Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline zdensy
1137 příspěvků moje polička 13. zaří 2020 19:44

Dadoo , zvýhodněný program Anti-covid pro školy , aneb nechci slevu zadarmo, visí  nám to v práci taky

Offline Dadoo
11714 příspěvků moje polička 13. zaří 2020 19:50

zdensy hele ale dobrý. Jedeme na víkend, 3 procedury, HB, krásný hotel 4*, za asi 2700? Které nám navíc platí z fondů škola.

Letošní začátek školního roku je naprosto příšerný. Takový voser jsme ještě nezažili. 

Tak se modlím, aby to klaplo a opravdu jsme odjely.

Offline zdensy
1137 příspěvků moje polička 13. zaří 2020 19:53

Dadoo , vyjde Ti to Potřebujeme relax už  v září,  to veřejnost nepochopí

Offline continuity
43554 příspěvků moje polička 14. zaří 2020 11:51

Kokoska znížení daní bude od ledna. Dnes vyšel průzkum podle kterého zrušení superhrubé mzdy podporuje 56% dotázaných, takže je to hotovo. Je tady už jenom ta malinkata překážka, že Alenka není schopna sestavit stabilni rozpočet. 

Offline Kokoska
35152 příspěvků moje polička 14. zaří 2020 12:13

continuity měla jsem pocit, že už od toho opatrně couvali. nevím, koho oslovoval průzkum, ale překvapuje mě, že to není vyšší číslo.

Edit - už jsem to našla:

"pro nahrazení superhrubé mzdy patnáctiprocentní daní z příjmu vyslovili především zaměstnanci, kteří očekávají, že to pro ně bude ekonomicky výhodné."

Zdroj: https://eurozpravy.cz/domaci/politika/pro-zruseni-superhrube-mzdy-je-podle-pruzkumu-56-procent-lidi.644be3d4/

Ale zároveň jsem někde zachytila, že komunisti(? ) chtějí, aby ta daň z hrubé mzdy byla progresivní, tekže ještě to taky není úplně jasné, co a jak bude.

Offline barbucha blogger
36091 příspěvků moje polička 14. zaří 2020 12:57

Offline Liesel
1680 příspěvků moje polička 14. zaří 2020 13:39

barbucha opakový vtip přestává být vtipem - to jim nikdo neřekl

Offline Sweet Potato
40634 příspěvků moje polička 14. zaří 2020 17:43

Modelový telefonát:

H: Brý den, tady hygiena. Byl jste v kontaktu s covidem+. Měli jste roušku? Když odpovíte NE, tak jdete do karantény. Když ANO, tak vše Ok.

- No, byli jsme ožralí...

H: Tak znova, když odpovíte NE, tak...

- Aha, už chápu. Roušku jsme měli :) 

H: Hezký den.

Offline jitřenka
718 příspěvků moje polička 14. zaří 2020 17:44
Offline continuity
43554 příspěvků moje polička 14. zaří 2020 17:44

Sweet Potato no to je ale ten debilni princip, že tady funguje jenom státní represe. 

Přece do karantény jdu proto, abych nenakazila okolí a ne proto, že mi zavolá paní z hygieny. 

Asi se přestěhuji do Švédska.

Offline continuity
43554 příspěvků moje polička 14. zaří 2020 17:53

Kokoska 

Odpovím ti už tady. Je ten respirátor na chvíli zkoušela a šlo to, když to zvládnou piloti a palubní personál, tak musím taky. Nebo prostě odejdu pryc. Stejne bych musela mít roušku,nepotřebují tam mluvit, budu v podstate jenom sedět, tak snad to dám. 

continuity já jsem předevčírem zkoušela respirátor, jako že do letadla spolehlivější než rouška. Strašně blbě se mi v tom dýchalo, a to jsem v něm byla jen chvilku v lékárně. A ještě mě tam nějaká baba sprdla, že nejsem 2 m daleko, když postoupila k pultu a já jsem kolem ní prošla na další pozici ve frontě, jinak se posunout nešlo.

Offline barbucha blogger
36091 příspěvků moje polička 14. zaří 2020 18:15

Pěkné shrnutí, byť to ani zdaleka není všechno...

https://neovlivni.cz/rousky-nepotrebujete-tak-mluvil-premier-v-breznu/

Offline barbucha blogger
36091 příspěvků moje polička 14. zaří 2020 18:21

Zdravíme naše důchodce, chrch smrk!

Offline Kokoska
35152 příspěvků moje polička 14. zaří 2020 18:43

continuity taky jsem pripravena to zvladnout, pokud ovsem bude co. Do patku daleko...

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 14. zaří 2020 19:23

continuity Kokoska Já zase raději dělám v respirátoru než v roušce, té chirurgické. V roušce celou pracovní dobu, to je strašný, ještě teda nesedíme, ale lítáme. Jsou v tom nějaká vlákna nebo něco, strašně to dráždí ke kašili a ještě to většině lidí drží na nic. V práci je mi to jedno (jaká je funkce), ale v letadle bych možná raději, aby to tu funci mělo. 

Offline barbucha blogger
36091 příspěvků moje polička 14. zaří 2020 19:49

Renusatko 

Mně ty roušky taky vaděj víc, jsou takový jako chlupatý - na rozdíl od tzv. respirátoru, kterej je hladkej.

Kokoska 

Já si do letadla koupila ten "respirátor" a cajk, ale bylo to na dvě hoďky... no, spolu s letištěm na tři. Kam to teď letíte?

Offline Kokoska
35152 příspěvků moje polička 14. zaří 2020 20:45

barbucha Bulharsko, do Varny, nejaky 2,5 hod letu. Pak budem cestovat autem

Renusatko ty rousky se mi zdaji prodysnejsi, chlupy jsem nepozorovala, ale na cestu respirator urcite vydrzim. Ale ani jedno nebo druhe jsem jeste nemela na sobe vic nez 2 hodiny.