Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline Kokoska
35152 příspěvků moje polička 10. zaří 2020 11:07

nonemy já si vážně neumím představit, že ten náš dvouletý si nechá na obličeji něco, co tam mít nechce.

Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 10. zaří 2020 11:12

Kokoska Ti nakazeni jsou celkovej pocet vcetne tech, co se uz vylecili, takze by melo vychazet, ze nakazeni = nemocni + zotaveni + mrtvi. Jak na to ted koukam, tak mi pocty vychazej a statistika se prebira od mzcr

Offline Sweet Potato
40634 příspěvků moje polička 10. zaří 2020 11:25

Kokoska Komu tím prospěješ?!

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 10. zaří 2020 11:59

Kokoska měla jsem za to, že počet uzdravených vychází taky z aktuální denní statistiky, takže počet negativních testů u dříve pozitivních za ten den (samozřejmě musí zohledit opakované testy). Takže cílem by mělo být dostat se na počet aktuálně nemocných (jak rozdíl za den, tak na celkové číslo). Aspoň takto mi to dává logiku. Jestli to tak funguje, čert ví.

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 10. zaří 2020 12:03
Reakce na Kokoska:

nonemy já si vážně neumím představit, že ten náš dvouletý si nechá na obličeji něco, co tam mít nechce.

​se nedivím. potom vznikají různé návody, jak malé děti "donutit" (zahrajme si na lupiče) a motivovat (vyber si pěknou z obrázkem), místo aby tuto hňupovinu zmírnili

Offline Sweet Potato
40634 příspěvků moje polička 10. zaří 2020 12:10

nonemy Pozitivní se opakovaně netestují. (Možná vážně nemocní, to nevím.) Opakovaně se testují ti poprvé negativní. 

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 10. zaří 2020 12:22

Sweet Potato Já vím. Myslela jsem to tak, že když je někdo negativní, tak ho započítají do vyléčených, ale v případě opakovaného testu ho nesmí započíst znovu.

Offline Kokoska
35152 příspěvků moje polička 10. zaří 2020 12:23

razorblade tomu prave nerozumim,  proc v cisle nakazenych jsou i vyleceni. Ale to je fuk, stejne to je cislo na zaklade testu, a kolik lidi je pozitivnich a netestovanych nevi asi ani buh.

Poustim to z hlavy.

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 10. zaří 2020 12:25

Sweet Potato tím "počet negativních testů u dříve pozitivních za ten den" jsem myslela, že za ten den je počet testů, né pozitivních :) se asi neumím vyjádřit :) Prostě, že tam samozřejmě nemůžou být započítáni otestovaní negativní, kteří pozitivní nikdy nebyli :)

Offline Kokoska
35152 příspěvků moje polička 10. zaří 2020 12:25

nonemy jo, to cislo nemocnych by logiku davalo. Jen me mate, ze ve zpravach vzdycky hlasi ten celkovy soucet jako denni narust. Ten udaj o narustu nemocnych by byl podle me spravnejsi, ale jak jsem psala, je to v podstate jedno.

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 10. zaří 2020 12:27

Kokoska já si právě myslím, že ten postup u razorblade je špatně. Nepočítají se nakažení (ti jsou jasní z testů), ale počítají se aktuálně nemocní, takže vzoreček je:

Nemocných = Nakažených - Zotavených - Podlehlo

(teda vzoreček špatně není, ono to vyjde stejně, ale počítá se jiný údaj)

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 10. zaří 2020 12:28

Kokoska ano, asi by byl správnější, oni hlásí počet pozitivně otestovaných a z toho na seznamu počítají aktuálně nemocné

Offline Kokoska
35152 příspěvků moje polička 10. zaří 2020 12:29

nonemy ano, s tim souhlasim, viz prispevek vyse.

Offline Sweet Potato
40634 příspěvků moje polička 10. zaří 2020 12:29

nonemy Tak to potom jo, promiň.

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 10. zaří 2020 12:31

Sweet Potato netřeba se omlouvat, se někdy vyjadřuju jak hotentot :)

Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 10. zaří 2020 12:35

Kokoska Tam jsou celkove nakazeny lidi od 1/3 brezna, kdy tady byl prvni pripad. A z ti celkove nakazeni se deli do skupin: nemocni (=aktualne stale pozitivni), vyleceni (=uz negativni) a mrtvi. Tak to aspon chapu ja

Offline andulka01
12863 příspěvků moje polička 10. zaří 2020 12:40

Jsem nestihla dnešní koronavirovou poradu v práci, tak nevím detaily, nicméně jedeme podle jarního scénáře. Máme velké kancly, roušky nepovinně (jsem zvědavá jestli nás někdo práskne), kdo se nebude cítit dobře, tak SD. HO možné, ale jen v odůvodněných případech. Jsem zvědavá, kolik kolegů si uchovalo roušky z jara, co jsme s holkama našily... teď se mi do šití rozhodně nechce.

V sobotu menší akce pro klienty (vesměs venkovní), zatím se masivně neodhlašujou, takže předpokládám také vlažnější přístup. Za týden velká venkovní akce pro klienty, ale tam se bojím, že nám zavřou areál kde se to má konat. 

Offline barbucha blogger
36091 příspěvků moje polička 10. zaří 2020 13:44

Lidé by se podle Babiše mohli sami trasovat. Všichni by měli být zodpovědní vůči sobě a nečekat, že stát něco nadiriguje, prohlásil.

Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 10. zaří 2020 14:02

andulka01 ja jsem v breznu vegetila na homeoffice (na ktery jsem jako samostatna jednotka vegetila teda uz od zacatku meho nastupu do firmy), tak si koronaprovoz zazivam az ted v druhy vlne. Jsem lehce silena z porad pres zoom, porad mi praska ve sluchatkach, na kamere vypadam blbe a nevim, kdy mam poradne mluvit, abych neskocila do reci nekomu, kdo taky nevi, jestli muze mluvit. A kdyz si predstavim, ze to nejspis neni bojovka jen na dva tydny...

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 10. zaří 2020 14:27

andulka01 My máme zatím stále plánovanou školní akci, zahradní slavnost, na příští čtvrtek. Jelikož škola už se rozrůstá, tak jsem zvědavá kolik lidí tam bude, ale zatím se též nic neruší.