Sweet Potato ještě že to víme, to by byl průser, kdybych se cpala do jeskyně bez ![]()
Koronavirus
Jinak by mi dost bodlo, kdyby stát nařídil ty HO plošně
(já vím, źe vám teda ne, mít tu doma dvě torpéda a nevrlýho chlapa, tak jdu taky radši kamkoliv) dost by mi to zítra ulehčilo vyjednávací pozici.
Jedna aktivní soudružka, co těžce nesla, že jsem si byla lážo plážo doma, mi na zítřek sjednala několik schůzek k osobnímu zaškolení uživatelů. To netuší, že jsem si připravila jednu A4 s jednoduchým návodem, jak ty tři tlačítka pomačkat.
Toho jim tam vytisknu hromadu a můžou si to rozdávat sami, pŕípadné dotazy obzvlášť prostších uživatelů zodpovím klidně telefonicky.
Jinak mé pracovní místo je průchoďák, 2 metry od ostatních ani náhodou, pevně doufám, že bude přihlédnuto ke všem okolnostem.
No, jsem sama zvědavá, jak mise dopadne.
se z toho fakt po.s.eru! ![]()
tak já se snažim jak blbec ochránit ohroženou skupinu/svý rodiče, otec po infarktu/po mrtvici a bere prášky na srdce, matka si hlídá cukr a tlak... celý jaro jsem je neviděla až teď párkrát v létě na chatě,
a voni si včera pustěj do bytu ženskou s montérem na kontrolu oken (promazání, seštelování)... no a teď z matky vylezlo, že ani jeden z nich neměl roušku, v bytě byli min. půl hodiny a dištanc na míň než dva metry...
v paneláku, a to nevim, kolik jich tak denně obrazej - stačí jeden osmipatrák...
Jennyfor nezohlední nikdo nic, se bojim. Já bych se připravila na tvrdé vyjednávání. Rovnou jim předestřít alternativy: buď se ti povede skloubit péči o tátu a práci nebo ne. A táta má přednost.
Když se jim nelíbí tvůj návrh, ať něco vymyslí oni. Opřela bych se na židli a čekala. A čekala. A čekala, co ze soudruzky vypadne ![]()
Držím palce ![]()
continuity A už se začínám učit, asertivita byla vždycky moje slabý místo.
Dnes mi volali z mé minulé štace, co tam už dva roky nejsem, zda jim zase jednorázově něco nenaleju do databáze, jako jsem to dělala vždycky a i pak dva roky po odchodu. Tak mají tam místo mne hned 4 chytré chlapce, tak by se už takovou jednoduchou úlohu, jako UPDATE měli za tu dobu naučit. No, asi ne teda. Takže zas s tím jdou na mě, v ten nejlepší čas, kdy sotva stíhám tátu a svou vlastní práci.
Nu, zeptala jsem se, co za to. Následovalo dlouhé ticho, pak apel na to, že je nenechám přeci ve štychu a pak příslib, že zkusí zítra oznámit, že už to nechci dělat zadarmo. Tak to bude taky překvapení ![]()
a pak příslib, že zkusí zítra oznámit, že už to nechci dělat zadarmo.
![]()
![]()
Tak ti jsou fakt dobří
Jennyfor vždy psychicky ohromne pomůže říct si, jaka je tvoje BATNA ( best alternative to a negotiated agreement). Ta tvoje třeba může byt: dat výpoveď, odpočinout si pár měsíců na pracáku, udělat si s tátou Vanoce a najít si job, co lépe zkloubis s péčí o tátu.
Ta jejich bude asi: hledat nového ITaka, co si na sobě nechá štípat dříví a v mezičase mezi pohovory školit ty uživatele sami.
No a teď hádej, kdo z vás je na tom lépe? ![]()
continuity já tě žeru!![]()
viktorka_od splavu Sem to chtěla napsat tak nějak taky ![]()
continuity Já bych tě potřebovala za osobního kouče. Co já jsem v životě promrhala potenciálu a kde jsem mohla být, kdyby mne vždycky někdo nakopal zadek za každou práci ve smyslu: má to sice dělat někdo jinej, ale já to radši udělám, ať se můžem pohnout dál a vůbec nic za to nechcí, ani to blbý děkuju. A je od vás moc hezký, že mi serete na hlavu, to já si doma umeju a uvnitř mě bude hřát, že jsem udělala něci nezištně pro dobro celku....
Jennyfor mě to vyjednávání vždy bylo hrozně trapný, úplně ti rozumím. No a pak mi zmenilo život jedno školení s p.Nalevkou, čo školí diplomaty a policejním vyjednavačem. Napsal i knížku, klidně pošlu, ale to úplně nestačilo.
On to fakt bere jako hru, šachovou partií. Je tam pár dost jednoduchých principu. Jinak obecně platí, že když se chtějí dvě strany domluvit, tak se většinou nějak domluví. Jako může se ti stát, že soudružka se bude cítit natolik ukrivdene, že zatímco ty budeš válet šunky doma, ona musí zařezávat v kanclu, že to nedopadne. Ale to nemáš šanci ovlivnit, možná ji jenom mile připomenout, že za tebe nemá náhradu.
Jennyfor jinak k té neplacené práci. To je vždy dobře vědět, co za to chci a říct si o to predem. Nemusí to být jenom peníze, klidně protislužba, půjčení služebního auta na vikend, půl dne volna, nějaký favor. Tu protistranu to nemusí nic moc stát, ale je to důležité, protože co je zadarmo, nemá vetsinou cenu. Takto to tu cenovku dostane a příště se s tím počíta.
Pavlena všichni vytestovaní pozitivně měli nějakou koronavirovou infekci, nebo taky falešně pozitivní test. něco z toho každopádně
Náš kamarád je šéf celkem velké firmy. Dost cestuje po světě i teď, všude si nechává dělat testy a dává na sebe dost pozor. Teď byl vytrasovaný jako kontakt, takže šel na test a byl pozitivní. V karanténě zůstalo asi 50 lidí z firmy a rodina. Bylo mu divné, že nikdo v okolí, ani v rodině to od něj "nechytl" a tak si nechal ten test 2x zopakovat a oba byly negativní. V rozmezí dne.
a vůbec, já už se jen směju

Renusatko no a jak je to mozne?
viktorka_od splavu Cha cha, já dostanu respirátor, hurá ![]()
no to se jistě pošťáci těšej, u nás je to gerontologický panelák, to aby si vzala paní pošťačka kárku.
tak konec srandy, to zas bude jak na jaře s těma rouškama do schránky a Sáblíkový stadiónem![]()
Candance třeba strčili jeho uchošťour do cizí ampulky - to se stalo známému ![]()
Candance Já netuším, jak ty testy fungují, ale jak to popsala viktorka_od splavu , tak koukám, že v tom bude asi pěkný binec a nebo vysoká chybovost.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY