barbucha o co se vsadis?
Koronavirus
Díky za zprávy z první linie!
Já se sázet nehodlám... jen si nedovedu představit, jak by to chtěli udělat. Všichni zůstanou doma pod uzavřením, policajti budou hlídkovat u vchodů, nikdo nebude pracovat?
RoSa
Původně jsem sázela, že nejpozději do pátku. Teď bych řekla,
v pondělí ráno se na tom domluvej a vyhlásí to s menším zpozdenim.ja už na úterý nepočítám s ničím.
Vidím to podobně. Jen pro zajímavost Izrael vyhlásil lockdown když měli denně přírůstky cca 4000 nakažených a 10-20 mrtvých. A stejně se vyšplhali na 9-11 tisíc nakažených a cca za měsíc od lockdownu jsou zhruba zpátky na těch 4 tisících. Má to obrovskou setrvačnost......
barbucha Ne, ono to bude spíš mírnější. Něco jako na jaře.
Zaznelo do prace ano, obstarat zivobyti a sup domu. Cili neco jako na jare, nemuzou zakazat nakup zakladnich veci.
Sakra, já jsem v úterý objednaná na pasový s dětma, už tak na poslední chvíli. :-/ už při omezení úřadů jsem trnula a teď znova.
barbucha
Zaznelo do prace ano, obstarat zivobyti a sup domu. Cili neco jako na jare, nemuzou zakazat nakup zakladnich veci.
Takže se vlastně nestane vůbec nic - většina lidí se tak chová už teď. Nevšimla jsem si, že by se nějak zvlášť trajdalo (na čemž nemění nic ani náš sraz jednou za měsíc a v poloprázdný hospodě a příště si ho případně i můžem odpustit).
Spíš by mě zajímalo, jakou cenu má to, že mi dovolej chodit do práce - budu muset pěšky nebo jako obyčejně mhd? Ergo jak pořešej stovky lidí pohromadě tam?! Tipla bych si že nijak, pročež celý to opatření je na hovno!
barbucha nejak se mi nechce o tom premyslet.
Mně se nechce přemejšlet o tom, že budu chodit do práce pěšky ![]()
Takže se vlastně nestane vůbec nic - většina lidí se tak chová už teď. Nevšimla jsem si, že by se nějak zvlášť trajdalo (na čemž nemění nic ani náš sraz jednou za měsíc a v poloprázdný hospodě a příště si ho případně i můžem odpustit).
Spíš by mě zajímalo, jakou cenu má to, že mi dovolej chodit do práce - budu muset pěšky nebo jako obyčejně mhd? Ergo jak pořešej stovky lidí pohromadě tam?! Tipla bych si že nijak, pročež celý to opatření je na hovno!
Tak lockdown byl i na jaře spojený se zavíráním služeb, které nejsou nezbytně nutné a s doporučováním home officů. Takže ono by se to množství osob v dopravě opravdu snížilo už takhle......
Zrovna ty home officy jsou fakt věc, ve které máme rezervy - na jaře bylo na HO cca 22% lidí, dnes jen 8%. A setkávámse ve svém okolí s čím dál tím více firmama, které to momentálně nepovolují ani zaměstnancům, kteří by doma zůstat mohli, protože ti, co nemůžou, jim pak závidí
jasně, že na HO nemůže jít každý, ale dostats e zpět na těch 22% by už prostě alespoň nějaký rozdíl udělalo.....
barbucha tak mělo by to i nějaký benefity - zpevnění těla, odbourání tuků...
hele, ale když teda budu moct do práce, to jako můžu jet za klientem 100km? a jak to budou kontrolovat? to tý hlídce budu muset dát jeho tel.č. a oni si to na místě ověřej nebo jak? ![]()
Tak u nás od zajtra zavreté stredné školy a krúžky.
Dost pochybuju, že dneska budou mít zaměstnavatelé tolik peněz nazbyt, aby platili lidem za to, že seděj doma, notabene 100%. Nemůže mít každej plně využitelnej HO - mně by nebyl moc platnej a takovejch je... u nás se zkraje střídaly dvě party, jedna byla doma za těch 100%, ale teď by tam ty lidi dost chyběli bych řekla (ve špitále).
Sama si zpevni tělo
Já už vidim, jak vycházim vo hodinu dřív, do práce se doplazim v poslednim tažení kdovíkdy a celej den tam spim... a vodpoledne zas nanovo, než dorazim zpátky tak je večer ![]()
A666
Dost pochybuju, že dneska budou mít zaměstnavatelé tolik peněz nazbyt, aby platili lidem za to, že seděj doma, notabene 100%. Nemůže mít každej plně využitelnej HO - mně by nebyl moc platnej a takovejch je... u nás se zkraje střídaly dvě party, jedna byla doma za těch 100%, ale teď by tam ty lidi dost chyběli bych řekla (ve špitále).
RoSa
Sama si zpevni tělo
Já už vidim, jak vycházim vo hodinu dřív, do práce se doplazim v poslednim tažení kdovíkdy a celej den tam spim... a vodpoledne zas nanovo, než dorazim zpátky tak je večer
No ono by pomohlo, kdyby byla HO umožněna/nařízena alespoň těm, co ji mít mohou...... A jako naprosto chápu, že zaměstnavatelé si nemohou dovolit paltit lidem 100% za sezení doma.... Akorát že k lockdownu prostě nejspíše dojdeme - buď řízeně, anebo spontánně, což bude pro ekonomiku o to horší ![]()
barbucha Na jaře byly tramvaje dost prázdné.
Perlička: nad ránem prý plné pumpy - z hospod se lidi přesunuli do jejich nonstop provozoven. Jestli my si nakonec ten Covid nezasloužíme ![]()
Sweet Potato Covid si nezasloužíme, řekla bych spíš že si zasloužíme přesně tu vládu, co máme ![]()
![]()
prďola Tu rozhodně. Teď Šilerka blekotala, že prý nechtějí zavřít hospody, ale že se lidi musej najíst rychle? Co to zas vymýšlejí za kočkopsa?![]()
Sweet Potato To by mě zajímalo, jak to chtějí udělat.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY