Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 14. zaří 2020 20:56

Kokoska To můžu jen závidět. Já už v tom denně dělám přes půl roku a mám strach, že už budu doživotně. Trochu lepší to bylo jen o prázdninách.

Offline Kokoska
35152 příspěvků moje polička 14. zaří 2020 21:08

Renusatko nojo, ja jsem duchodce pracujici z domova, krome nakupu a obcas ty posty nebo mensich pochuzek celkem jinam nutne nemusim. 

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 14. zaří 2020 21:18

Kokoska Kdybych alespoň věřila tomu, že to k něčemu je, ale já se spíš bojím, že se tím situace zhoršuje.  Denně vidím, jak s ní lidi zachází, strkají do kabelky, znovu vyndají, posunou, pod nos nad nos, pod bradu, někteří ji nosí opakovaně klidně týdny (zkušenost rehabilitace). Potom je úplně jedno, že má obsluha v jídelně rukavice, když si s nima 30x posune roušku a potom nandá dětem jídlo. Raději bych v práci byla, kdyby si ji lidi sundali, umyli si ruce a už si nikam po obličeji nehrabali, takhle si ruce umyjí, hned si to posunou, sundají nandají a roztahují nám (případně) viry po ordinaci rukama. U dětí si myslím, že tohle všechno je ještě mnohem horší, když vidím své dospělé a skoro dospělé dítě, tak si nedělám iluze. Ve škole na chodbě to mají a potom jdou na oběd, kde to nemají, ze školy, kde si sednou v parku nebo starší do hospody.

Offline Kokoska
35152 příspěvků moje polička 14. zaří 2020 21:26

Renusatko To vidim u nasich. Oni sice skoro nikam nechodi, ale kdyz jdem od doktora, da mi dost prace rousku stopit do pytliku. To uz jsem ale urcite psala.

Taky nechapu to hnuti za co nejtenci rousky, ze zaclon nebo s vystrihanym vnitrkem. Kdyz uz mam ten opruz na hube, tak at to k necemu je. Takova demonstrace "k nicemu to neni, tak koukejte, jak to vocuram", to je zas ceska svejkovina.

Offline viktorka_od splavu
49434 příspěvků moje polička 14. zaří 2020 21:53

Kokoska no já nevím, když to je v reálu uplně k prdu, tak se aspoň normálně nadechnu 

a ne záclonový roušky nemám, koupila jsem v létě jednorázovky. tak jsem si ráno vzala jednu do práce a cestou v autě se ptám dítka jestli má do školy roušku. vytáhl starou hadru co si pamatuju že jsem prala a žehlila někdy v květnu.. tak jsem mu to zabavila a dala mu tu svou novou čistou. však v práci na to dlabu, jsem v kanclu sama. no ale odpoledne jsem musela nakoupit a tak jsem si ten ekl uvázala pod nos, málem jsem se pozvracela, fuj

Offline barbucha blogger
36091 příspěvků moje polička 14. zaří 2020 21:58

Kokoska 

To vydržíš, žádnej problém. Do Vietnamu by to bylo horší!

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 14. zaří 2020 22:04

Renusatko nase sestilete dite si behem chvile do rousky utrelo pusu od obeda, pak ji pouzilo jako rucnik a nakonec ji vyvalelo v prachu... jsem rada, ze jeste nesel do skoly a ve skolce je mit zatim nemusi. 

Offline wendulka admin
16661 příspěvků moje polička 14. zaří 2020 22:07
Reakce na barbucha:

Zdravíme naše důchodce, chrch smrk!

No zrovna dnes moje mamka jednu z těch obálek dostala od pošťačky i s důchodem.

A teď jsem četla, že ještě jedna by měla přijít i mojí ségře, tak vřele doufám, že kompletace bude probíhat stejným způsobem.

Offline barbucha blogger
36091 příspěvků moje polička 14. zaří 2020 22:20

wendulka 

Možná bude lepší rovnou celou obálku vyhodit i s obsahem

Offline continuity
43554 příspěvků moje polička 14. zaří 2020 22:28

wendulka aneb jak vyhodit par milionu komínem. Ono je to fuška utratit ten astronomický schodek. 

Offline Kokoska
35152 příspěvků moje polička 15. zaří 2020 07:30

barbucha a ze to spousta lidi udela, to si pis. Takovy blby gesto tohle, pred volbama holt. Ja bych to hezky hygienicky zabaleny rozvezla do lekaren a vydavala lidem treba nad 65, kteri prijdou s receptem, nebo bez ohledu na vek k nejakemu leku spojenemu s urcitou nemoci atd.

Uprimne si myslim, ze je dost potrebnejsich nez spousta z tech, kteri to dostanou. Ja bych se sveho pridelu klidne vzdala.

Offline baltik
4992 příspěvků moje polička 15. zaří 2020 07:39

wendulka a to jako dostanou jednu jednorazovou rousku?

Offline crazydaisy
2667 příspěvků moje polička 15. zaří 2020 07:48

baltik 5 a jeden respirator

Offline andulka01
12863 příspěvků moje polička 15. zaří 2020 07:50

crazydaisy taky jednorázovej...

Offline crazydaisy
2667 příspěvků moje polička 15. zaří 2020 07:51

andulka01 No jasne

Offline rasaNori
8875 příspěvků moje polička 15. zaří 2020 07:58

Ta paní pravděpodobně příjde o místo

Offline baltik
4992 příspěvků moje polička 15. zaří 2020 08:03

crazydaisy tak lepsi nez jedna, maji to skoro na cely tyden :)

Offline continuity
43554 příspěvků moje polička 15. zaří 2020 08:08

No sbohem

„Počet nakažených je výrazný, roste ještě více, než jsme očekávali v prvních dvou týdnech září, to je fakt,“ připustil Vojtěch. 

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 15. zaří 2020 08:21

Dobre zpravy. Vsichno nasi spolunemocni, kteri sli na testy imunity ji stale maji, i ti bezpriznakovi. Ti, kteri meli alespon neco - zvysena teplota, pokaslavani... - tak imunitu maji o neco vetsi. 

Offline Sweet Potato
40634 příspěvků moje polička 15. zaří 2020 08:23

Lamicka Tak to je fakt dobrá zpráva, pro všechny.