Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline barbucha blogger
36073 příspěvků moje polička 21. října 2020 17:48

ja jsem proste ohromena ze to zase ti kreteni nepobiraji, na jare muselo byt chorvatsko ted zas dusicky..

​Tak to Chorvatsko je aspoň zdravý, pobyt u moře, plavání... atd. Lepší jak letos na Mácháči Ale k čemu jsou dobrý dušičky? Když jsme tak u toho, tak i tady zazněly hlasy, jakože nešahejte mi na vánoce...  Přinýst kytku na hrob (samo že z Babišovejch dodávek do stále otevřenejch květinářství) snad můžou lidi kdykoliv, mohli tak učinit desetkrát měsíčně doteď. Ale ne, to se musí tišit svědomí jednou ročně, že jo.

A i ty dárky si nakonec můžou dát kdy chtěj - navíc návštěvy rodiny jsou přece povolený, ne?

Offline Karja
44890 příspěvků moje polička 21. října 2020 17:49

Pavlena nonemy Platit by mi to nevadilo. Spis i s objednanim budu mit vysledky treba za tyden a to ji tou dobou treba uz k prdu bude s jakymkoliv vysledkem. No ten detskej kontakt byl se mnou jeste v kontaktu s dalsima deseti dospelejme a zatim nikomu nic neni. Ja spis premyslim, ze ji to reknu preene tak jak to je. Kdyby se neco semlelo a ja ji to zamlcela, tak mi to prijde jako nejhorsi varianta.

Offline viktorka_od splavu
49427 příspěvků moje polička 21. října 2020 17:49

Kokoska ja jsem premier? ministr? urednik?

Renusatko vubec neresim lidi, kteri jeli na dovolenou, to je mylka. resim vedeni statu ktery se misto o krizovy plan pro podzim staralo o ty dovolene

Offline Sweet Potato
40617 příspěvků moje polička 21. října 2020 17:52

viktorka_od splavu

V tom případě bys možná měla dvakrát měřit, jednou psát, protože to vzhledem ke zmíněným lidí vyznělo dost ofenzívně.

49427 příspěvků moje polička 21. října 2020 17:54
Reakce na Jos:

Hele a jak se divate na to, ze v cele Evrope se nakaza raketove siri? Prakticky krome Nemecka rekordy...jsou tak dva tydny za nami. Uprimne muj odhad je, ze 5-10tis lidi u nas umre nejspis i kdyby se nemocnice nezahltily, a i kdyby jsme se na hlavu postavili. Ten slavny ventilator neni reseni, je to jen koupeny cas, ale nemoc neleci. Vlada teda no comment, s tim souhlasim do puntiku. 

A co budeme delat treba na jare nebo za rok, kdyz nebude vakcina?

​no ja to vidim podobne, a tu otazku si kladu od jara, a proto se tu taky neustale rozciluju - jelikoz ti kteri by si ji meli klast to nedelaji a hlavne - nikdo se ji nesnazi zodpovedet!

49427 příspěvků moje polička 21. října 2020 17:56
Reakce na Sweet Potato:

viktorka_od splavu

V tom případě bys možná měla dvakrát měřit, jednou psát, protože to vzhledem ke zmíněným lidí vyznělo dost ofenzívně.

​ale za to ja fakt nemuzu, ze si moje brblani na babise a jeho squadru neustale nekdo bere osobne, to fakt neni muj problem

49427 příspěvků moje polička 21. října 2020 17:58

Karja za techto podminek bych nerikala nic

Offline Fiction
1647 příspěvků moje polička 21. října 2020 18:00

​no ja to vidim podobne, a tu otazku si kladu od jara, a proto se tu taky neustale rozciluju - jelikoz ti kteri by si ji meli klast to nedelaji a hlavne - nikdo se ji nesnazi zodpovedet!

Myslím, že kdo bude znát odpověď, dostane Nobelovku

Online Evaeva
příspěvků moje polička 21. října 2020 18:00

barbucha stejně jako na jaře návštěvy rodiny jsou povoleny pouze v nutných případech, což předání dárků a ochutnání cukroví asi nebude. Předpokládám, že se tím myslí, že nakoupíš babičce a pomůžeš jí s úklidem. Ostatně setkávat se smějí jen dva lidi mimo těch, co žijí ve společné domácnosti nebo spolu pracují. Ale podle všeho by to na vánoce už mohlo být víceméně za námi.

Offline Janulik03
20377 příspěvků moje polička 21. října 2020 18:02

Kokoska asi tomu nerozumie nikto tak uvidime ako to dopadne

Online SunEclipse
3505 příspěvků moje polička 21. října 2020 18:02

Karja nic jí neříkej - pomůže snad to, že jí to řekneš, tomu aby zůstala zdravá? Ne, nic nezměníš, jenom by se stresovala.

49427 příspěvků moje polička 21. října 2020 18:04

Fiction eh tak to nemyslim... furt jsem presvedcena ze by mel byt plan a, b, c atd, a ze by aspon ramcove s nimi meli byt seznameni lide. imho v nemecku to tak maji? psalas neco v tom smyslu? A666 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 21. října 2020 18:05

Karja asi bych se přecejen klonila k tomu nic neříkat, pokud nikdo z těch deseti lidí neonemocněl. Jak je ona z té nákazy nervózní? Aby jí to moc nerozhodilo. 

Offline continuity
43535 příspěvků moje polička 21. října 2020 18:11

viktorka_od splavu Jos 

Doufani v to, že se nepretizi zdravotní péče považuji za doufání v zázrak, který nemá jak nastat, ta matematika to modeluje celkem spolehlive - už minimálně 6 týdnů. Můžete se stejně dobře i modlit, efekt bude zhruba stejný. 

Doufání ve vakcínu, znamená verit vede a to ma furt šanci na úspěch. 

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 21. října 2020 18:14

domenicaachjo, bala sem se ze to tak je:(  to mi Tonda nedovoli

Offline continuity
43535 příspěvků moje polička 21. října 2020 18:18

viktorka_od splavu

plán a, b, c jsme už presvihli, z momentálního pruseru nás vyseká jenom lockdown. Nebo si muzeme říct, že nám ti dusici  se lidi doma v postelich a lidi ležící ve výstavních halách zas tolik nevadí, ale společenská smlouva tak, jak ji chápu já, takto nezněla. 

Jenom si vezmi náladu tady:

Plan a bylo testování všech a důsledně trasování, i těch bezpříznakových. Celkem si pamatuji, jak se tady hodnotilo. To jsme jaksi presvihli. 

Plán b pak roušky, to si taky pamatuji tu vlnu tady.taky už pase.

A pak postupně omezování kontaktu, takže zavírání postupně všeho. To se taky velice vítalo.

A podobně to bude napříč společností. Potíž je, že aby ta opatření měla cenu, musely by nastat ve chvíli, kdy se nám zdají absolutně přemrštěná a neadekvátní. 

Cesta ven je jediná, pomocí omezení i toho plošného otestování, to stlačit na počty, které budeme schopni testovat a trasovat ( a to nejsou tisíce denně) a zkusit to znova a lépe. Prymula to vůbec nemá vymyšleno blbě,jenom nemá tu podporu, aby se mu to mohlo povest. 

Offline Karja
44890 příspěvků moje polička 21. října 2020 18:20

Evaeva Nervozni neni temer vubec. Spis z toho porodu. Tak jo, zatim nic, no je to situace. Ale aspon se ted spis budu upinat k ni a moje zdravi mi bude chvili ukradeny;-)

49427 příspěvků moje polička 21. října 2020 18:20

continuity doufat muzu, ale musim mit plan b, ja teda jo. proto to nedokazu pochopit

Offline continuity
43535 příspěvků moje polička 21. října 2020 18:23

viktorka_od splavu no tak si představ že se ritis jedoucím autem do zdi a už to fyzikálně nejde ubrzdit. O jakém plánu b je řeč?

Slapnes na brzdu ( co pořád děláme tak zlehka, abychom se moc nepotloukli) a doufas, že škody budou co nejmenší. Bolet to prostě bude, to jsou ty situace, kdychces mít v reálném životě funkci undo .