Tak hlavně že pitomí čutálisti dostanou výjimku a nebudou muset do karantény ![]()
Koronavirus
LamickaJak tato situace trvá dlouho, tak mi přijde víc absurdní. Chrátnit ohrožené skupiny, ale nezabít ostatní...
barbucha zase je si někdo rovnější![]()
barbucha Založíme oddíl a jsme z obliga. FK Parfu- kdo nevoní není Čech!
jitřenka No, říznout. Změna prostředí je pro starýho člověka taky hrozně těžká, někdy je ten přesun konečná.
Mám kamarádku, která si maminku z rodného domu na Moravě přesunula do bytu k sobě do Prahy a do té doby celkem soběstačná paní začala před očima scházet, chybela jí zahrada a lidi, co znala, v Praze nechtěla vůbec vycházet a do tři měsíců umřela, prý infarkt, ale myslím, že steskem po domově.
I tenkrát moderátorka Jurinová si rodiče proti jejich vůli přestěhovala z Ostravska do velkého domu za Prahou a oba do roka zemřeli.
Ono ta psychická stránka hraje roli. Předpokládá se, že ten mladší, pečující, se líp přizpůsobí, než ten starší. Blbý je ale, když ten mladší je už taky starej.
Ono v tom mozna taky hraje roli, ze nedostanes osetrovacku na cloveka, ktery s tebou nebydli ve spolecne domacnosti, nejste hlaseni na stejne adrese. Coz je podle me kravina, kdyz nekdo sedi u potrebne osoby 24/7 a nema na nic narok.
Jsme teď byli na dovolené, hodně velký hotel a plný. Jako host jsem nemusela ve venkovních prostorách potkat na dva metry nikoho, lehátka daleko od sebe, stoly též a všechno neustále desinfikovali. Ve vnitřních prostorách, což bylo jen jídlo, se personál neskutečně snažil. Po každém desinfikovali stoly a židle, usazovali hosty ob jeden stůl, jídlo nandávali sami, roušky mít museli, ale kompletně všichni je měli pod nosem a neustále si je posunovali, takže spíš na ho....Bylo tam dost národností a bylo zajímavé sledovat, jak přistupují k rouškám. Většina rodin, které nosili roušku, tak s ní zacházeli spíš tak, že ostatní ohrožovali, sahali si na ni, potom na věci, váleli ji u jídla po stole, potom zase nasazalovali na dva metry pro jídlo (povinné to tam nebylo). Většina těhle lidí si u vstupu do jídelny vůbec nedesinfikovala ruce, což mi u toho jídla přijde důležitější než rouška. Prostě když jsem to sledovala, tak roušky nás neuchrání, spíš naopak s tímhle zacházením a přístupem.
Ďakujem všetkým za podporu. Ja som navrhla "domov dôchodcov" v meste kde bývajú, je tam aj jeho brat, mama by ho mohla ísť každý deň pozrieť, prípadne aj na víkendy brať domov. A hlavne by to nebolo hneď, majú tam poradovník ale oni odmietajú aj podanie žiadosti do toho poradovníka .... otec musí minimálne podpísať tú žiadosť. A podľa všetkého spadá do kategórie "špeciálna starostlivosť" kvôli začínajúcej demencii.
dnes si mama už ani nebola istá či chce ísť k tej psychologičke a povedala, že s tým poradovníkom počká "kým si zlomí nohu" a bude to treba riešiť. Ma porazí z toho.
RenusatkoPřesně, pokud se s rouškou nebude zacházet jako s infekčním materiálem, nemá smysl.
A k rúškam .... boli sme minulý týždeň v Čechách na zápis na VŠ a úplne iný svet to bol bez rúšok, u nás sa nosia vnútri stále.
cassis3 mas toho nalozeno taky dost a je smutny, ze jde o pomerne mlade lidi, je to moje generace. Drz se, snad se to aspon s maminkou podari nejak zlomit.
Liesel toho neni absolutne mozne docilit. U nas se s tim otalelo,ale zato od zavedeni jsou povinne furt
jsem na rousky nas....kazdy den.![]()
Kokoska zajtra má byť ten psychológ, dúfam že ju nalomím aspoň na podanie tej žiadosti, aj keď by som mala sfalšovať ten podpis. Áno, štve ma to, že sú ešte mladí, mohli si užívať dôchodok a tešiť sa z vnúčat.
A k rúškam .... boli sme minulý týždeň v Čechách na zápis na VŠ a úplne iný svet to bol bez rúšok, u nás sa nosia vnútri stále.
ja mesic na dovolene bez rousek.To byla krasa.
Zase nahubky? Tak jen cekam, kdy zas utnou to cestovani.
Zarinya áno, bolo to ako v zemi krále Miroslava (Miloslava?), prejdeš za hranicu a celkom iný svet ...
Kokoska my jsme v madarsku, rousky jsou uvnitr povinne ale v hotelu ani restauracich nema nikdo. v obchode vsichni, ale vetsina pod nosem. ja je zapomnela pribalit, ale muz mel jednu v aute, tak si ji pujcujem![]()
tv me asi pro tuhle chvíli stačí, že nebudou muset mít roušku ve třídě po celou dobu vyučování. ale logiku to nemá, o tom žádná. a je mi samo jasný, že sr to může změnit během vteřiny, jen teď prostě budu doufat
souhlasím. Na Slovensku i v Německu ji prý musí mít děti celý den, tak jsem se bála, s čím dojdou u nás. Doufám, že se nebudou inspirovat.
Dcera má od září taneční, to jako s hadrou na hubě? Už někdo viděl ty uřícený děcka?
V kolektivech, cos e potkávají pravidelně, tohle většinou nepaltí (protože se dá dotrasovat), ty roušky jsou fakt hlavně pro náhodné kontakty - obchody, úřady, lékaři, MHD. teda alespoň takhle to funguje tady, v Německu (roušky se pořád na těchto místech nezrušily), ale taky mám obavy, jak to zase ty "experti" v ČR vezmou........
OliveOyl Kdyby se podařilo tohle heslo převést do praxe
...to by byla paráda.
A666 přesně, jak to ti EXPERTI vezmou, ale do září času dost, klidně se může stát, že bude vše jinak. Já roušky u lékaře, v důchoďákách a podobných zařízeních neodsuzuji, ale to nandávání a sundávání jejich účinnost snižuje na minimum...
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY