Pinot Noir Naučit prvňáčka během září číst a psát? Takový učitel existuje?
Koronavirus
Luna ono je to fakt o učiteli. Teď říkala třídní té starší, že mají 2x posledni hodinu češtinu a udělá z toho literaturu, protože v karanténě se budou učit on line podle rozvrhu, tak ať nemusí sedět u toho počítače celý den až do čtyř, ale dá jim prostě něco precist. Prostě to chce trochu přemýšlet, nejlépe předem.
Luna jinak, kde se to v těch lidech bere: my totiž všichni pracujeme taky a taky jsme toho měli během karantény mnohem víc než obvykle. Když Dadoo napsala jak potřebuje relax, fakt jsem se musela smát. já měla od začátku karantény 10 dní dovolené celkem. Celou zbylou dobu pracuji na full time, který byl 4 měsíce spestren vedlejsim úvazkem učitelky a kuchařky. Jsem vyřízena už teď a poslední kvartál je u nás nejsilnější sezóna.
Muž je na tom podobně, ten má 14 hodinové šichty prokládané vyhrožováním výpovědi. Volné dní tráví organizováním práce pro ty, kteří pracují.
Kamarádka co dělá na JIPce na poloviční úvazek, měla během výjimečného stavu odpracováno 330 hodin měsíčně. Doma dvě prvostupňové deti, se kterýma se prý měla učit.
Sorry za výlev, ale učitele opravdu nejsou jediný, které to potrefilo.
continuity kdyz to fakt zalezi na uciteli, moje mama dokonce rozdavala vytisteny materialy i u nas doma, kdyby to pro nekoho bylo do skoly moc daleko...
continuity No to je jasny, ze jsi musela byt uplne vyrizena! Chapu! Ja taky myslela, ze me v breznu jebne. Odpojili me akorat z chema a jupi, misto rekonvalescence domaci skola, vareni...Ty ucitelky maji vetsinou taky doma deti, takze jsou na tom podobne. Chystas ukoly pro ostatni a zaroven delas uplne jiny z vlastnima. Pohodu mely kolegyne s odrostlyma nebo bezdetne, no a nejvetsi relax mel nas telocvikar.
Proste nekdo na tom vytriskal a nekoho to polozilo, tak jako to v zivote byva.
711990 a tak to je zase rozumnější, než když se tam nahrnou skoro všichni až po škole a hodinu tam čekají
711990 vždyť já vím,tu paušalizaci nemám ráda, ale kolem nás to během karantény opravdu nebyla žádná hitparáda. Učitelky těch prcků z naší školy všechny posílali emailem čísla stránek. Naše byla jediná, která se snažila trochu učit - půl hodiny denně, ale díky bohu za to. Na prvouku meli učitelku z vedlejší třídy a přišlo zadání: strany 43-58 přečíst a udělat poznámky. Po karanténě jim ty sešity znamkovala! Když jsem se to zkraje pokoušela reklamovat, bylo mi třídní řečeno, že si o tom taky myslí své, ale toto už je druhá verze po zpřesnění zadání. ![]()
Z matiky to byla u starší úplná pecka: vymyslete si a každý den vypočte tři případy na dělení 5 ciferneho čísla 2 cifernym. Odevzdaně úkoly úplně bez reakce.
Luna no jasně, naše druzinarka ta vůbec nechápala, co řešíme. Doma jedno dítě a babička, co vařila obědy.
A jinak, jak tu máme každý ti partikulární zájmy, tak nařízením distanční výuky na pražských VŠ mám konečně ten HO. Což mi vyřeší dost problémů. Ani jsem to tu nepsala, zas to šlo všechno nějak šejdrem a ta výpověď už začala být dost aktuální. Tak zatím tedy aspoň odklad, uvidíme co dál, stejně nikdo neví, co bude
Zuzuli - ale jdi, nikomu nic nezávidím, jen si myslím, že pracovní morálka celkově totálně poklesla, a stav školství je jen třešinka na dortu, to už je v rozkladu víc jak 10 let, spíš 15 a více . Už dnes máte problém sehnat řemeslníka a to pořád máš řemeslníky, kteří vyšly ze škol do 89. Kolik máme mladých protekčních Bc, někde na úřadech, co celý den nehrábnou ? O jejich znalostech mám trochu povědomí. Kam to povede opravdu nevím a už se tím netrápím.
Osobně, pokud za něco beru peníze, tak odvedu práci na 100%. Ale já jsem stará škola.
nonemy jo, akorat pak je to jak pise Garfie , deti maj kazdej den odpoledko, i kdyz by nemusely.
continuity uf to je fakt desivy
ja vim ze to neni snadny narazit na dobry ucitele, casto to vubec neumej nebo jsou naopak demotivovany:( no snad vydrzi skoly otevreny co nejdyl.
jitřenka a tvoje deti jsou mlady Bc nebo jsi je dala na remeslo?
Jennyfor jak já říkám v této době,každý den, kdy to nějak jde je dobrý.
Vyjednavani tedy nedopadlo?
continuity No synova ucitelka byla teda taky desna, jen posilala cisla stranek a vubec mi neodepisovala na maily. Treba to by u nas neexistovalo, u nas se normalne delaly online konzultace atd. Ale ja to mam v praci proste rada, byly skoly, na kterych jsem trpela.
jitřenka tak ja jsem mlada protekcni (neboli me rodine záleží na vzdelani, vs maji i vsichni moji prarodice) nikoli tedy Bc., ale Ing.arch. Takze neposoudim... Jo a muj kolega, tez inzenyr, se po peti letech v kanceláři prekvalifikoval na truhlare, ma svoji dilnu a zakazek od byvalych kolegu plno. A muj tchan si pred tim 89 udelal to poctive remeslo, roky je ted bud na podpore nebo dela skladnika... Asi bych na tvem miste tolik nepausalizovala
Jennyfor Psala jsem ti SZ, ale už to asi není aktuální ...
Takže Prymula. Očekávám zákaz vycházení.
A prý o něm byl informován prezident Burešem už včera. Takže Vojtěch to dostal už včera befelem.
Jen si tak myslím, že to chtěla jeho výsost oznámit večer sama jako bombu dne a Vojtěch mu to trochu tím ranním vystoupením narušil, že tu tiskovku na ráno si svolal za zády Velikého.
edit: tak prej to Vojtěch oznámil Babišovi už v pátek, cha cha, tomu věřím....
andulka01 Venkovní třídu má moje ségra na učňáku, bylo to první, co vybudovala, když se stala zástupkyní. Je to super, hlavně teď a udělali tam i adapťák na konci prázdnin, děcka jezdily na noc domů. :-)
S dovolením si tady na chvíli také zaexistuju. Já osobně mám zkušenosti s učiteli a učitelkama z korony tak tristní, že nemít téměř veškeré ženské příbuzenstvo složené z učitelek v různých koutech českého světa, tak pro ně také nemám kouska chvály. Takže to, že @jitřenka mluví hanlivě o učitelském a úřednickém stavu chápu pouze tak, že vychází ze zkušeností ze svého nejbližšího okolí. Ani já po své profesi nevyžaduju, aby byla respektována všemi.
A teda v "naší" konkrétní škole je ta situace tak maloměstsky k uzoufání, okořeněná ještě tím, že když se ozvete, že medvěda teda k těm třem stránkám matematiky, dvěma pracovním listům z čj a určování jarních rostlin z Bělověžského pralesa vaše dítě už dnes fakt nakreslit nezvládne - a to nekritizujete postupy učitelky, ani metodiku - jenom se holt soukromě ohradíte, tak paní učitelka hned do toho malosvěta hlásí různé věci - jinými slouvy pomlouvá...
Jennyfor Upekl to o víkendu Zeman s Burešem, to je jasné. A teda hodně mne pobavil Burešův výplod, že chudáka Vojtěcha všichni jen kritizovali. Copak mu okopával kotníky někdo víc, než Bureš sám? Kritizoval, nutil měnit rozhodnutí, i v přímém přenosu - no tak, nebuďte slušnej...
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY