notna Já to chápu, ale sama bych se do té situace nechtěla dostat. Pán to oznámil, já to vím, že jsem se setkala s někým, kdo to má a teď co? Já třeba jsem v pohodě, chodím do práce a můžu v klidu nakazit další lidi. Doma jen tak zůstat nemůžu, obvodní to nezajímá, když nemám příznaky a nejsem vytrasovaná. Můžu se jen modlit a být opatrná, abych někoho zbytečně nenakazila, kdyby náhodou a to je tak vše.
Koronavirus
Renusatko Situace blbá, ale taky bych neměla žaludek na to to neříct těm potencionálně nakaženým.
continuity Na začátku března jsem byla ještě tolerantní, ok, nová situace, ale to, že těch x měsíců totálně prosss, to mne štve moc.
Renusatko já bych to informaci uvítala hlavně ve vztahu k me rodině. Nezpochybňuji že je to celý postavený na hlavu, ale aspoň člověk ví, že by měl omezit kontakt s prarodiči a podobně.
continuity viktorka_od splavu Nechci pracovnicím na hygieně krivdit, ale podle mě nejsou zvyklé pracovat v takovém náporu a stresu.
Sairon To si, myslim, je jediny smysluplny, protoze to je vec, ktera je zcela v me moci (narozdil od toho zamestnani)
notna Chyba řadových pracovníků jygieny to jistě není. Těch je mi dost líto.
notna my jsme taky celá rodina od března ve stresu, kde se přijímají přihlášky do klubu?
Všechno je vzhůru nohama. A i kdyby to tak bylo, tak mohli říct v květnu: sami to nezvládneme. Ne, místo toho se vyhlašovalo, že všechny ty aplikace a nástroje jsou zbytečně, protože oni to rucne umí lip.
continuity viktorka_od splavu Nechci pracovnicím na hygieně krivdit, ale podle mě nejsou zvyklé pracovat v takovém náporu a stresu.
Jo, to je pravděpodobně, ale sakra, měli čas se připravit v době klidu ![]()
BTW fascinovalo mě, jak pro to rozhodnutí o změnách v trasování prý hovoří i to, že je stále stejné % lidí s vážnějším průběhem. Ale ať mi nikdo neříká, že nebude rozdíl, jestli bude ve vážném stavu na ventilátorech 50 lidí, 500 nebo 5000......... Měla jsem za to, že tohle byla ta hrozba, která se v březnu tak řešila a teď to jedou takhle ![]()
A666 no tak bude to procento vyšší a hlavně nikdo nebude umět odhadnout jaké.
same pozitiva a sociální jistoty.
A666 eh tak rozdíl mezi relativním a absolutním nezvládá pobrat hafo lidí, bohužel i těch co mají vliv na naše životy
notna no neke!
Na tom je nejvíce chucpe, že právě tou nutností rozložit nápor nakažených v čase aby nebyly přehlceny JIPky se na jaře argumentovalo...... a najednou je na podzim vše jinak ![]()
asi takhle...
Krása ![]()
Ale mě to sere taky už. Že dělaj hovno, no dobře, na nic se prostě nezmůžou anžto je to parta idiotů.
Ale aspoň sjednotit ty postupy... teď jeden může do práce, druhej musí do karantény... jeden může na test za tři dny, druhej až za tejden... někomu zavolaj, někomu ne... tvl to by se jeden proskočil!!!
barbucha Jo, přesně tenhle galymatyáš mě vytáčí úplně nejvíc. Člověka to přímo navádí, aby radši nijak nereagoval a jen čekal co bude. Když se potkám s někým koho vytrasovali, ten nemá příznaky, ale já vím že jej vytrasovali? Slečně v loděnici volali zrovna do šatny, naštěstí jsme se tam minuly asi ve dvou minutách a na druhým konci místnosti. Ale - mám se preventivně hodit HO (sorry, teď dva týdny zcela nemyslitelné), mám si hodit karanténu, mám jít na test, mám to celý ignorovat, protože to stejně bude za pár dní úplně jinak? A co ta slečna, dá vědět do klubu že je negativní nebo naopak? Zavřou zase celoý sportoviště těsně před důležitým závodem na který se v rámci možností připravujeme? Mám sto chutí se zavřít doma, ignorovat zprávy a číst si třeba pohádky, ty maj aspoň většinou jasný pravidla.
barbucha no už alespoň ofiko upravili tu kravinu, že pokud bude covid ve škole do karantény půjde jenom soused z lavice. Každému, kdo někdy chodil do školy, muselo být jasné, že to je kravina.
Jo a ještě radily ředitelům, jako preventivní opatření po nalezení nakaženého, tyden víc větrat. ![]()
Když se dělal hned ten první test, tak to bylo jednoduché: ti, co se s dotyčným vytrasovanym potkali předtím, byli v pohodě, pakliže test byl v pohodě. Bránilo to uvrhnutí půlky republiky do karanteny.
Pokud se ten test teď už dělat nebude, tak nikdo neví nic.
Je v tom bordel, logiku v tom nehledej. Pokud na to trasování rezignujeme, ještě k tomu prakticky bez opatření, tak to je švédská cesta, ne?
Kdy to na vládě schválili?
Po zkušenostech s tímhle bordelem jsem pro naprostou ignoranci, žádnou iniciativu ani prevenci. Z chřipky se taky nikdo nepomine, je tady každej rok, pár mrtvejch taky, a co jako? Nakonec to bude úplně stejný, koronáč se nikam nevodstěhuje, proleze celou Evropou (světem)... bude se vracet... a výsledky budou všude stejný/srovnatelný. Ať vyděsíš lidi k smrti nebo je zavřeš doma, ať je necháš v klidu žít... počty budou ty samý, nenaděláš nic. Hele to Švédsko: čísla jim klesaj... a my?! Premianti Evropy? Po setrvalý buzeraci a restrikcích, z lidí uzlíček nervů, máme jedny z nejhorších výsledků, no blahopřeju!
Já lezla po zdi, jak jsem zaslechla že ve školách budou roušky ve společnejch prostorách. Prosimpěkně není snad škola celá společnej prostor? Nebo mi něco uniklo, a každej žák má svoji soukromou třídu? Kdo tohle vymejšlí...
Tak k tomu bordelu - minulý týden jsem se hrozila, že děcka budou muset mít v tanečních roušky. Opět je vše jinak - tedy konkrétně v Hradci - před vstupem do budovy nasadit roušky (všichni včetně čumilů), děcka jdou na parket, čumilové na balkon. Děcka čekají na pokyn k zadání k tanci, v tom okamžiku mohou odložit roušku (kluci do kapes a holky na židle), ale ti co na parketu pomáhají a radí (většinou z tanční školy) musí mít celou dobu roušku na ústech. Páry spolu tančí celou dobu, nemění si partnery. Čumilové rouška na ústech ovšem s vyjímkou konzumace (80 % lidí si dalo před sebe lahev s pítím), po skončení odchod bočním vchodem, nutnost vydesinfikovat dotykové plochy (zábradí a nevím co ještě). Asi tak ![]()
Pravidla se mění každým okamžikem. Cituji:
"kontakt s hygienou..10dni v karantene,pokud posl.3dny bez priznaku,muzou do kolektivu bez testu.holky z basketu nebylo potreba testovat,ptz s nimi byla v kontaktu v dobe,kdy byla bez priznaku"
![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY