Koronavirus

28. března 2020 09:01
Online Sweet Potato
40616 příspěvků moje polička 21. října 2020 17:13

razorblade To už se řešilo na jaře. Zajímalo by mne, jestli je to tak velký díl holdingového koláče, aby to za tu výjimku stálo.

Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 21. října 2020 17:18

Aranel banky by mely bejt otevreny, psala to nejaka bankovni asociace, byt teda ve vyjimkach jsem je nenasla... asi spadaj pod tu dulezitou infrastrukturu...

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 21. října 2020 17:18

ja jsem proste ohromena ze to zase ti kreteni nepobiraji, na jare muselo byt chorvatsko ted zas dusicky..

Nevidím, že by s tím Chorvatsko nějak zahýbalo a moc dobře vím, jaký opatření tam byly a jak je všichni dodržovali. Všichni zaměstnanci roušky, rukavice, desinfikovali jak diví každou židli, stůl lehátko, kontrolovali rozestupy. Tady o prázdninách na hotelu a v restauraci neřešil nikdo nic a žádný nařízení nebyly. Dokonce ani na konci října v Jeseníkách neměl na hotelu jedinej člověk roušku nebo rukavice a o desinfikování všeho po každým sis mohla nechat jen zdát. 

Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 21. října 2020 17:19

Sweet Potato ja si myslim, ze moc velkej ne... holdingu vydelavaj prachy jiny veci. na kytkach zas tolik neutrzis. ale asi holt kazda koruna dobra

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 21. října 2020 17:20

Karja není možné, že před porodem jí budou testovat? Pak bych jí to asi neříkala, pokud nebudeš vědět, že si pozitivní. Ale je to teda blbá situace.

Online Sweet Potato
40616 příspěvků moje polička 21. října 2020 17:22

razorblade Mně už to právě přijde kapánek konspirační.

Offline domenica blogger
8034 příspěvků moje polička 21. října 2020 17:24
Reakce na 711990:

domenica jak to funguje prosim? Ja bych to hrozne rada videla, ale nepochopila jsem jak to maji online zarizene?

​Jedou filmy s festivalů Benátky/Berlín/Cannes.

Zaregistruješ se a vybereš balíček.

Teď máme tenhle: B2Cann2020 DEN 1

https://edisonline.cz/services

Offline Janulik03
20377 příspěvků moje polička 21. října 2020 17:27

U nas sa stale riesi plosne testovanie vsetkych. Sme napnuti ako to dopadne. Je pravda ze to mozno odhali velke mnozstvo C+ ktori by to inak ani netusili. Len co s tym chcu robit dalej

decka cosi spominali ze pokial vsetko zatvoria tak sa na ten cas prestahuju sem. Muz zacal vyrabat nohypod pingpongovy stol  pitia je dost

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 21. října 2020 17:28

domenica a musim koukat v ten cas nebo si ten film muzu pustit kdykoliv? Ja se hrozne blbe ptam, ale nikde jsem to tam nenasla

Offline jitřenka
718 příspěvků moje polička 21. října 2020 17:30

razorblade - dle bývalé květinářky, je to slušný džob a díky ní nelibě nesu, když otrhávají zelené doplňky a pak mi účtují plnou palbu. 

Offline Karja
44890 příspěvků moje polička 21. října 2020 17:30

Evaeva Je no. Testovat asi nebudou. Spis jde o ten stres celkovej a kdyby do toho byla nemocna, jeji manzel nemohl byt u porodu a tak.. Nejhorsi je, ze nemuzu soudit ani podle sebe. Ja mam priznaky covidu od podzima do jara. Ja asi uvidim, jak se okoli tech kontaktu vyvine a pak ji dam vedet. Rikat ji je to blby, zamlcet ji to, je taky blby. 

Offline Kokoska
35131 příspěvků moje polička 21. října 2020 17:31

Janulik03 spis by me zajimalo, k cemu to plosny testovani bude, kdyz jeden den muze byt x negativnich a za dva dny z nich budou pozitivni? To by chtelo asi nejak opakovat, aby se zjistil trend narustu? Asi tomu nerozumim.

Offline Fiction
1647 příspěvků moje polička 21. října 2020 17:32

Jos Já uvažuji max. 2 týdny dopředu, dělám svou práci, snažím se o psychickou stabilitu a doufám ve vakcínu. Čím dál směšnější se mi jeví řeči o izolaci ohrožených, vzhledem k tomu, že jsme dnes točili do pronace cca 35letého pacienta, s nijak závažnou anamnézou...tak to bychom museli izolovat nadpoloviční většinu dospělých.

Online viktorka_od splavu
49427 příspěvků moje polička 21. října 2020 17:33

Sweet Potato ale ja se neoporam do lidi, kteri jeli do chorvatska, ani do italie ani do pihele.. serou me politici, kteri rizeni statu v krizi planuji podle toho, kam obcan chce vyrazit na dovcu

Online viktorka_od splavu
49427 příspěvků moje polička 21. října 2020 17:35

btw nekdo si tu stezoval na poplachy z erousky.. tak ja furt nic, i kdyz tam muz vcera hned zadal ten kod

Offline domenica blogger
8034 příspěvků moje polička 21. října 2020 17:41
Reakce na 711990:

domenica a musim koukat v ten cas nebo si ten film muzu pustit kdykoliv? Ja se hrozne blbe ptam, ale nikde jsem to tam nenasla

​Musíš koukat v ten čas. Takže Chlast má 2 projekce, jedna už běží, já se chystám na tu od půl osmé. Se těším.

Offline Pavlena
6921 příspěvků moje polička 21. října 2020 17:42

Karja Blby jakkoliv. Ale zatim bych ji nerikala nic. Ty se na zadanku asi testovat nemuzes, ze? A platit to je blbost. Jinak je to pro me zajimavy k zamysleni, ja doted tvrdila, ze taky nikdy testovat nebudu a kdyztak se na 14 dni zavru, ale tyhle souvislosti me nenapadly. Ale je fakt, ze skoro nikoho nepotkavam, takze to stale muzu resit dle puvodniho planu...

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 21. října 2020 17:42
Reakce na continuity:

Sweet Potato za a už se dlouho nezvládá ani testovat ani trasovat. Nevíme o všech nakažených, dalsich 30% se nevytrasuje, školní děti se netestuji, takže nikdo nemá tušení jak moc se virus šířil ve školách. My ty data máme docela špatná na dělání jakýchkoliv závěru.

​Se obávám, že procento, o kterém nevíme, je daleko větší. Testování a trasování absolutně nefunguje. Zrovna dnes volal manželovi pozitivní šéf. Manželka nemocná více než týden, on výsledky v pátek, kontaktování s pokyny od hygieny dosud žádné.

S takovou se to zpomalí lockdownem a pak se to rozjede znovu.

Líbil se mi rozhovor s českým doktorem, který pracuje v Německu. Uváděl, že tam dojde pacient k praktikovi a ten mu na covid udělá test. Nemusí se pokoušet neúspěšně dovolat na hygienu, nemusí čekat v dlouhých řadách na testy, nemusí se doprošovat o žádanku. Stejně si to vůbec neumím představit, mít horečku a čekat i několik hodin někde ve frontě na test. Za chvíli bude zima, to jako nemocný člověk vyrazí MHD do spádového města, ve vánici si tam postojí ve frontě...
Myslím, že dokud toto nebude u nás fungovat, tak je všechno marné. Žádné roušky nás nezachrání.

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 21. října 2020 17:44

Karja Nic bych jí neříkala, jen ji budeš stresovat. Kontakt kontaktu je teď už skoro každý.

Offline RoSa
10222 příspěvků moje polička 21. října 2020 17:45
Reakce na Aranel:

Nenašla jsem - banky jsou taky zavřený?

​Banky netušim, ale např. všechny pobočky pojišťovny Kooperativa jsou od zítřka do odvolání pro veřejnost zavřené... tak počítám, že banky to budou mít podobně...