Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline Sweet Potato
40634 příspěvků moje polička 07. zaří 2020 15:58

Renusatko Mimo Prahu zatím stíhá.

continuity Já teda do budoucna nás ostatní dál v karanténě držet nebudu. Zatím všem z týmu vyšly testy dobře, takže pravděpodobnost, že by se to dceři rozjelo třeba po týdnu, je fakt malá.

Jo a pozor, z rozhovoru s infolinkou hygieny vyplynulo, že nemusíme vůbec nic, když nekontaktovali oni nás.

Offline continuity
43554 příspěvků moje polička 07. zaří 2020 15:58

Renusatko já to četla i tu jeho analýzu a podle mě má pravdu. 

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 07. zaří 2020 16:03

continuity Já mu taky věřím. Nevytváří žádné katastrofické předpovědi a má to hlavu a patu. 

Sweet Potato To bych neřekla. Kamarádka měla 45 minut na rehabilitaci pacienta, ten má teď prokázaný covid od minulého týdne, nahlásil ji jako kontakt a nikdo se jí neozval. Volal jen ten pacient.

Offline continuity
43554 příspěvků moje polička 07. zaří 2020 16:09

Sweet Potato mimo Prahu nestíhá, kolegyně z Brna teď měla rizikový kontakt a hygiena ji kontaktovala po 48 hodinach, co zjistili pozitivitu. První test si musela platit sama. 

Offline Sweet Potato
40634 příspěvků moje polička 07. zaří 2020 16:10

Renusatko Brno?

Vycházím z čerstvé zkušenosti mimopražských spoluhráček. Benešov, Příbram apod. 
A teda i z toho, že mimopražské hygieny prý mají Praze vypomáhat. 

Offline continuity
43554 příspěvků moje polička 07. zaří 2020 16:13

Sweet Potato to si musi s tou karanténu rozhodnout kazdy sám. Než vysvětlovat klientovi z velkého korporatu, že musí do karantény, protože dítě bylo v karanténě, ale my ne, tak tu schůzku radši udělám po telefonu. Teď jsem viděla, co se sletělo na kolegyni, která byla s někým podobným na obědě (on se vrátil ze zahraničí a zůstal preventivně doma, žádná ofiko karanténa). A to bylo v domě, takže jsme neřešili klienty. Asi si zvykneme, ale je to nepríjemný. 

Offline Karoleena
2948 příspěvků moje polička 07. zaří 2020 16:17

Renusatko No, a mě včera zaujal tenhle příspěvek na fb, to je něco obdobnýho:

Hygiena viditelne maka na plne obratky. Dneska ma zena telefonovala se svou pacientkou a ta se ji omlouvala, ze jim na oddeleni snad nezavarila tou karantenou. No a zena samozrejme o nicem nevedela, pak se dozvedela, ze pred vice jak 14 dny v den opusteni nemocnice byla tato pacientka evidovana jako covid-19 pozitivni. Hlasila to samozrejme na hygienu vcetne te nekolikadenni hospitalizace. Na kliniku se zene ani jejim kolegum samozrejme za tu dobu nikdo neozval.

Jako že nestíhají obvolávat jednotlivce, to je jedna věc, ale že ani do špitálu nedají vědět... 

Offline Sweet Potato
40634 příspěvků moje polička 07. zaří 2020 16:20

continuity Hlavně většina lidí, která se v podobné situaci ocitne, si nemůže dovolit si tu karanténu samonaordinovat a nejít do práce.

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 07. zaří 2020 16:33

continuity Plno lidi si karantenu samo naordinovat nemuze, HO nemaji, SD jen par (my bychom je treba nemeli mit po sobe). 

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 07. zaří 2020 16:36

Karoleena Taky dobré. Oni sice nejsou špitál, jsou tam na rehabilitaci asi 4, ale těch pacientů, co u nich bylo. Kdyby to měla, tak kolik už mohla nakazit lidí. A jak píše Sweet Potato nemůže si sama naordinovat karanténu a vlastně to nemá ani moc řešení. Příznaky nemá, kontakt vytrasovaný není a platit si to odmítá, takže test nikde.

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 07. zaří 2020 16:37

Sweet Potato presne. Neschopenku na karantenu dostanu pouze, kdyz me do ni posle hygiena

Offline viktorka_od splavu
49434 příspěvků moje polička 07. zaří 2020 16:40

tak. hafo lidi si proste jen tak doma zustat nemuze a jen tak ze sveho platit testy taky ne-tudiz predpokladam chodi dal do prace a doufaji ze to nejak dopadne. nam nezbyva nez doufat stejne

Offline continuity
43554 příspěvků moje polička 07. zaří 2020 16:41

Lamicka Sweet Potato 

je to nafigu, ne že ne. 

Uvidíme jak dlouho to vydrží. 

Offline notna
9528 příspěvků moje polička 07. zaří 2020 16:44

Moje doktorka mi vyprávěla, že její pacient ji volal, že je pozitivní. paní z hygieny mu po telefonu prý řekla, aby nehlásil moc lidí, protože "Přece jim nebudeme kazit dovolenou a my stejně nestíháme obvolat všechny." Tak si všechny, se kterými se potkal, obvolava sám

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 07. zaří 2020 16:47

notna Jenže to bude stejné, jak u té kamarádky. Pokud si test nezaplatí sami, tak se na něj nedostanou.  Přijde mi to opravdu Kocourkov

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. zaří 2020 16:49

Ta hlavní hygienička říkala, že z toho mají trochu trauma, že nestíhají trasovat všechny, ale zároveň dopředu neumí odhadnout, koho trasovat, právě proto, že třeba manžel pracuje v nemocnici a koho ne, protože je to mladý člověk na ho.

Offline bram
4111 příspěvků moje polička 07. zaří 2020 16:50

Tak u nas na malomeste uz zavreli prvni skolku (z peti). Ocekavam, ze do tydne zavrou i tu nasi. Skoda, ze uz skoncila ta akce v Penny na nezavisle vinare.. 

Offline notna
9528 příspěvků moje polička 07. zaří 2020 16:51

Renusatko To ano, ale ten pán si prostě nechtěl vzít na triko, že se to, se kterými byl ve styku, nedoví.

Offline viktorka_od splavu
49434 příspěvků moje polička 07. zaří 2020 16:52

Evaeva ja nevim, ale vzhledem k tomu ze "nestihaji" od brezna a mame tu zari uz mi to pripada proste trapny. nepochybuju o tom, ze to neni nic jednoducheho, ale ze by to nebylo mozne vyresit za pul roku, tomu proste neverim.

Offline continuity
43554 příspěvků moje polička 07. zaří 2020 16:55

Evaeva hygiena to nezvládá od zacatku. Ještě dobře pamatuji na začátek března, kdy se tam nedalo dovolat a posílali do prace nemocné lidi, jako toho lekare z Prahy6, pak to otestovala zatracována Pekova.

Firmy projevili víc zdravého rozumu. Z toho důvodu mě velice baví ty vyhlášení, že nějací studenti nemůžou odvolávat kontakty, protože je k tomu potřeba vzdělání.