Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline Luna
10878 příspěvků moje polička 10. zaří 2020 06:35

Sweet Potato No nase decka v sobotu do jeskyne ale fakt jdou! Mame to tady za barakem...Doufam, ze ti netopyri, co tam budou, nemaji pribuzny ve Wuhanu.

Offline barbucha blogger
36091 příspěvků moje polička 10. zaří 2020 07:23

​vzhledem k tomu, že jsem dnes trochu nahlédla pod pokličku přesnosti těch testů... s největší pravděpodobností všichni ti "bezpříznakoví" nosiči covidu prostě prodělali v posledních třech letech rýmu.

​Hele ty pokličko, ty PCR testy (aspoň u nás) maj chybovost 2%. Dle hlavního zloducha mnohem míň než jiný... zrovna jsme to řešili v pondělí. 

Ale při opakování se můžeš domoct nějakýho výsledku, vono taky záleží v jakým stadiu toho moru na test přijdeš. 

Offline Candance
5635 příspěvků moje polička 10. zaří 2020 07:35

Ja chapu vsechny moznosti - popleteni vzorku, falesne pozitivni na jiny korona. Ale ty falesne pozitivni by aspon meli byt v ten den oba pozitivni ne? 

Ale chapu i vliv odberu vzorky. 

Jen me to vlastne stve.

Co nechapu, jak mohl mit nekdo vic testu v jeden den.

Offline continuity
43554 příspěvků moje polička 10. zaří 2020 07:43

Candance falešni pozitivita je statistická vlastnost, nezávisí, jak to bylo předtím. Je to prostě chyba toho testu. 

Offline Garfie
28624 příspěvků moje polička 10. zaří 2020 07:44

viktorka_od splavu A víš proč se rozdávají až od 60? Protože Kalousek má 59!  

Synovec se teď ocitl na nějakém večírku s pozitivním, sám si volal na hygienu, ale tam ho odbyli, že má počkat, až ho vytrasují a jsou to už dva týdny...ehm. 

Jo a taky už se mi dostala do rukou první varianta sebetrasování, tak si vemte příklad! :-)

Offline Sweet Potato
40634 příspěvků moje polička 10. zaří 2020 07:48

Garfie Pacák velký špatný

Offline Garfie
28624 příspěvků moje polička 10. zaří 2020 07:49

Sweet Potato  jedou v tom spolu!

Offline Sweet Potato
40634 příspěvků moje polička 10. zaří 2020 07:50
Offline barbucha blogger
36091 příspěvků moje polička 10. zaří 2020 08:14

Sweet Potato 

To máš pravdu, asi nečte anžto neví kam dřív skočit, testujou jak vzteklí.

Ale zloduch mluvil o naší zkušenosti, a já vlastně nevim jaký testy používá... záleží na výrobci taky. 

S tím článkem souhlasím určitě v tom, že je blbý že ten výsledek neřekne, jakou dávku koronáče máš, jen ano-ne, protože to je docela důležitý pro dotyčnýho... nakonec i pro jeho okolí. Ale nezdá se mi, že by testování jako takový odsuzovali, právě naopak jsou pro rozšířenější, častější a pravidelnější - což velkou nedůvěru nenaznačuje Nakonec - nic jinýho zatím není, a křišťálová koule má ještě menší diagnostický schopnosti

Offline Pavlena
6921 příspěvků moje polička 10. zaří 2020 08:16

Sweet Potato Hmmm. Takze na jare bylo jasny, ze pozitivnich je mnohem vic, nez rikaji cisla, zatimco ted je jich mnohem min, nez rikaji cisla..?

Offline Sweet Potato
40634 příspěvků moje polička 10. zaří 2020 08:37

Pavlena Netuším. Já se odmítám stresovat ještě na druhou představami, že je to všechno jinak, omyl a podvod a já nevím co ještě.

Ostatně, do školy právě dorazivší dcera mi zrovna píše, že spolužaččin bratr je pozitivní. Jedna karanténa se chýlí ke konci a druhá rovnou začne.

Offline AprilTwelve
1032 příspěvků moje polička 10. zaří 2020 08:45

Sweet Potatoa takhle to bude pokračovat kolem dokola a když nebude v karanténě,  tak bude to dítě nachcipany samo o  sobě a je zase doma... aktuální stav u nas, skola sice otevrena, rousky i pri vyuce kvuli te nakaze minuly tyden, hygiena prikazala. ale dite doma s rymou.  pro tyhle případy zadna varianta výuky není,  buď jsou fyzicky ve škole nebo si doplňuje doma dle toho, co mu pošlou spoluzaci. 

Offline notna
9528 příspěvků moje polička 10. zaří 2020 09:25

Renusatko Dcera chodí na běžnou zakladku a jsou na online výuku připravení. Opět by jeli přes google class. Učivo se tam bude vkládat i pro nepřítomné žáky v případě, že škola poběží v normálním režimu. Zatím chodí všichni, tak se tam nic neobjevuje.

Hned v prvním týdnu zjišťovali, kdo má jake omezení s technikou pro online výuku. Dokonce slibovali s tímto v případě potřeby výpomoc, ale to nevím, jak bude fungovat, protože to nepotřebujeme. Takže bych řekla, že je to hodně o řediteli školy, jak to řeší.

Offline Kokoska
35152 příspěvků moje polička 10. zaří 2020 10:25

Jsem asi úplně blbá, ale můžete mi vysvětlit tu "statistiku", kterou má Seznam na hlavní stránce?

Např. denní přírůstky: Nakažených +50, Nemocných +40, Zotavených +9, Podlehlo +1

To číslo Nakažených je součtem všech ostatních, ale když se jich 9 zotavilo a 1 zemřel, tak faktický přírůstek nakažených je snad stejný jako přírůstek nemocných?

Offline Kokoska
35152 příspěvků moje polička 10. zaří 2020 10:40

Tak si tu klikám po internetu a musím se smát, jak mají  i odborníci jasno (každý ovšem to svoje):

Šmucler - roušky jsou blbost, ničemu to nepomůže

Imunolog Hořejší - nenošení roušek by se mělo trestat

Onkolog prof. Žaloudík - roušky škodí, celoplošné zavedení je nesmysl

Maďar - zachrání nás jen roušky

Offline Mirka
4004 příspěvků moje polička 10. zaří 2020 10:41

Kokoska že ty v tom hledáš logiku?

Offline Kokoska
35152 příspěvků moje polička 10. zaří 2020 10:48

Mirka a to se nemá? Pak by to sedělo

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 10. zaří 2020 11:01

Kokoska kdyby jenom různí odborníci, ale mění se názor i v čase

"Pro dlouhodobé nošení není vhodná ochrana rouška ani respirátor. Nedokážu si představit běhat v nich třeba půl roku,“ řekl Roman Prymula při pandemii prasečí chřipky"

Když už nemají jasno, kdyby to aspoň těm malým dětem odpustili. Skoro nikde to nemusí nosit tak malinký.

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 10. zaří 2020 11:02

Kokoska já to beru tak, že vezmou denní počet nakažených, odečtou uzdravené a zemřelé a dostanou počet nemocných

Offline Kokoska
35152 příspěvků moje polička 10. zaří 2020 11:06

nonemy ale to je denní přírůstek nakažených, z nich se ještě nikdo neuzdravil? No asi vážně nemá smysl hledat v tom logiku.