Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline A666
2846 příspěvků moje polička 17. srpna 2020 15:45
Reakce na nonemy:

souhlasím. Na Slovensku i v Německu ji prý musí mít děti celý den, tak jsem se bála, s čím dojdou u nás. Doufám, že se nebudou inspirovat.

​Já teda nevim, ale tady (Sasko) ubezpečovali, že děti nemusí být v rouškách celodenně..... Teda alespoˇto bylo to posední, co sjem zaregistrovala (protože se mě to přímo netýká).

Ono je to hdně stát od státu, co sjem koukala, tak maskenpflicht má severní porýní-vestfálsko, což je ejdna ze zemí, která byla zasažena nejvíc Tady se fakt chtějí více zaměřit na trasování, tak doufám, že u toho zůstanou.......

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 17. srpna 2020 15:47
Reakce na Liesel:

A666 přesně, jak to ti EXPERTI vezmou, ale do září času dost, klidně se může stát, že bude vše jinak. Já roušky u lékaře, v důchoďákách a podobných zařízeních neodsuzuji, ale to nandávání a sundávání jejich účinnost snižuje na minimum...

​No, co já vidím tak na ty roušky lidi nesahají zevnitř, kde by měly být nejvíce infekční (když jí nosí všichni)........

Ale jo, někdy si připadám zbytečně opatrná, když si vždycky před nandaváním dezinfikuju ruce a vozím si ji vždycky v čistém pytlíku.....

Offline Luna
10878 příspěvků moje polička 17. srpna 2020 17:32

Dalia 
Jezismarja, jak ja su nasrana!

Offline černá káva
2136 příspěvků moje polička 17. srpna 2020 18:28
Offline nika
685 příspěvků moje polička 17. srpna 2020 19:25

Ministr zdravotnictví pro ČT sdělil , že povinnost roušek bude platit do přelomu února a března.

Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 17. srpna 2020 19:26

Luna Nasraných lidí bude spousta. Jakmile ucítím, že nemohu dýchat, stejně roušku sundám a bude mi jedno, kde jsem. Což dělám i ted v nemocnici. Nehodlám kvůli posrané roušce se svým nízkým tlakem někde odpadnout. 

Offline nika
685 příspěvků moje polička 17. srpna 2020 19:32

Nevydržím to psychicky, zatím beru přírodní produkt na zklidnění, léčila jsem se několikrát s depresí, nechci už anitidepresiva užívat...

Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 17. srpna 2020 19:34

nika Člověk vydrží hodně, ale jednou pohár přeteče. Rozumím Ti ...

Offline eM
1753 příspěvků moje polička 17. srpna 2020 19:34
Reakce na nika:

Ministr zdravotnictví pro ČT sdělil , že povinnost roušek bude platit do přelomu února a března.

​Prosím, napište někdo, ze je to kachna!!! To je snad zlej sen toto...

Offline nika
685 příspěvků moje polička 17. srpna 2020 20:02

Dalia hrozně mi vadí, že mi není vidět obličej, a ostatním lidem, vzbuzuje to ve mě pocit nemoci a úzkosti, snad budem moct v zaměstnání mít štít. Nevím, jak budeme mít třeba různé akce pro školy a školky v knihovně, nějaké procítěné čtení se s rouškou těžko udychava, jestli teda vůbec budou moct školy k nám chodit.navic se ctenarema mluvím, usmíváme se na ně, já vím, oči, ale ta pusa prostě chybí..

Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 17. srpna 2020 20:14

nika V roušce ani není nikomu rozumět a sama v ní mám problém mluvit. To se prostě nedá!

Offline nika
685 příspěvků moje polička 17. srpna 2020 20:37

Dalia prý s ní mají problém i učitelé, ta mimika a srozumitelnost řeči je potřeba.a nechápu,kluk byl na letní herecké škole, byli tři turnusy tábora po 14 dnech, na každém pracovalo 8 štábu/oddílu/ po 20-30 dětech, hráli divadlo, zpívali, tančili, neustále byli v blízkém kontaktu, tyhle lidi jsou emotivní a temperamentní,nenakazil se nikdo. Proč nás nenechaji už normálně žít..

Offline černá káva
2136 příspěvků moje polička 17. srpna 2020 20:42

nika Protože jim dela dobre, ze nad nami maji moc.

Offline Gatita
8683 příspěvků moje polička 17. srpna 2020 20:54

Jsem si tady uplne zkazila naladu s tema rouskama, i kdyz jsem to cekala. Uz nevim, co si o tom mam myslet. Brala bych radsi nejakou osvetovou masirku na hygienu rukou a dodrzovani rozestupu. Kazdou chvili vidim nekoho s prstem vrazenym az po kloub v nose a za krk mi porad taky nekdo funi. Bohate by mi stacilo odbourat tohle.

Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 17. srpna 2020 20:57
Reakce na černá káva:

nika Protože jim dela dobre, ze nad nami maji moc.

​A protože je třeba zaměstnat pozornost lidí. A odvrátit ji od jiných aktivit ... možná.

Offline AprilTwelve
1032 příspěvků moje polička 17. srpna 2020 21:01

A hlavně jim jaksi nefungují ty slibované chytré nástroje. takže pokud mají vykazovat nějakou činnost směrem k ochraně obyvatel,  tak tohle je asi tak to jediné,  co zvládnou vypotit. 

Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 17. srpna 2020 21:01

mne je hrozne lito moji mati. Za rok ji bude 70, chodi si privydelavat na kasu do supermarketu. A ted zas bude muset bejt celou smenu s nahubkem, vim jak ji to vycerpavalo na jare, byt dela jen na 4 hodiny. Ale do prace chodit neprestane, protoze by se doma nudila. :(

Offline AprilTwelve
1032 příspěvků moje polička 17. srpna 2020 21:02

zatím jsem teda ještě nikde neviděla,  jak to bude s kadernicemi nebo ve fitku... 

Online continuity
43565 příspěvků moje polička 17. srpna 2020 21:04

Já teda půjdu proti proudu, ale cela Evropa kolem nás roušky v menší či větší míře má. Že to byl neudržitelný stav bylo dost jasne už dlouho. Racionální by spíš bylo je nikdy úplně nezrusit než je zrušit úplně a pak zas zavádět. 

Prozatím během vyučování roušky potřeba nejsou a to si myslím, že s tou logikou vytrasovatelnych kontaktu celkem dává hlavu i patu. 

Offline černá káva
2136 příspěvků moje polička 17. srpna 2020 21:05

Dalia Dali, určitě.