Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline Kora
příspěvků moje polička 11. října 2020 14:49
Reakce na Dadoo:

barbucha jak to budou dělat?

Smis vycházet jen z nezbytných důvodu.

Potvrzení zaměstnavatele, že do práce chodit/jít musíš. 

A pujdeš-li i nakoupit, poneses si s sebou papír, kde čestné prohlásíš v kolik ses kam a proč vydala a do kolika se vrátíš.

Policie běžné kontroluje prohlášení. 

Na ulici můžeš jít maximálně ve dvou a to jeste na vzdálenost paží.

Nějak podobně to bylo v Paříži a Anglii. 

​Tak dramaticky bych to neviděla. Čekám obdobnou situaci jako na jaře. Do práce,  na nákup, se psem do lesa.

Pro mě se vlastně nic moc nemění.

Offline Kokoska
35130 příspěvků moje polička 11. října 2020 14:55

Dadoo no nepomuze,  to obchazeni a precuravani nemuze pomoct nikomu. Papirku v kapse muzes mit kolik chces, na hube rousku ze zaclony a pak nadavat, ze na tebe nezbyl ventilator a doktor, kterej by te na nej napojil. Na takovy lidi asi fakt plati jen tvrdy sankce a pokuty.

Offline Kora
příspěvků moje polička 11. října 2020 14:56

Včera jsem vyběhla do plzeňské Olympie. Do vinoteky, takže pádný důvod. Barák narvanej k prasknutí, rodinky s detma, dvojice,  party puberťáku, všichni v poklidu korzovali a zevlovali a ocumovali.  Nevim no, takhle asi ne.

Offline černá káva
2135 příspěvků moje polička 11. října 2020 15:00
Reakce na prďola:

Sweet Potato Covid si nezasloužíme, řekla bych spíš že si zasloužíme přesně tu vládu, co máme

​Bohužel ano.

Offline barbucha blogger
36071 příspěvků moje polička 11. října 2020 15:02
Reakce na MP Meri:

​Ale takhle to třeba ve Francii opravdu bylo, já nevím, ze tady máme pocit, ze jen ČR je nějaká výjimka a ze se tu vymejsli něco prevratnyho.

​Tak to už si začínám chystat kartáček na zuby anžto v tom kriminále s jistotou skončím - čestný prohlášení do kolika se (z nákupu) vrátim, nejsem schopná zaručit splnění rozhodně ne v naší sámošce

Ale nosit s sebou papírek od zaměstnavatele je teda už trochu moc. Ve Francii tomu důvodu spíš rozumim, ty imigranti poflakující se ve skupinách za bílýho dne jsou ale něco, co tady nemáme... 

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 11. října 2020 15:07

barbucha Jak to měli imigranti nemam tuseni a ani si nemyslím, ze to s tím souvisí. Mám info jen od kamarádky, co žije ve francouzské vesničce o cca 2000 obyvatelích. A ty formuláře nebyly symbolické, opravdu se to kontrolovalo, případně pokutovalo.

Offline nolita
6513 příspěvků moje polička 11. října 2020 15:11

prďola není potřeba být genius, aby člověk pochopil, že party na benzince fakt ne, s tím žádná složitost  pravidel nemá co dělat, prostě je ten člověk hloupý, nebo totální bezohledný ignorant...

Offline barbucha blogger
36071 příspěvků moje polička 11. října 2020 15:15
Offline Jos
příspěvků moje polička 11. října 2020 15:18

Necekam, ze budou na potkani zastavovat a kontrolovat prohlaseni zamestnavatele, nebo jestli opravdu nesete nakup. Stejne tak, jestli jste nebo nejste 300m od bydliste. Ja sama ziju uplne jinde, nez mam v obcance a do kriminalu za to snad nepujdu. Spis cekam kontrolu poflakujicich se skolnich deti a skupinek a apel na zodpovedne chovani vsech. Kdyby neco, tak cestne prohlaseni clovek doma proste sesmoli. Ja treba potrebuju za par tydnu na dve kontroly k lekari do Prahy, jsou dva dny po sobe a zadny objektivni dukaz opravdu nemam .

Offline Tulipe
2474 příspěvků moje polička 11. října 2020 15:21
Reakce na Kora:

Včera jsem vyběhla do plzeňské Olympie. Do vinoteky, takže pádný důvod. Barák narvanej k prasknutí, rodinky s detma, dvojice,  party puberťáku, všichni v poklidu korzovali a zevlovali a ocumovali.  Nevim no, takhle asi ne.

​pro zajímavost, ja mám zase úplně opačný dojem z Palladia, tam úplný klid, prázdné obchody 

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 11. října 2020 15:21
Reakce na barbucha:

Belgičtí lékaři už byli?

​Ach jo - jako sorry, ale ten pořad od ARD bohužel fakt zní tak strašně podobně tomu, co bylo slyšet v česku na začátku září. A koukněme, kde jsme teď.......

belgičtí lékaři tu nebyli ale probíralos e to na jinéms erveru. za mě je to kalsický mix pravd, které jsou podloženy fakt serióznímič asopisy, polopravd a neověřitelných faktů, které buď nejsou podloženy vůbec anebo jako zdroj používají oskaz na youtube video a spol........ V diskuzi, kde jsem na to narazila, dost vyvraceli jejich tvrzení o hydrochlorochinu......

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 11. října 2020 15:40
Reakce na MP Meri:

​Ale takhle to třeba ve Francii opravdu bylo, já nevím, ze tady máme pocit, ze jen ČR je nějaká výjimka a ze se tu vymejsli něco prevratnyho.

​i v Italii a uz sem tu psala,ze v Recku byl uplny zakaz vychazeni a pokud nekdo chtel ven musel napsat sms kam jde a cekat na zpetnou sms o povoleni.

Offline Jos
příspěvků moje polička 11. října 2020 15:43

Zarinya U techto situaci by me zajimalo, jak to delali treba s hospodarstvim. Tchan ma na statku zver, ale denne tam cca 10km dojizdi a pomrit kraliky si opravdu nenecha...

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 11. října 2020 15:48

Jos no napsal by sms a dostal obdpoved,ze muze....tam se psalo i kam jdes.

treba nevlastni dcera jezdila taky 15km do prace.

zase neni treba to dramatizovat,ze nekomu nechaji pochcipat dobytek.

tohle zavest v cr tak to lidi asi neprezijou.

Offline Jos
příspěvků moje polička 11. října 2020 15:51

Zarinya V CR by obavam se, nechodily na ty sms odpovedi...Jinak tim, ze obchody i restaurace zustanou otevrene, tak asi nic takoveho ani neocekavam. 

Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 11. října 2020 15:56
Reakce na barbucha:

​To si děláš legraci, že jo.

​Nedela, kamoska mi na jare fotila ty prohlaseni, co s sebou nosila. U nich u baraku na kruhaci prej hlidkovali policajti a papiry kontrolovali. mohla jen do 1 km od bydliste.

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 11. října 2020 15:58

Jos ja nikde nepisu,ze to zavedou v cr,jen pohled jaky omezeni meli v jinem state,napr.,protoze si nemyslim,ze to v cesku bylo nejak prisne a lidi nadavaji a  pritom muze byt i hur.

Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 11. října 2020 16:03

Jinak me bavi dnesni reportaze ct z promorovani ve frontach pred muzei a galeriemi maj ty lidi pocit, ze uz asi nikdy neotevrou...

Offline Jos
příspěvků moje polička 11. října 2020 16:03

Zarinya ja to ale vubec nezpochybnuju, spis se ptam. Kdyby to bylo u nas, tak abych mela jasno. Do vzdalenosti kilometru treba nemame ani jeden obchod, spis horsky hreben