Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline Garfie
28622 příspěvků moje polička 11. zaří 2020 07:46

Lamicka  To bylo první, co mě napadlo! 

Offline andulka01
12863 příspěvků moje polička 11. zaří 2020 08:11

Garfie No přesně. Přece se nenechám vystřelit někam do kosmíru. A navíc rusům nevěřim ani nos mezi očima, sorry.

Offline Pinot Noir
30023 příspěvků moje polička 11. zaří 2020 08:45

Lamicka já bych se nenechala očkovat ničím tak brzo po vyvinutí vakcíny, ani kdyby se to jmenovalo Mana nebeská a vynalezli to ve Švýcarsku.

Offline Candance
5635 příspěvků moje polička 11. zaří 2020 08:49

Pinot Noir presne. Navic je to vymyslene a schvalene rychle

Offline barbucha blogger
36091 příspěvků moje polička 11. zaří 2020 08:49

Tak u Many nebeský ze Švýcarska bych možná zaváhala... ale rozhodně ne u něčeho, co doporučuje  Putin.

Offline rasaNori
8875 příspěvků moje polička 11. zaří 2020 08:52
Offline viktorka_od splavu
49434 příspěvků moje polička 11. zaří 2020 09:09
Reakce na Pinot Noir:

Lamicka já bych se nenechala očkovat ničím tak brzo po vyvinutí vakcíny, ani kdyby se to jmenovalo Mana nebeská a vynalezli to ve Švýcarsku.

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 11. zaří 2020 10:11

Pinot Noir no tak to rozhodne souhlasim, ale ten nazev Sputnik mi fakt vyvolava strasne negativni pocity a to si dobu pred 1989 skoro nepamatuju 

Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 11. zaří 2020 11:40

Pinot Noir mam to stejne. kdyz si vezmu, jak dlouho a dukladne se jiny vakciny a leky testujou a overujou... a ted nam najednou chtej za necelej rok vyprdnout neco. jako nebojim se, ze by mi po aplikaci vyrostla na zadech treti ruka, ale ona ani nejaka neprijemna vyrazka nebo fatalni vliv na nejakej organ v tele by nebyl uplny terno. (upozornuju, ze nejsem antivax, sama chodim treba na ockovani proti klistovy encefalitide, tetanu a podobnejm chutovkam, ale necemu usitymu horkou jehlou bych asi neverila).

Offline Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 11. zaří 2020 11:43

Flegr na idnesu, to už mu přijde teda dost poplašné...nikam nechoďte, zavřete školy a nechte děti dívat se rok na anglické seriály, naučí se jazyk...

Offline viktorka_od splavu
49434 příspěvků moje polička 11. zaří 2020 11:59

Mohučanka Flegr je takovy srandavedec posledni dobou

ta toxoplazma mu asi fakt vlezla na mozek;-)

Offline AprilTwelve
1032 příspěvků moje polička 11. zaří 2020 12:04

Mohučanka mě uz ale i ten jeho předchozí clanek, co se tu objevil, připadal dost panikarskej.  cisla mu teda sedi, ale řešení nenabízí moc reálný nebo udržitelný nebo jak to rict

Offline Pinot Noir
30023 příspěvků moje polička 11. zaří 2020 12:08

AprilTwelve mně taky připadá, že přiživuje paniku. 

Offline andulka01
12863 příspěvků moje polička 11. zaří 2020 12:08

Mohučanka A co pak? Až ty školy jednou otevřeme?

Offline Candance
5635 příspěvků moje polička 11. zaří 2020 12:38
Reakce na razorblade:

Pinot Noir mam to stejne. kdyz si vezmu, jak dlouho a dukladne se jiny vakciny a leky testujou a overujou... a ted nam najednou chtej za necelej rok vyprdnout neco. jako nebojim se, ze by mi po aplikaci vyrostla na zadech treti ruka, ale ona ani nejaka neprijemna vyrazka nebo fatalni vliv na nejakej organ v tele by nebyl uplny terno. (upozornuju, ze nejsem antivax, sama chodim treba na ockovani proti klistovy encefalitide, tetanu a podobnejm chutovkam, ale necemu usitymu horkou jehlou bych asi neverila).

​presne toto jsem dneska rikala manzelovi a tchyni. Protoze ona se upina na vakcinu.

Kdyz dcera nemela vysledky, tak porad bedovala, co si pocneme a ze se nedockame ani vakciny a kdy konecne bude....

Offline continuity
43554 příspěvků moje polička 11. zaří 2020 12:47

AprilTwelve no panikarskej, ono se ukázalo, že ten odhad dost podstrelil.

V těch společenských důsledcích ho příliš vážně neberu, není sociolog a stejně to u nás příliš odhadovat nejde. Ale když vidím ten odezdikezdizmus, co tu panuje, tak nevylučuji ani další kolo plošné karantény. Vidím teď jeden možný scenar, že se budeme snažit to pokud možno ignorovat, co nejdéle to půjde a pak sklapne klec v řádu dní, maximalne malych týdnů. 

Ono se to vlastně už v Evropě zas děje, když se tak člověk rozhledne kolem. 

Offline Garfie
28622 příspěvků moje polička 11. zaří 2020 12:49

continuity Ten tvůj scénář mi bohužel přijde nejpravděpodobnější. Fakt mě ten odezdikezdizmus štve, jakoby neexistoval nějaký rozumný vyrovnaný přístup, který navíc zastává většina tady, takže očekávám, že by ho zastávala i většina v reálném světě. 

Jak říká dnes na idnes Šebek, není to ebola, mohou přijít mnohem horší epidemie! 

Offline nika
685 příspěvků moje polička 11. zaří 2020 17:14

Mohučanka ten pán nemá, tusim, rodinu, ani ženu ani děti. I ve válce se děti učily.dela mu dobře, jak jsou z toho všichni paf.stejne to vláda nemůže hned teď udělat, a když k tomu pruseru dojde, bude to už stejně jedno. bylo mi hrozně, ale naučila jsem se říkat si-dnes 11.9. je život normální, my v práci, dítě ve škole, teď už doma, začíná víkend, sluníčko svítí..jo a ty roušky, nemyslím, že by tak moc pomáhaly, ale když se na ně celý svět upnul a je to nařízené, tak je ukázněně nosím, kde se má, konflikt a pokuta mi za to nestojí.treba to k něčemu bude, těžko říct.

Offline crazydaisy
2667 příspěvků moje polička 11. zaří 2020 17:19

viktorka_od splavu On je zarny priklad toho, jak toxoplazma skodi.

Offline Sweet Potato
40634 příspěvků moje polička 11. zaří 2020 17:19

Mohučanka Zešílel?