Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline A666
2846 příspěvků moje polička 17. srpna 2020 21:46
Reakce na razorblade:

mne je hrozne lito moji mati. Za rok ji bude 70, chodi si privydelavat na kasu do supermarketu. A ted zas bude muset bejt celou smenu s nahubkem, vim jak ji to vycerpavalo na jare, byt dela jen na 4 hodiny. Ale do prace chodit neprestane, protoze by se doma nudila. :(

​A udou muset mít roušky i prodavači, když jsou za plexisklem?

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 17. srpna 2020 21:49
Reakce na continuity:

Já teda půjdu proti proudu, ale cela Evropa kolem nás roušky v menší či větší míře má. Že to byl neudržitelný stav bylo dost jasne už dlouho. Racionální by spíš bylo je nikdy úplně nezrusit než je zrušit úplně a pak zas zavádět. 

Prozatím během vyučování roušky potřeba nejsou a to si myslím, že s tou logikou vytrasovatelnych kontaktu celkem dává hlavu i patu. 

Jako ano, málem jsem dnes padla v buse, tady třicetistupňová vedra a musíš mít roušku (a ne, nejsou tu klimatizované busy, jen tramvaje), ale pořád si myslím,ž e to fakt nějaký efekt má, v našem městě jsou zatím snad všechny případy od lockdownu dovozy+rodinní příslušníci........

Fakt se těžko trasuje někdo, komu nemocný půl hodiny dejchal do obličeje v MHD.......

P:S. To říkám jako astmatik co snese jen jednorázové roušky, v bavlněné jsem se dusila i v zimě.....

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 17. srpna 2020 22:05
Reakce na Dalia:

nika V roušce ani není nikomu rozumět a sama v ní mám problém mluvit. To se prostě nedá!

​No to je přesné. Většina starších lidí u nás v práci neslyší ani tak, s rouškou už nerozumí vůbec. Já mám vyřvané hlasivky a nerozumím jim taky. Přitom u nás stačilo zavést hygienu rukou u vchodu a odstupy, kdy chodíme k pacientům co nejméně. Myslím, že ty roušky mají někde význam, ale všude určitě ne. Spíš bych byla pro, jak tady někdo psal, naučit lidi držet odstup a hygienu rukou. Což je strašné, jak to lidi nechápou. 

Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 17. srpna 2020 22:20

A666 Jj budou. A kor u nich v albertu, tam personal furt buzerujou

Offline barbucha blogger
36103 příspěvků moje polička 17. srpna 2020 22:56
Reakce na Dalia:

nika V roušce ani není nikomu rozumět a sama v ní mám problém mluvit. To se prostě nedá!

​To mi povídej. Já jsem takhle napůl hluchá a i bez roušky mam kolikrát problém... a s rouškama jsem už úplně bez šance. Nevim nic! Eště že lidi většinou melou jen samý blbosti, čímž vo nic zásadního nepřicházim  

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 17. srpna 2020 23:08
Reakce na barbucha:

Eště že lidi většinou melou jen samý blbosti, čímž vo nic zásadního nepřicházim  

To je pravda. Jen já bohužel ty informace od nich potřebuju a když mi 10x odpoví něco jiného, tak mám chuť je bacit, i když vím, že za to nemůžou.

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 17. srpna 2020 23:14
Reakce na razorblade:

A666 Jj budou. A kor u nich v albertu, tam personal furt buzerujou

​Jo, tak to mi pijde absurdní. Za plexisklem fakt nevidím důvod

Offline Lilly_Ku
4573 příspěvků moje polička 18. srpna 2020 07:17
Reakce na continuity:

Já teda půjdu proti proudu, ale cela Evropa kolem nás roušky v menší či větší míře má. Že to byl neudržitelný stav bylo dost jasne už dlouho. Racionální by spíš bylo je nikdy úplně nezrusit než je zrušit úplně a pak zas zavádět. 

Prozatím během vyučování roušky potřeba nejsou a to si myslím, že s tou logikou vytrasovatelnych kontaktu celkem dává hlavu i patu. 

presne. 

U nas rousky furt jsou do supermarketu, mhd a verejnych budov.

V praci ne, ale vetsina lidi pracuje porad z domu.

Offline nika
685 příspěvků moje polička 18. srpna 2020 08:01

Roušky patří do zdravotnictví a nemocným .ráno nastoupim do vlaku v 7hodin a roušku sundám v 8vecer, samozřejmě jsem nosil a jednorázové a 4-5 měnila, jak do nich dýchám , tak zvláštně páchnou. Po dobu nošení mě neustále skrabalo v krku, i když jsem dodržovala pitný režim. Udělaly se mi taky koutky, dohojily se mi teprve teď.jak se sundaly roušky, škrábání v krku přestalo, jako když utne.at mi někdo řekne, že je to zdravé , po celý den v roušce po dobu půl roku..ja jsem laik, ale mnoho lékařů má názor, že to zdravé není. Navíc totálně to ochromí osobní život, pro děti a mladé lidi je rok strašně dlouhá doba, škola, koníčky , vztahy, jak tady někdo psal, dítě má taneční, to je takový významný predel , to vše padne . Kultura-bude se někdo trápit tři hodiny v roušce  v divadle nebo na koncertě.. nevím.psychiku lidi to poničí, potřebujeme sociální kontakt, to měli lidé i ve válce.

Offline Liesel
1680 příspěvků moje polička 18. srpna 2020 08:20

Včera večer na ČT - docela se pustili do plošného nošení vč Šmucleraa jak píše razorblade tohle nařízení je jen důkaz neschopnosti vlády a strašení, resp ovládání davu a jasně budou volby, ať už krajské, nebo příští rok parlamentní. Jak to celé skončí? Na vir si "zvykneme", za ten rok projde populací a vláda bude mít další důvod se vytahovat, jak to všechno krásně zvládli, za vším hledej prachy a moc.

Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 18. srpna 2020 08:26

nika samozrejme, ze to neni zdrave, protoze plice fungujou taky jako filtr a vydechujes ruzny svinstva... ktery s rouskou zase pekne vdechnes ble. takovy afty, jako jsem mela z noseni rousky, jsem nemela vzdycky. takze pokud to pujde, budu se to snazit co nejvic bojkotovat.

ja si totiz myslim, ze kdybychom se od minuty vratili k normalnimu zivotu jako driv, vcetne cestovani, stane se uplny kulovy.

Offline nika
685 příspěvků moje polička 18. srpna 2020 08:45

razorblade já si to myslím taky, byla jsem psychicky úplně rozložená, teď jsem se dala konečně trochu dokupy, a zase tohle.navic mě to štve kvůli decku protože to do školy potřebuje, stejně jako ostatní,základka není moc na učení na dálku, dělá muziku, už půl roku nebyl zpívat v kapele ani u profesorky, je to úplná potulka, co se děje.  Víc než učení se budou ve skole řešit roušky atd., budeme mít blbý, nevzdělaný, nekulturní národ.a to je asi účelem.

Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 18. srpna 2020 09:57

razorblade S tím bojkotováním jsem se rozhodla stejně. Moje tělo už dostalo zabrat víc než dost, takže chci dýchat z plných plic. Ne, abych se kvůli nějakému vládnímu nařízení dusila! Pardon ale ... NASRAT!

Offline barbucha blogger
36103 příspěvků moje polička 18. srpna 2020 10:00

razorblade 

Přesně - dejcháš svoje vlastní zplodiny, co je to za výhodu?!

Dalia 

Asi tak

Jako to měl virus doteď dovolenou, a přijede zpátky 1. září? Idioti...

Offline domenica blogger
8034 příspěvků moje polička 18. srpna 2020 10:04

:-D

Offline Liesel
1680 příspěvků moje polička 18. srpna 2020 10:23

domenicaúplně mě přejel mráz po zádech...

Online viktorka_od splavu
49434 příspěvků moje polička 18. srpna 2020 10:29

taky mi vadi nejvic ze v rousce nerozumim, nevidim obliceje a sama se bez mimiky neumim vyjadrit. presne- hnusny socialni experiment

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 18. srpna 2020 10:42

viktorka_od splavu ja jsem v rousce desne hlucha, je fakt rozdil, kdyz nevidis na pusu druhejch. Ale teda jinak me to netrapi, nevadi mi to.

domenica

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 18. srpna 2020 10:47

Tak pry rousky do brezna 

Offline černá káva
2136 příspěvků moje polička 18. srpna 2020 10:53

Liesel Přesně.Je to hrozný.