Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline baltik
4992 příspěvků moje polička 21. zaří 2020 10:55

ja bych teda taky cekala, ze ted od zari zrusi hudebky a telocviky, kde stejne jen hrozi vyssi riziko, ze se nakazi a soustredi se na podstatne predmety, aby co nejvic dohnali a nadehnali

Offline Garfie
28621 příspěvků moje polička 21. zaří 2020 10:55

viktorka_od splavu  jj, s tím absolutně souhlasím. Hned když to začalo jsem ségře-učitelce předpovídala, že budou učit o prázdninách. Překvapilo mě, že to tak nebylo, aspoň nějakou konzultační formou, dobrovolně nebo cokoli takového....třeba v Japonsku jsou učitelé k dispozici na konzultace celé prázdniny (myslím teda mimo koronu). 

Online continuity
43554 příspěvků moje polička 21. zaří 2020 11:05

baltik to taky, oni se všichni tváří, že se nic neděje. 

Offline viktorka_od splavu
49433 příspěvků moje polička 21. zaří 2020 11:06

baltik no presne. proto se taky tak vztekam krz rousky- ne kvuli rouskam samotnym. at uz maji ci nemaji smysl, tak timto zpusobem je to cele jen fraska. skoly v prirode, vychovy.. koho zajima jestli decka umi cist, pche, sak si pusti na youtube video

Offline Pinot Noir
30021 příspěvků moje polička 21. zaří 2020 11:14

baltik viktorka_od splavu přesně, nechápu, proč adaptační pobyty, školy v přírodě, den v kině, hudebky a tělocviky v této situaci. To mi hlava fakt nebere.

Offline andulka01
12863 příspěvků moje polička 21. zaří 2020 11:19

Pinot Noir Třeba proto, že se smažili najet na normál? A hromada těch věcí (školy v přírodě, adapťáky, bazény) byly nasmlouvaný, zaplacený už dávno. Nehledě na to, že maj ty stejný informace ve stejnou dobu jako my, tzn. žádné a zmatečné.

Offline Emerald
2687 příspěvků moje polička 21. zaří 2020 11:20

Tak Prymula se asi docka...

Online continuity
43554 příspěvků moje polička 21. zaří 2020 11:24

andulka01 no jenomže normal to není a ještě dlouho nebude. To ani není vycitka jenom k učitelům, ale taky k těm odpovědným. 

Jako můžeme se tvářit, že se nic neděje, ale jenom kvůli tomu ta krize nezmizí. 

Offline jitřenka
718 příspěvků moje polička 21. zaří 2020 11:24

Pinot Noir - protože učitelky si zvykly nepracovat, havaj za slušný peníze a vy by jste po nich teď chtěli, aby makaly, za chvíli budou zase ohrožené a znovu havaj. Takže učitelky a úředníci se nám zase odporoučejí jako první. viktorka_od splavu - to je přesně stav školství, kolik z těch učitelů co nemakaly nabídli dětem možnost doučování ?  

Nechci paušalizovat, ale celkový stav je žalostný. 

Offline jitřenka
718 příspěvků moje polička 21. zaří 2020 11:26

andulka01 - ty myslíš, že to na září bylo nasmlouváno v únoru a nešlo to ke stavu vyúky zrušit ?  To je alibismus jako prase. 

Offline Sweet Potato
40630 příspěvků moje polička 21. zaří 2020 11:28

jitřenka Jenže paušalizuješ. Nehezky.

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 21. zaří 2020 11:30
Reakce na Emerald:

Tak Prymula se asi docka...

​zari jak mesicek

Offline viktorka_od splavu
49433 příspěvků moje polička 21. zaří 2020 11:35

andulka01 tak jednotlivy pani ucitelky za to nevinim, ze.. reditele skol to je jina, nicmene ti poslouchaji zrizovatele a metodicky sefovat by melo ministerstvo. a jsme zas kde jsme byli - ryba smrdi od hlavy a to tak ze velmi

Offline baltik
4992 příspěvků moje polička 21. zaří 2020 11:39

jitřenka myslim, ze andulka01 to ma celkem z prvni ruky, takze verim, ze to tak je

a vubec bych nechtela ucitele obvinovat z lenosti, jen mi vadi ta obecna snaha o navratu k normalnosti misto premysleni, jak fungovat co nejlepe v soucasnych podminkach

treba i krouzky, chapu, ze ti organizoatori musi z neceho zit a rodice chteji, aby se deti pohybovali, ale jaky smysl dava stale pokracovat treba v judu, kdyz jeden z hlavnich pokynu jsou rozestupy? Opravdu by nesla vymyslel nejaka aktivita venku, ktera neni tvari v tvar?

Offline andulka01
12863 příspěvků moje polička 21. zaří 2020 11:42

jitřenka Nasmlouváno koncem srpna třeba? Kdy se všichni tvářili že je všecko v oukeji? 
A učitelů pár znám, ani jeden se netěší na "havaj za slušný peníze". Tohle je hodně přes čáru.

Online continuity
43554 příspěvků moje polička 21. zaří 2020 11:43

baltik tak třeba u nás se škola v přírodě nasmlouvala až teď v září. Zrušili se obě a smlouvy by se podepisovali až teď. 

Plavání se podepisuje nevím kdy, ale pokud někdo dělal smlouvy na jaře a nedomluvil si storno, tak mu není pomoci. Nebo si fakt někdo realisticky myslel, že v létě koróna zmizí a už se nevrátí?

Offline Torrah
3404 příspěvků moje polička 21. zaří 2020 11:47

Tak Prymula. Čuchám za dveřmi lockdown. 

Offline Jennyfor
2000 příspěvků moje polička 21. zaří 2020 11:49

Já bych k tý výuce jen osobní zkušenost z dávnověku. V pátě třídě, tedy tenkrát ještě na prvním stupni, kdy téměř vše kromě tělocviku a hudebky učívaly třídní učitelky, jsme vyfasovali naprosto psychicky labilní osobu jako třídní.
Od prvého týdne dostávala ve třídě jakési, pro nás děti nepochopitelné záchvaty, válela se po zemi, trhala si vlasy, lila si inkoust na hlavu. Nejdřív jsme byli naprosto zkoprnělí, ale doma nám nikdo nevěřil, tenkrát rodiče tak nějak tu školu neprožívali, "nekecej, to není pravda, jdi se radši učit"

Občas, když křičela, přišla nějaká kolegyně a odvedla jí pryč a my si dělali, co chtěli, nejčastěji jsme zdrhali oknem ven - třída byla v přízemí a mimo kontrolu vedení.

Takže kolegyně jí kryly téměř celý školní rok, což se mi zdá teď úplně neskutečný, my děti jsme naprosto zvlčily, válející plačící se učitelku jsme po nějaké době klidně překračovaly. Srazily jsme lavice, hráli karty a vrchcáby, o prachy, chodili jsme si ze školy kdy se nám chtělo a do školy jsme chodili rovnou v teplákový soupravě, páč tělák byl jediný předmět, který se ještě musel dodržovat.

Z pátý třídy si teda z učiva nepamatuju nic. Učitelku nakonec někdy až v květnu odvezli ze školy rovnou do blázince.

A ta pátá třída mi fakt chyběla. A to jsem byla studijní typ, škola mi šla levou zadní, ale vynechání celého ročníku se se mnou táhlo pár let, nikdo s námi osnovy zpětně pak už neprobral, kdo byl slabší kus, už to nechytil nikdy. Z celé třídy (30 dětí) nás šlo na střední 3, na učňák 6, zbytek rovnou do procesu. Protože v šestce to už nikoho nezajímalo, lítaly čtyřky, pětky, trojky z chování, prostě to pro některý žáky bylo naprosto zásadní období, který jim změnilo život.

Teď je teda výhoda, že se ten bordel týká všech, tak se na to bude i další roky brát zřetel, ale jen jsem chtěla dát vlastní pohled, jak se to pak táhne dál a že když se jednou ta pravidelnost docházky a učení naruší a trvá to dlouho, blbě se pak v disciplíně navazuje

Offline Pinot Noir
30021 příspěvků moje polička 21. zaří 2020 11:50

andulka01 je to asi škola od školy, teď jsem slyšela na hřišti mámy prvňáků, jak se bavily o tom, že ve zdejší škole je plán naučit prvňáčky během září číst a psát, aby po zbytek roku mohli případně doma trénovat, ostatní jde stranou a bude se řešit distančně. V jiných školách zabijí jeden týden adapťákem, pak rozdávají týden učebnice, pak se jde do kina...

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 21. zaří 2020 11:51

jitřenka to prehanis a hodne. Nikdo z nich nema havaj za SLUSNY penize. Vzdycky najdes ucitele, co se moc nesnazej, jako najdes protivny prodavacky a doktory, co nechtej vidat pacienty.