Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline A666
2846 příspěvků moje polička 11. října 2020 13:42
Reakce na Sweet Potato:

prďola Tu rozhodně. Teď Šilerka blekotala, že prý nechtějí zavřít hospody, ale že se lidi musej najíst rychle? Co to zas vymýšlejí za kočkopsa?

​To je ejdnoduchý, pokud ten lockdown provedou sami (zavřou hospody), tak musejí převzít odpovědnost. Pokud je enchají otevřené a ten lockdown provedou samovolně lidé (přestanou tam chodit - ať už uposlechnout apely odborníků anebo později čistě ze strachu), tak vláda odpovědnost nést nemusí..........

Jako fakt enmyslím,ž e hospody udrží nad vodou to,ž e se tam lidé budou chodit jen najíst, když měli velký problém se zavíračkou v osm (přitom asi nikdo za večer nesní vícero hlavních jídel, jde o konzumaci alkoholu a něco malého k tomu)

Offline prďola
4467 příspěvků moje polička 11. října 2020 13:45

Sweet Potato Ale to je přesně ono! Dej lidem přísné zákazy se spoustou nepřehledných výjimek, tak to skončí společnou megaparty na benzínce!

Offline Sweet Potato
40611 příspěvků moje polička 11. října 2020 13:49

999 Jak jak. Když to kupodivu nebude fungovat, čípak to asi bude chyba?

Offline barbucha blogger
36071 příspěvků moje polička 11. října 2020 13:50
Reakce na 999:

Sweet Potato To by mě zajímalo, jak to chtějí udělat.

​Budeš hltat prostě!

Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 11. října 2020 13:53

RoSa a to jsem dneska chtela obvolavat odborniky, aby mi vysvetlili, proc je nebezpecny pohrbivat do zeme. :D 

Sweet Potato obchazeni pravidel tema mejdanama na ulicich a pumpach uz vytaci i me, kterou rada pravidel s prominutm sere. kor kdyz se na nas ted vali zprava zleva to, at zkusime par tydnu sebezapreni. jenze kdyz budou tihle blbci v tom pokracovat, bude to sebezapreni asi mnohem delsi a mnohem bolestivejsi.

Online 999
19882 příspěvků moje polička 11. října 2020 13:53

barbucha Já šla včera do restaurace na oběd a odešla po večeři :-). Byli jsme tam sami, a tak jsme jim chtěli nechat vydělat aspoň na svícení.

Offline barbucha blogger
36071 příspěvků moje polička 11. října 2020 14:01
Reakce na Sweet Potato:

Jestli my si nakonec ten Covid nezasloužíme

​Tohleto už nikdy neřikej!!

Že je tady bordel jak v tanku, za to může akorát ta neschopná skvadra!

Hele, kdyby s náma zacházeli jako s dospělejma svéprávnejma... já nevim jak ty, ale na mě když vyskočí nějaký hovado začne mi hrozit pěstičkou a jak si za to můžu, nadávat mi a vyhrožovat pokutama, postihama a div ne kriminálem... tak na mě to moc kladně nepůsobí. Prezident i premiér, voba se chovaj jak ten dobytek!!

Jako kdyby teď ty naše hlavy vylezly v pokorným předklonu, uctivě se vomluvily, požádaly o prominutí a druhou šanci a poprosily laskavé občanstvo aby bylo tak hodné a myslelo na svoje zdraví... tak jak to udělal izraelskej prezident například... tak bych byla rozhodně smířlivější.

(ne že bych teda teď na protest odkládala roušku nebo tak něco, ale vona i nálada přispívá k fyzickýmu stavu, že jo)

Offline barbucha blogger
36071 příspěvků moje polička 11. října 2020 14:01
Reakce na 999:

barbucha Já šla včera do restaurace na oběd a odešla po večeři :-). Byli jsme tam sami, a tak jsme jim chtěli nechat vydělat aspoň na svícení.

​Doufám, že tohle už píšeš z kriminálu!

Offline nolita
6513 příspěvků moje polička 11. října 2020 14:02
Reakce na prďola:

Sweet Potato Ale to je přesně ono! Dej lidem přísné zákazy se spoustou nepřehledných výjimek, tak to skončí společnou megaparty na benzínce!

​za tohle ale nepřehledná opatření nemohou, to je obyčejná lidská hloupost...

Online 999
19882 příspěvků moje polička 11. října 2020 14:06

barbucha Vdyť píšu, že jsme tam byli úplně sami :-).

Offline prďola
4467 příspěvků moje polička 11. října 2020 14:14

nolita Nejenom lidská hloupost. Spousta lidí opravdu nepobírá tu složitost pravidel, a když se k tomu přidá i sklon k švejkování, tak je hotovo.

Offline barbucha blogger
36071 příspěvků moje polička 11. října 2020 14:15

999 

Na tom vůbec nezáleží. Soudružka řekla rychle najíst a domů - čemu z toho nerozumíš?!

Jinak sousedi pod náma včera mejdan jako prase - řevu a dupání, že jich tam muselo bejt snad padesát. Domácí večírky sou už zakázaný, návštěvy nad dvě hlavy taky? 

Offline Sweet Potato
40611 příspěvků moje polička 11. října 2020 14:20

prďola Taky myslím, že tyhle typy to nedělají, že by něco nevěděli. Nechtějí vědět.

Offline Dadoo
11710 příspěvků moje polička 11. října 2020 14:32

barbucha jak to budou dělat?

Smis vycházet jen z nezbytných důvodu.

Potvrzení zaměstnavatele, že do práce chodit/jít musíš. 

A pujdeš-li i nakoupit, poneses si s sebou papír, kde čestné prohlásíš v kolik ses kam a proč vydala a do kolika se vrátíš.

Policie běžné kontroluje prohlášení. 

Na ulici můžeš jít maximálně ve dvou a to jeste na vzdálenost paží.

Nějak podobně to bylo v Paříži a Anglii. 

Offline Kokoska
35130 příspěvků moje polička 11. října 2020 14:35

Jo, to cesky svejkovani... kdyz reknou Nemcum noste rousky, kolik si je usije ze zaclon? Tohle me fakt stve.

Offline Kokoska
35130 příspěvků moje polička 11. října 2020 14:38

Dadoo a pomohlo jim to? Moc ne, co? Vzdyt se i tady psalo o tom, jak ma Francouz v kapse 3 prohlaseni casovana po pul hodine, ze prave ted opustil barak.

Offline barbucha blogger
36071 příspěvků moje polička 11. října 2020 14:40
Reakce na Dadoo:

Potvrzení zaměstnavatele, že do práce chodit/jít musíš. 

A pujdeš-li i nakoupit, poneses si s sebou papír, kde čestné prohlásíš v kolik ses kam a proč vydala a do kolika se vrátíš.

​To si děláš legraci, že jo.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 11. října 2020 14:42
Reakce na barbucha:

​To si děláš legraci, že jo.

​Ale takhle to třeba ve Francii opravdu bylo, já nevím, ze tady máme pocit, ze jen ČR je nějaká výjimka a ze se tu vymejsli něco prevratnyho.

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 11. října 2020 14:43
Reakce na OliveOyl:

A666 tohle ke mně doputovalo. Je to pravda?

​Tak sjem ten pořad shlédla. opravdu nejde o nějaká oficiální vyjádření vlády, jde spíše o jednotlivce - odborníky, kteří prostě mají odlišný názor. Ani jsem tam nidke nezaregistrovala, že by přímo tvrdili, že to přehnali. Spíše tam zaznělo, že momentálně je méně lidí v nemocnicích a mrtvých i přes počty nakažených, a že je třeba se poučit z letního vývoje a nepanikařit. Bohužel, pro mě osobně je nepochopitelná ta extrapolace výsledků z léta na podzim a zimu....

celkově na mě bohuel ten pořad působí podobně, jako různá vyjádření v ČR na začátku září - jo, počty nakažených stoupají ale klid, lidí v nemocnicích ani mrtvých nepřibývá....... Naštěstí je ale evidentně vldání politika jiná.......

Offline Dadoo
11710 příspěvků moje polička 11. října 2020 14:44

Kokoska tak svejkovanim jsou Češi proslul. Pomůže jim to?

barbucha nedělám. Ségra to tak taky nosila. A říkala, že ji několikrát kontrolovali.