Koronavirus

28. března 2020 09:01
Online nolita
6513 příspěvků moje polička 23. srpna 2020 14:16

SunEclipse to už bych asi nechala na ní, s tím se fakt nic dělat nedá :-)

Offline Kora
příspěvků moje polička 23. srpna 2020 14:50

nika A z čeho konkrétně jsi tak vyděšená? Ten vir tady je a bude.  Může se stát,  že se nakazis.  I s tím je třeba počítat. Holt si tu nemoc budeš muset prodelat. Ale ani to není konec světa, těžkých případů je minimum. 

Asi bude větší pravděpodobnost  ze člověk zemře dejme tomu při dopravní nehodě než na covid.  A taky kvůli tomu nikdo nechyta hysterii. A jezdit autem a chodit po ulici taky nepresteneme. 

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 23. srpna 2020 18:38

Kora Zrovna jsme to dnes probírali s naším otcem. On má z covidu šílený strach, ale sám se celkem nechrání, roušku teď nenosí nikam. Chtěl by, aby se roušky nakázali a chránili ho ostatní, protože on má vysoký tlak, cukrovku a nadváhu a kdyby dostal covid, tak je po něm. Přitom nákupy by si mohli objednávat, léky po SMS a spoustu let pomalu nevychází ze zahrady, tak jsem se ptala, jak by se mu mohlo stát, že bude u někoho tak blízko 15 minut. Taky jsme mu s bráchou řkali, že má mnohem vyšší riziko, že dostane infark, ale když mu doktor řekne, jak by měl jíst a že by neměl pít, tak mu řekne, že na něco umřít musí. No uzavřel to tím, že to zlehčujeme

Offline Kokoska
35152 příspěvků moje polička 23. srpna 2020 21:07

Renusatko tak to asi tatinek patri k lidem, kterym at reknes co reknes, vsechno je spatne. Me pobavila moje mama, ktera nadavala, ze se budou muset vsude nosit rousky a jak je to strasny. Od brezna nebyla v obchode, ven chodi pouze na vlastni zahradu a to je ted vozime autem, protoze sami uz tam ani nedojdou. Takze jedine k tomu doktorovi. A to jeste (seniorka z nejohrozenejsi skupiny samozrejme) smlouvala po asi dvou hodinach na poliklinice, at ty jednorazovky nevyhazuju, ze to je skoda, ze by to vyvetrala

Offline Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 23. srpna 2020 21:18

Kokoska moje matka nosila tu jednorázovou roušku tak dlouho, dokud se neurvala gumička

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 23. srpna 2020 21:24

Mohučanka moje babička desinfikuje respirátor a počítá si tu dobu, po kterou se může nosit, jako když vydrží 8 hodin, tak to je 16 nákupů po půl hodině:)

Offline Kokoska
35152 příspěvků moje polička 23. srpna 2020 21:25

Mohučanka no to nasi taky malem rousky prodreli, kdyz jeste na jare chodili sami na tu zahradu. Ale to bylo venku a ani nemeli sanci moc nekoho potkat. Po prulezu pulky polikliniky je to o necem jinem a ten starej clovek, navic extremne sporivej, to nejak tezce nese.

Offline Torrah
3408 příspěvků moje polička 24. srpna 2020 18:59

Jak tu píšete o těch jednorázových rouškách, jak ještě byly v MHD povinné, tak takovou sbírku špinavých, uválených a umouněných jednorázovek jsem ještě nikdy neviděla. Ti, co měli ty šité, je měli většinou čisté - aspoň na pohled, ale ty jednorázovky... občas to byl fakt humus.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 24. srpna 2020 21:57

Tak jsme v práci koukali na ty pravidla a kdo je z nich výjmutý a doufám, že se nás týká bod f a že ošetřující lékař může dál rozhodnout, jestli jsou roušky v zařízení nutné.

.....další případy zřetele hodné, které stanoví poskytovatel zdravotních nebo sociálních služeb nebo ošetřující lékař pro pohyb a pobyt ve zdravotnických zařízeních a v zařízeních sociálních služeb

Úplně nevím co si pod tím představit.

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 24. srpna 2020 22:30

Umřela mi prateta,  bylo ji 91,takže to člověk tak nějak bere, ale žila v domově pro seniory a kvůli kovidu ji babička od jara neviděla a už ani neuvidí. A poslední 2 týdny byla v nemocnici a její syn za ní zase nemohl, jen po telefonu mu doktor říkal že se lepší a najednou mu volal že umřela. 

Druhá babiccina sestra umřela na jaře a neměla kvůli kovidu pohřeb.

Já vím že je potřeba ty staré lidi chránit, ale ta cena za to je občas nesmyslná

Offline Bowle
606 příspěvků moje polička 24. srpna 2020 22:33

Sairon to je strašné, upřímnou soustrast

Offline whiskas
21131 příspěvků moje polička 24. srpna 2020 22:34

Sairon Upřímnou soustrast . Věk je to požehnaný, ale ty okolnosti člověka samozřejmě mrzí. Drž se.

Online Pinot Noir
30023 příspěvků moje polička 24. srpna 2020 22:36

Sairon to je smutné

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 24. srpna 2020 22:38

Bowle whiskas děkuji,  já tu soustrast ani nepotřebuji,  nebyly jsme si nijak zvlášť blízké, ale strašně mě to mrzí kvůli babičce, blbej kovid

Offline Kokoska
35152 příspěvků moje polička 24. srpna 2020 22:57

Sairon cloveku je to lito, i kdyz nejde.o nejblizsi osobu. Ale myslela jsem, ze se po tom uvolneni na navstevy mohlo?

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 25. srpna 2020 08:51

Kokoska

Mohlo, ale ten jejich domov to měl omezené na určitý stabilni počet lidí kteří tam mohli chodit. Takže tam chodil syn a vnuci s rodinami  

Offline Mirka
4004 příspěvků moje polička 25. srpna 2020 10:05

Např. liberecká nemocnice je pro návštěvy uzavřená, takže takových případů bude poměrně dost.

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 25. srpna 2020 19:05

Sairon to me mrzi :( Muzova babicka byla v izolaci jako ohrozena skupina, pak se rozhodla, ze v izolaci uz byt nechce, ale my uz jsme tou dobou byli v karantene, skoro cely mesic. Nez nas pustili, tak musela do nemocnice a byly zakazane navstevy, z nemocnice se uz nevratila. Tohle jsou smutne pribehy. 

Offline JankaM
3130 příspěvků moje polička 25. srpna 2020 22:46

@Sairon blbá situace

Moje babička umřela v květnu, před tím měla mrtvici, ze které se probrala, ale kvůli zákazu návštěv nikdo nevěděl jak na tom je, jestli vnímá, jestli by nás třeba poznala. Bylo to v neděli, od pondělka už byly povolené návštěvy. 

Offline RoSa
10226 příspěvků moje polička 27. srpna 2020 06:40

jak "funguje" chytrá karanténa... ministerstvo zahradnictví

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/mam-covid-pise-sef-seznamu-vysledek-testu-se-ztratil-117393