andulka01 No presne, ja furt nechapu, kde se to v lidech furt bere. Twl havaj!
U nas jsou vsechny ucitelky nestastny ze situace a z toho, ze se nestiha dohanet ucivo za jaro.
Koronavirus
Jinak jen aby nedošlo k mýlce, já mám k učitelům velký respekt, nemyslím, že se paušálně válejí a už vůbec nemají velké peníze.
baltik Dík. A jo, dost se děsím toho, mít zase zneplatněnýho učitele (kterýmu lidi řikaj to samý co Jitřenka i do očí)... To fakt nechceš :-)
U prvňáků se o on-line učení na jaře (maloměstská škola, děti z různých soc. prostředí - od báječného zázemí k dětskému domovu) vůbec nedalo mluvit, setkávali se hlavně kvůli uchování kolektivu. Teď s druháky už to mají líp vymyšlené, ale prostě takhle malý děti toho na dálku moc nenaučíte, bez pomoci rodičů to prostě nejde.
Jo a třeba ty plavání jsou ve výukovém plánu, učitel nemá pravomoc to skipnout.
Vůbec nerozporuju to, že státní školství je prehistorické a neflexibilní, ale házet to na učitele není fér.
Já vám přátelé povím, proč byl můj syn na škole v přírodě a s ním postupně celý první stupeň, týden po týdnu, vyjma prvňáků. Protože nám opravují školu, rsp. přistavují naprosto nepotřebnou část, soukromě tomu říkáme Ředitelčin pomník-práce měly začít v červnu, ovšem to ještě nebyl nalezen ani dodavatel, začalo se až koncem prázdnin. Nakonec město zajistilo pro první stupeň prázdnou školní budovu v jiné městské části, děti tam od naší školy vozí autobusy, které hradí město. Je to dost pálka, takže radnice za odměnu požaduje, aby děti vyjely na školu v přírodě do Ekologického centra, které taky patří městu a jaksi by potřebovalo finančně podpořit....ale to jsou podpultové informace, takže pšššt...jako děti si to užily, prvouku mají myslím naučenou dopředu na půl roku...ovšem, že jsem celý víkend s dítětem dodělávala matiku a češtinu, kterou tam nestihl už jsem vám říkala? ![]()
Jo a plavání má pochopitelně taky, ale to je snad v osnovách? K omezení to chce zásah z vyšších míst. K tomu má starší každý den odpoledku, aby se postupně všichni stihli vystřídat v jídelně, takže jezdí domů nejdřív ve tři, v šesté třídě. Kroužky jsme pro letošek osekali jen na nezbytné...
Luna no presne, na prvnim stupni proste pracujes s tema samejma detma, takze logicky porad dohanis neco co se nestihlo. Jinak moje mamka vynechala uz vloni vsechny zbytecnosti a jela se cestina+matika, at umej aspon pocitat a vyjmenovany slova, ale nektery kolegyne trvaly na hudebkach a vytvarkach....![]()
Jennyfor
to je drsný a smutný
711990 No jasne. U nas na skole to na jare casto probihalo tak, ze ucitelky pouze posilaly rodicum cisla stranek (vc.prvnaku), ale zato na druhem stupni zacci distancne zpracovavali projekty, prezentace a referaty z telocviku a hudebek... ![]()
![]()
![]()
Garfie to nestíhání obědů kvůli rozestupům, výdejům po jednom a omezené kapacitě v jídelně je šílené, brácha to teď popisoval podobně, xset metrová fronta na obědy, děti čekají i hodinu ![]()
jitřenka moje mama je ucitelka prvniho stupne a ta teda doufa,ze aspon ten pojede dal. pry ted plaga jedna o tom,ze budou zruseny vychovy, ale hlavni predmety zustanou.uz ted maji deti obrovske mezery, nekteri se ji po celou dobu karanteny ani jednou neozvali,neodpovidali na emaily,do online systemu se ani neprihlasili,i kdyz je ze skoly obvolavali.nedovede si predstavit,ze by ztratili dalsi mesice.
711990 No tak ja zas myslim, ze obcas to prolozit vytvarkou nebo necim zabavnejsim musi, jinak ty decka hrabne. Ale spis jsme to zarazovali jako takovy "refresh".
andulka01 je to v osnovách, ale na úrovni školy s tím něco určitě dělat jde. U nás žádné plavání na škole nebylo, ani jedno dítě. Pak je vzali na školu v přírodě jakože na plavecký kurz a ten na jaře pochopitelně nebyl. Nic se nestalo.
A když to nejde na úrovni školy, tak mají na zřizovatele tlačit ředitele a školní odbory na ministerstvo. Problém se vsak zuzil na respirátory učitelům.
Garfie No tak to teda na hlavu je...
V té "mé" aspoň začali řešit venkovní "třídu" připravujou velkou terasu, od jara. ALE nedostali na to povolení od zřizovatele, protože prý když se teď udělala fasáda, tak přece do ní nebudou vrtat ukotvení pro stínící plachty. Snad to nějak vymyslej.
711990 No jasne. U nas na skole to na jare casto probihalo tak, ze ucitelky pouze posilaly rodicum cisla stranek (vc.prvnaku), ale zato na druhem stupni zacci distancne zpracovavali projekty, prezentace a referaty z telocviku a hudebek...
a v devitce i z vytvarky ![]()
jitřenka btw. ucitelu prvniho stupne je malo,tak pokud jim zavidis placene nicnedělání doporučuju jit do toho ![]()
Luna to je sice super, že má dítě do školy poslat fotky domečku pro panenky, ale u nás doma to byl akorát další stres. Nakonec ji to vyráběla starší ségra, kterou to kdysi bavilo, tak má praxi.
Pavlena boze![]()
Luna nee ja nehejtuju vytvarky a hudebky, ale proste trvalo se na rozvrhu do posledni minuty, bez ohledu na to co kdo umel....
Zuzuli presne tak, zhruba 5 rodicu se neozvalo vubec. Dalsi mohli poskytnout detem pc na distancni vyuku v 8 vecer po navratu z prace, protoze pres den hlidaly babicky a doma nebyl jinej pocitac....
nonemy moje mama musi v 11 prerusit vyuku a jit s detma na obed a pak zas pokracujou...aby se vystridali vsichni
continuity Ja jsem myslela jako ve skole v cervnu, ze jsme to obcas zarazovali, i kdyz primarne se jela M a CJ, doma po rodicich takovy bekoviny nikdo nechtel...![]()
Jennyfor to je hrozne smutny
my meli takovou blaznivku dikybohu az na druhem stupni z rustiny a hudebky, hrablo ji postupne takze azbuku umim:-) v osmicce uz ale celou hodinu ruzne stkala a vyvadela, nikoho to netrapilo.
711990 u nás doma bylo a je tabletu a počítačů dost, ale nemáme tiskárnu. Já jsem do prace nechodila vůbec a muž tak 3x za týden, takže pracovni listy prostě nebylo jak ze dne na den tisknout. Ve škole se s tím ale počítalo. Na dotaz, jestli by to nešlo nechat vytištěné na recepci byla odpověď: karanténa, nelze. Takže to dítě opisovalo celé ![]()
A to už nemluvím o tom, že část děti si nechávala ubecnice, které doma nepotřebovali, v lavici a nebylo se k nim jak dostat, když školy uzavřeli ze dne na den. výlev angličtinarky, ktera podobného nebozaka sprdla na tři doby přes WhatsApp před celou třídou byl jeden z top příspěvků našeho třídního Facebooku.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY