Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline viktorka_od splavu
49427 příspěvků moje polička 21. října 2020 18:27

continuity hele a kdyz to prezijes (tady urcite nejaci lidi prezijou), tak vis ramcove treba ze budes volat sanitu. nebo se plazit k silnici a mavat. pokud mas cas - a ono uz se ti to jednou stalo a znas lidi kterym taky (jaro) tak muzes  i premyslet o tom ze asi pak nebudes baletit, ale budes si hledat jinou praci. nebo aspon, kdo se mezitim co budes ve spitale, postara o psa.

abys rozumela ja se nedivim ze ten plan nezacnou ted chystat, to je samo pozde, ale ze nezacali rekneme v kvetnu. jeste i v zari...

Offline Kokoska
35131 příspěvků moje polička 21. října 2020 18:30

viktorka_od splavu ale to neni plan B, to je druha faze. 

Offline barbucha blogger
36073 příspěvků moje polička 21. října 2020 18:31
Reakce na continuity:

Doufání ve vakcínu, znamená verit vede a to ma furt šanci na úspěch. 

​ha. ha. ha. Copak vo to, věřit vědě... ale co ti bude platná věda... byl dostatek roušek? je dostatek vakcíny na chřipku? je dostatek žádanejch léků? 

Proč by to s vakcínou na koronáč mělo - u nás - bejt jinak?!

Offline continuity
43535 příspěvků moje polička 21. října 2020 18:38

barbucha tak ji třeba budeme mít o pár měsíců později než civilizovaný svět, ale já si celkem vsadím na to, že bude. 

Zato na to, že kolaps zdravotnictví nebude bych si nevsadila ani pověstný děravý groš. 

Offline continuity
43535 příspěvků moje polička 21. října 2020 18:40

viktorka_od splavu ale to přece píšu, zbrzdit to lockdownem, dotáhnout ty chytre nevím co a zkusit to znova. Na tom se paralne dělá, alespoň co čtu na Twitteru a v novinách a myslim Prymula dobře ví, že bez toho to nedá. 

Offline Sweet Potato
40617 příspěvků moje polička 21. října 2020 18:42

viktorka_od splavu Že měli chystat plán od dubna tu asi víme všichni. I to, že nepřichystali vůbec nic.

Takže teď se musíme snažit přežít (obrazně i doslova) s tím, co je. Jak nejlíp umíme. Nás nedostanou!

Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 21. října 2020 18:45

Sweet Potato Ja vim, ze je to hodne konspiracni, sle je to spis vtipny. Diteti nemuzes jit koupit hracku nebo boty, ale kytku koupit muzes...

Offline barbucha blogger
36073 příspěvků moje polička 21. října 2020 18:45

continuity 

Pár měsíců Víš, co je to pár měsíců při kolapsu zdravotnictví, že jo... ergo kladívko tady nám víra ve vědu nepomůže, dokud to budou řídit ty idioti.

Offline Fiction
1647 příspěvků moje polička 21. října 2020 18:49
Reakce na Sweet Potato:

viktorka_od splavu Že měli chystat plán od dubna tu asi víme všichni. I to, že nepřichystali vůbec nic.

Takže teď se musíme snažit přežít (obrazně i doslova) s tím, co je. Jak nejlíp umíme. Nás nedostanou!

​Já stále přemýšlím, na co se to viktorka_od splavu ptá. Ahá, na tohle, o čem se tu mluví stále....

Offline Jos
příspěvků moje polička 21. října 2020 18:56

continuity Nebo taky pri lockdownu trvajicim do vanoc dojde lidem trpelivost, kdyz budou na mizine...a prestane se dodrzovat absolutne vsechno a tech nedelnich demonstraci pribyde. Ja nedoufam, ze k pretizeni nemocnic nedojde, cisla jsou jasna. Spis jsem s tim smirena. Ve vakcinu teda taky moc nedoufam, urcite ne v horizontu mesicu. 

Offline continuity
43535 příspěvků moje polička 21. října 2020 19:02

Jos

Když bude fakt přísný lockdown, který se bude dodržovat, budou stačit cca tri týdny zpět do bodu b, kdy už to půjde uridit jinak. 

Offline continuity
43535 příspěvků moje polička 21. října 2020 19:04

Fiction mne ta diskuze přijde, že jako sedime v tom autě, co se řítí z kopce, selhali brzdy a my vášnivě diskutujeme, kdo měl jít do servisu a proc tam nesel.

Ale tak máme času dost, zábava je to dobrá jako každá jiná. 

Offline Janulik03
20377 příspěvků moje polička 21. října 2020 19:04

Ajauz teraz poznam ludi ktori prisli o dom lebo su bez prace prakticky od aprila. Zivnostnici . Asi uz byvali. Takze na jednej strane clovek chape opatrenia na druhej strane sa bez penazi fakt zit neda. Jo a nie su to ziadni luzri ale normalni ludia ktori doteraz boli v pohode. Nie kazdy moze zostat doma na HO alebo platenom volne. 

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 21. října 2020 19:07

Fiction eh tak to nemyslim... furt jsem presvedcena ze by mel byt plan a, b, c atd, a ze by aspon ramcove s nimi meli byt seznameni lide. imho v nemecku to tak maji? psalas neco v tom smyslu? A666 

Jako co vím, tak tady jsou plány pro opatření při dosažení 35 nově nemocných na 100K obyvatel za 7 dní a při dosažení 50....... Ale bohužel to nahoru letí pořád, jen ne snad tak ryhcle jako v ČR (fakt doufám,ž e nedojdeme do stavu 60 tisíců nakažených za den). Dlouhodobý plán je spoléhánís e na vakcínu, kterou vyvíjejí......

Sasko pravděpodobně momentálně doplácí na to, že nechalo otevřené hranice proč echy (pokud jedeš na otočku, nemusíš mít test). Veškeré příhraniční kraje jsou červené, krušné hory letí nahoru raketově, zbytek až na dva kraje oranžový......

Problém ČR je, že se všechny plány začaly aplikovat až ve chvíli, kdy už na ně bylo pozdě. takže ve chvíli, dky už to bylo na plán b se aplikoval plán a atd........ Teď na to dojíždíme a nejspíše to bude tvrdé ať už ekonomicky, tak ztrátama na životech

Jinak jako plán byl, před pár dny jsem sem dávala odkaz na twitter na zprávu s pokyny co dělat v případě druhé vlny. Z cca dvaceti až 30 doporučení se zrealizovaly tak možná 4. A přesně tam byly věci jako zvýšit kapacitu testování. Najmout zkušené callcentrum pro rychlé trasování. Atd. atd. ten plán byl z konce května!!!!

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 21. října 2020 19:08
Reakce na continuity:

A podobně to bude napříč společností. Potíž je, že aby ta opatření měla cenu, musely by nastat ve chvíli, kdy se nám zdají absolutně přemrštěná a neadekvátní. 

Cesta ven je jediná, pomocí omezení i toho plošného otestování, to stlačit na počty, které budeme schopni testovat a trasovat ( a to nejsou tisíce denně) a zkusit to znova a lépe. Prymula to vůbec nemá vymyšleno blbě,jenom nemá tu podporu, aby se mu to mohlo povest. 

​Přesně, a můžeme doufat, že se tentokrát společnost poučila a bude se snažit to brát tak, že ta včas nasazená lehčí opatření nás můžou zachránit od současného průseru.

Offline viktorka_od splavu
49427 příspěvků moje polička 21. října 2020 19:09
Reakce na continuity:

Jos

Když bude fakt přísný lockdown, který se bude dodržovat, budou stačit cca tri týdny zpět do bodu b, kdy už to půjde uridit jinak. 

​a to jsme zpatky u toho, o cem tady celou dobu tocim: jelikoz panove vysvetlovali ze budem potrebovat kyticky na dusicky, mam za to, ze to co popisujes jeste porad nepochopili

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 21. října 2020 19:11

Jinak Babiš dle mého žádný plán neměl - lépe řečeno jeho plán byl doklepat to voleb. Podcenil, jaký průser se z toho může stát. Holt ti co měli přijít nepřišli

Průser je, že prostě když zvládneš první vlnu dobře, tak se vyrojí reptalové, že se to řpehnalo a tak. Tos e děje i v Německu, naštěstí Merkel není populistka, nehoní body (ani to nepotřebuje) a šlape spolkovým zemím na krk.

Offline Estara
506 příspěvků moje polička 21. října 2020 19:12
Reakce na Jos:

Hele a jak se divate na to, ze v cele Evrope se nakaza raketove siri? Prakticky krome Nemecka rekordy...jsou tak dva tydny za nami. Uprimne muj odhad je, ze 5-10tis lidi u nas umre nejspis i kdyby se nemocnice nezahltily, a i kdyby jsme se na hlavu postavili. Ten slavny ventilator neni reseni, je to jen koupeny cas, ale nemoc neleci. Vlada teda no comment, s tim souhlasim do puntiku. 

A co budeme delat treba na jare nebo za rok, kdyz nebude vakcina?

​Říkám si totéž už dlouho.

Jinak je asi příznačné, že (pokud jsem dobře viděla) nikde nepadla odpověď ohledně té Evropy, zas jenom my Češi jsme ti švejkující blbečci, kteří nic neudělali pořádně a povolilo všechno moc brzo (což teda nepíšu rozhodně s tím, že bych se jakkoliv chtěla zastávat postupu vlády).

Offline Jos
příspěvků moje polička 21. října 2020 19:23

Estara No dopadneme asi nejhur, ale co Svycarsko nebo Slovensko (ktere ma trvrdsi opatreni mnohem driv)? No a stejne to vypada, ze jim to nebude nic platne. Polaci ty vojenske stany stavi ted a vypada to, ze uz rezignovali. 

Offline continuity
43535 příspěvků moje polička 21. října 2020 19:24

Janulik03 zkrachovaly živnostník má i jiné řešení než nechat rozjet epidemii. Přetížený zdravotníci, kteří dělají tak 2x svůj úvazek jiné řešení než lockdown nemaji. 

Nebo lapidárně řečeno, jídla je dost, není v žádném případě nutné, aby lidi umírali hlady na ulici. Že nám všem až na vyjímky klesne životní úroveň je jasné, ale primární příčina je nezvládnuta epidemie ne lockdown.