je to teda obet!
Emerald Tatínek
Moje máma se starala o babičku taky až do smrti, bydlela teda u tety, ale jsou s mámou sousedky, takže teta poskytla pokojíček, maminka v podstatě zbylou péči. Taky až do konce, zemřela doma. Ke konci její lékař navrhoval hospic, ale to obě jednoznačně odmítly. Její smrt byla taková zvláštní, už jsme to věděli, bylo léto, sešly jsme se tam dcery a vnučky tří generací, seděly u ní, bylo to vlastně hezké. Ale mojí mámě bylo už přes 70 a je vidět, jak ji vlastně ta péče svým způsobem nabíjela i když to bylo vyčerpávající, po smrti babičky se stala nejstarší v rodině a myslím, že ji to dost poznamenalo. Je pořád čupr, ale viditelně zestárla.
Jo a teda na téma koronavirus-u mého muže v práci si mohli všichni nechat zdarma na účet zaměstnavatele testy, po celofiremní dovolené. Využilo toho cca 10%, tedy asi 60 lidí-a čtyři z nich jsou pozitivní. Byly to tedy nějaké ty rychlotesty, které se musí ověřit, ale stejně je to dost.
Asi negeneralizovat. O moji babičku se staral strejda. Byla to jeho volba, kdysi se se setrami vyrovnal a koupil si dům od rodičů i s nimi na dožití. Zapojil pak veškerou rozumně dostupnou péči, s prací se taky hodně přizpůsobil, aby mohl jezdit přes den domů a babička mohla dožít doma, díky jemu. Moje mamka by to určitě tak nezvládla, u žen je dost hendikep fyzická síla, když už se pak musí zvedat, nosit...
Garfie já si myslím, že těch pozitivních, kteří to nevi, bude hodně. U manžela v práci jsou od toho jednoho nemocného v rámci testování oddělení další 3, ale spíš to vypadá, že to mají od jiného puvodce, protože se s ním skoro ani neviděli natož aby proběhl blízký kontakt. A to maji ve firmě HO a všichni tam byli jen ten jeden den![]()
Dítě včera nastoupilo na soustředění. Dnes má jedna spoluhráčka horečku a je jí blbě. Logika říká přehřátí nebo tak něco, snad to celý nerozpustěj. A snad nebude důvod pro karanténu!
Kdyz to tady tak ctu, abych byla rada za to, co je u nas. Mama se po tom urazu celkem rychle vzpamatovala, jen ji vsechno boli a je cela zelenozlutofialovomodra. Ma prasklou lebku nad okem a zlomeny prstenik na prave ruce. Nechybelo moc a mohlo byt po ni. Stridame se u nasich, ted jsem mela sluzbu pres tyden ja, za chvili odjizdim domu a navrat v pondeli rano. Celkem s nima neni moc prace, snidani si obstaraji, tak jen ohrat obed, ktery jim prinesou, umyt nadobi, poklidit, nakoupit, dojit zalit zahradu, na hrbitov apod. Pak zas az vecer pripravit neco k veceri, umyt nadobi, poklidit. Obcas vyprat, vyzehlit. Jen je blby, ze je to tak daleko od nas, moc se mi nelibi, ze bych bydlela tady a jezdila domu na vikendy. Ktere by byly i pracovni, protoze tady je pres mobilni data sice pripojeni, ale pro nektere veci potrebuju archiv, skener, kopirku... a kupovat to sem teda neni reseni. S necim by asi pomohla pecovatelska sluzba, ale cekat nez se tata za hodinku pomalicku naji, to nikdo nebude, aby pak umyl nadobi. Navic mati se na tuhle moznost moc netvari, pry to neni nutny. No neni, dokud se ma kdo starat.
Takze smekam pred vsemi, kdo se staraji na plny uvazek a drzim palce hlavne @Jennyfor , at urves aspon par hodin denne jen pro sebe a snad casem i nejakou moznost dovolene.
Renusatko na dovolene se nemaji cist maily
Tak snad to bude dobry, drzim palce, at si uzijete zbytek volna bez starosti.
Kokoska já žádný nečtu![]()
. Manžel s ohledem na svoji funkci a svojí práci musí. Naštěstí s trasováním je to podobně jak psala continuity , jen je to 5 dni a u nich ve firmě mají pro jistotu nastaveno 7, takže i tomu už se manžel vyhnul.
dynda ach, generalizovať som nechcela
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY