Garfie žluťásek tyjo aha? No tohle jsou Pardubice. Bod pro lokalni hygienu teda ale, protoze behem jednoho dne obvolali celou tridu a meli rovnou i zadanky, vsecko....
Koronavirus
Moje vnučka v Praze je v karanténě spolu s celou třídou - prvně teda byla jen půlka třídy, mají rozdělenou angličtinu a učitelka té druhé půlky má covid. Tak jeden den šla do karantény tahle půlka. Pak nějaká maminka nechala udělat test jednomu tomu dítěti z té druhé půlky, to bylo pozitivní - naprosto bezpříznakové - a tak je doma celá třída, od úterý. No a dneska přišel papír o karanténě. Jen pro vnučku. Vnuk a rodičové nic - jen kdyby se našel covid i u vnučky... Tu ale na testy neposlali, jen kdyby byly příznaky. Takže vnuk chodí do školy a rodiče do práce... Nevím, no.
711990 u nás děti nejdou na testy, učitelky nevím, asi spíš ne. Karanténa nikdo nic, všechno jede dál.
No já nevím. Už se nějak nedivím, že se to tak šíří, když toto jsou oficiální pokyny hygieny.
(přitom když to dítě mělo výsledky testů v úterý, muselo být na odběru v pondělí, ne? Takže tři dny zpátky byl poslední den ve školce. No nevím, divný. Jsem ráda, že mám syna doma a nemusím ho tam teď dát)
Dneska mi vyprávěla máma, že jedna kolegyně z jinýho oddělení je už skoro 2 tejdny nemocná, mimo jiné ztráta chuti a čichu. Otestovaná pořád není, odběrová sanitka má teprve přijet. Její sambo chodí do práce, protože když se domáhal neschopenky, bylo mu řečeno, že žádnej kontakt s nakaženým nemá... ![]()
A pak čtu, že lidi jsou nedisciplinovaný a musí se zpřísnit opatření ![]()
coralline jo, já už se nedivím, že to tak roste, naprostej zmatek ve všem.
žluťásek to je drsny, pritom ve skolce maj jeste vetsi kontakt vsichni mezi sebou
711990 ja si nedělám iluze o jakýmkoliv dodržování základních hygienických pravidel. Vím, jak se chová syn doma. Furt prst v nose, hračka v puse, to se nedá uhlídat.
Zrovna v tý školce by mi přišla karanténa fakt na místě. Jako rodič bych měla být ráda, že to nezavřou, ale fakt teda nejsem.
Ste v Čechách v počte nakazených pred nami a keď čítam Vaše restrikcie, tak keď potom prídu u nás, už som na ne pripravená.
A karantény a testy len susedov v školskej lavici sú na hlavu, škola je ako to curanie v bazéne.
Kokoska Tak už něco podobného Prymula navrhuje. Část hospitalizovaných pacientů s covidem-19 by se podle ministra zdravotnictví Romana Prymuly (za ANO) mohla z nemocnic přesunout do hotelů. Šlo by především o ty, kteří nepotřebují zdravotní péči, v nemocnicích jsou jen proto, že se o ně nemá kdo postarat. Většinou jde o starší lidi. Mnohé hotely jsou nyní bez hostů.
Už vidím ty nadšené zaměstnance hotelů běhat s mísou a starat se o ty nemocné o které se nikdo nemůže postarat
Zajímavý, že před koronáčem si s tím hlavu nikdo nelámal. Propouštíme pacienta, neb jest vyléčen/nemůžeme pro něj nic víc udělat, potřebujeme jeho lůžko - a jak se s tím srovná (nebo rodina), jeho věc... a najednou budeme, v týhle situaci, sociální až na půdu?
Jasně že zaměstnanci hotelů jsou placený za zdravotnickou péči, že jo. Hotely tvl! ![]()
Dneska mi vyprávěla máma, že jedna kolegyně z jinýho oddělení je už skoro 2 tejdny nemocná, mimo jiné ztráta chuti a čichu. Otestovaná pořád není, odběrová sanitka má teprve přijet. Její sambo chodí do práce, protože když se domáhal neschopenky, bylo mu řečeno, že žádnej kontakt s nakaženým nemá...
A pak čtu, že lidi jsou nedisciplinovaný a musí se zpřísnit opatření
Kvuli podobnemu skluzu v testovani a reakci hygieny je ted v dobrovolne karantene moje kolegyne, informace o rizikovem kontaktu ma primo od nakazeneho. V praci ji nastesti vyslo vedeni vstric, aby mohla pracovat z domu, protoze kancelar sdili se mnou (jsem tehotna) a s kolegou, kteremu je 77 let. Aneb sami se vytrasujme, izolujme, otestujme, vylecme.
711990 ja si nedělám iluze o jakýmkoliv dodržování základních hygienických pravidel. Vím, jak se chová syn doma. Furt prst v nose, hračka v puse, to se nedá uhlídat.
Kupodivu jsem četla/viděla/slyšela mnoho doporučení stran hygieny, kde šel jeden hlas ve prospěch větrání - jemuž mnozí odborníci dávají přednost před mytím rukou ![]()
Tak otevři okno, a cajk...
Jeden z těch mnoha odborníků působí jako celkem rozumnej tvor, nějakej Christian Drosten... pro němčináře možno doporučit jeho (bohužel jenom) podcasty, za který nedávno obdržel cenu jakože za informování veřejnosti.
Za 12 dní Nastupuju do nemocnice na žlučník. Za 9 dní přiletí dcera na dva týdny, postarat se o mě a psy.
Kazdy den se třesu, že mi zavolají, že se výkon ruší a přesouvá na jindy.
Obiham si predoperacni vyšetření. Včera jsem byla v nemocnici a sousedka, lékařka, mi říkala, jak mají, v krajské nemocnici, 5 pacientů na ventilatorech. Mohli by mít i víc, lůžka jsou. Ale to, co není, je personál, který by se o ty nemocné staral. Nejsou sestry. Zato milion keců, že jsou stále jeste volná lůžka. Jenom zapomínají“ říci, že k nim nemají personál.
Já bych se toho (přesunutí) tak nebála, protože špitály potřebujou výkony ![]()
Muž má v práci kolegu, má týden vysoké teploty, doktorka mu řekla, že na testy ho pošle, až bude mít další příznaky, takže poté, co ztratil chuť, konečně dostal žádanku....
Garfierikala jsem si, kdy na skoly dojde...
, uz jsem zaridila domu druhy pocitac pro holky...
Liesel Pořád doufám, že se to nebude týkat prvního stupně...druhý nějak zvládnu. No uvidíme. Když jsem viděla včerejší nárůst, ztrácím optimismus, co se opatření týká.
Garfie ten clovek je s teplotama doma, doufam?
Zajímalo by mě, jestli Prymula má okolo sebe starší lidi a vidí tu péči nebo je fakt mimo.
ne, jen je vojak
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY