Koronavirus

28. března 2020 09:01
Online AprilTwelve
1032 příspěvků moje polička 18. srpna 2020 11:11

jinx tak nějak jsem si to myslela... ve finále jsem ráda,  že aspoň řekli, co mají v plánu a ne,  že to zas bude stylem, každé ráno nějak jinak. I když jim nevěřím nos mezi očima, tak i blbá "jistota" je lepší, než nevědět. 

Offline barbucha blogger
36103 příspěvků moje polička 18. srpna 2020 11:53

AprilTwelve 

No nevim: "Však lépe v mylné naději sníti, před sebou čirou temnotu, nežli budoucnost odhaliti, strašlivou poznati jistotu!"

Offline Luna
10878 příspěvků moje polička 18. srpna 2020 11:55

viktorka_od splavu No a co teprv ja, ja pres ten obri frnak nevidim na zem a uz mockrat jsem se malem prerazila!!! 

Online AprilTwelve
1032 příspěvků moje polička 18. srpna 2020 13:04

barbucha chápu

Offline slniecko admin
19644 příspěvků moje polička 18. srpna 2020 13:05
Reakce na continuity:

Já teda půjdu proti proudu, ale cela Evropa kolem nás roušky v menší či větší míře má. Že to byl neudržitelný stav bylo dost jasne už dlouho. Racionální by spíš bylo je nikdy úplně nezrusit než je zrušit úplně a pak zas zavádět. 

Prozatím během vyučování roušky potřeba nejsou a to si myslím, že s tou logikou vytrasovatelnych kontaktu celkem dává hlavu i patu. 

Offline viktorka_od splavu
49434 příspěvků moje polička 18. srpna 2020 13:07

Luna

to neni frnakem ja taky nevidim lautr nic, tudiz jsem ji nosila pod nosem a budu zas. ja nastesti az tak nikam nemusim, v obchode to preziju, v kanclu budu asi jeste sama.. nicmene nejaky vyrizovani na uradech, u lekare (kde clovek potrebuje dobre vysvetlit co hotrapi apod..) je fakt k zlosti

Offline slniecko admin
19644 příspěvků moje polička 18. srpna 2020 13:14
Reakce na Luna:

viktorka_od splavu No a co teprv ja, ja pres ten obri frnak nevidim na zem a uz mockrat jsem se malem prerazila!!! 

​Zlatá moja, ty si sťažuj na frňák, ja na zem nevidím cez brucho a to ti poviem, že je omnoho nedôstojnejšie!!!

Offline Luna
10878 příspěvků moje polička 18. srpna 2020 13:29

viktorka_od splavu no vidis, brzy jdu na kontrolu. By me zajimalo, jestli me budou skenovat s tim bazmekem!

Online Karja
44905 příspěvků moje polička 18. srpna 2020 14:00

viktorka_od splavu Kdepak socialni experiment, i zdravotni. Moji rodice pred duchodem s tim hadrem budou fyzicky pracovat 10hodin denne. Ja nechci rozjidzet flame, ale sedet s tim u PC nebo fyzicky hakovat a fakt se zadychat je velky rozdil. Cert vem nejaky neznatelny vyrazy obliceje.

Offline tv
4287 příspěvků moje polička 18. srpna 2020 14:03

Karja musí mít roušku, i když na pokladně mají plexisklo?

Online Karja
44905 příspěvků moje polička 18. srpna 2020 14:08

tv Moje mamka nepracuje moc na pokladne, je vedouci,takze lita po celem obchode, jako sunda si to asi v kancelari a ve sklade, ale to je zanedbatelna cast pracovni doby.

A vzhledem k tomu, ze v jinych marketech maji rousky uz ted, tak bych rekla, ze i na pokladne bude povinna.

Online Karja
44905 příspěvků moje polička 18. srpna 2020 14:10

tv To je jedno, ja ji furt rikam, ze by se na tu praci mela vykaslat, necham tam pul zdravi a takhle jeste vic! 

Offline tv
4287 příspěvků moje polička 18. srpna 2020 14:11

Karja ach jo

Online Karja
44905 příspěvků moje polička 18. srpna 2020 14:15

tv No, ale to beru, ze je dost specificka oblast prace z hlediska toho koronaviru, proste furt mezi lidmi a tak. Ale urcite je spousta dalsich zamestnani (treba to tatovi), kde lopotit se s tim je absolutbi blbost.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 18. srpna 2020 14:19

ja nastesti az tak nikam nemusim, v obchode to preziju, v kanclu budu asi jeste sama.. nicmene nejaky vyrizovani na uradech, u lekare (kde clovek potrebuje dobre vysvetlit co hotrapi apod..) je fakt k zlosti

​Do obchod skoro nechodím, tak nebudu chodit vůbec, na úřady naštěstí taky ne, MHD nepoužívám, protože všude chodím pěšky a v práci jsme se domluvili, že pokud to nebude plošně nařízené pro všchny lékaře, tak nic nosit nebudeme. Nejsme špitál ani veřejná budova, odstup celkem můžeme dodržet až na nějakou minutu nebo pomoc při slízání, to si ji klidně dám. Nemocní lidé u nás nemají co dělat a předpokládáme, že lidi přecejen budou ohleduplnější  a opatrnější (ta naše věková skupina) a nebudou k nám nachlazení chodit nebo je budeme posílat pryč.

Offline letfenixa
10934 příspěvků moje polička 18. srpna 2020 14:46

Renusatko vy ste boli na dovolenke na Slovensku, že? Čo si písala o ruskach pod nosom. Je to všade, aj v nemocniciach, nielen teda pod nosom, ale až pod ústami, presne, všetci ich chytajú, nevidím v nich žiadny zmysel s týmto zaobchádzaním.

Offline Jennyfor
2000 příspěvků moje polička 18. srpna 2020 14:50

Nemáte někdo zprávy, jak to bude na vysokých školách? Je to nějak centrálně řízený nebo si to každá bude řešit vnitřním předpisem?

Máme hned 1.9. zápisy, bohužel u nás musí být za přímé účasti uchazeče, to bude dost dav.

A roušky na chodbách? V kanclech? V knihovně? 

Jako já bych teda s ohledem na mou situaci přivítala HO, navíc tam fakt fyzicky být nemusím, ale zas je to nefér kvůli holkám ze studijního, který tam teda být musej.

Offline Jos
příspěvků moje polička 18. srpna 2020 14:54

letfenixa Kdyz zvlaste starsim lidem se v nich spatne dycha, v nemocnicich jsou klimatizovane tak saly a JIPky, ale ve vytahu je to na omdleni...Pod nos jsem si rousku v ambulanci nekdy taky davala, kdyz mluvite souvisly monolog k pacientovi, tak uz jsem to proste neudychala. 

Offline letfenixa
10934 příspěvků moje polička 18. srpna 2020 15:08

Jos ale veď ja to chápem, len hovorím, že z toho epidemiologického hľadiska, keď si ich stále všetci chytáme, hore-dole, tak nás a okolie neochrania

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 18. srpna 2020 15:31

letfenixa Na Slovensku jsme byli, ale tohle bylo o Chorvatsku, i když ono je to jedno. Je to všude stejné.