Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline continuity
43535 příspěvků moje polička 21. října 2020 19:30

Jos Poláci sklízejí to, že především rezignovali na testování. (pár tydnu zpět začli testovat jenom priznakove). To po čem se i tady mohutne volalo abychom ušetřili ty vyhozené miliony na testy. 

Jinak počty nakažených na 100 tisíc má s náma srovnatelné akorát Belgie ( údaj ze včera, že to tak už nesleduji). Všude to leti nahoru, ale všude se omezuji ve stavu, ve kterém jsme my byli před několika týdny a ty opatření jsou s náma srovnatelná ted. V tom je to tajemství, to nezastavíš ve smyslu, že máme recept, který prostě zabere. Oni cili na to, to držet jakž takž pod kontrolou než bude vakcína. 

Offline continuity
43535 příspěvků moje polička 21. října 2020 19:32

viktorka_od splavu ale oni to pochopili, teda Prymula to chápe určite. Je taky možné, že usoudili, že ta mírnější omezení na delší dobu zaberou stejně a pro lidi to bude akceptovatelnejsi. 

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 21. října 2020 19:37
Reakce na continuity:

Jos Poláci sklízejí to, že především rezignovali na testování. (pár tydnu zpět začli testovat jenom priznakove). To po čem se i tady mohutne volalo abychom ušetřili ty vyhozené miliony na testy. 

Jinak počty nakažených na 100 tisíc má s náma srovnatelné akorát Belgie ( údaj ze včera, že to tak už nesleduji). Všude to leti nahoru, ale všude se omezuji ve stavu, ve kterém jsme my byli před několika týdny a ty opatření jsou s náma srovnatelná ted. V tom je to tajemství, to nezastavíš ve smyslu, že máme recept, který prostě zabere. Oni cili na to, to držet jakž takž pod kontrolou než bude vakcína. 

​Hlavně pochopili, že když to nenchají tak rozjet, tak ten útlum trvá kratší dobu....

Jinak u na jaře byl článek nazvaný kladivo a taneček - v tanečku jsme byli celé léto, teď přišel čas na kladivo........

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 21. října 2020 19:38

Jinak Polsko no comment, podle počtu mrtvých to tam mají rozhodně rozjeté podobně jako my......

Offline viktorka_od splavu
49427 příspěvků moje polička 21. října 2020 19:56

continuity toto, presne "a pro lidi to bude akceptovatelnejsi"

Offline continuity
43535 příspěvků moje polička 21. října 2020 20:00

viktorka_od splavu tak si tam dej, že ekonomické škody budou menší. 

Ale jak vidím naplňuje se moje proroctví zpřed tydne, že si o ten lockdown sami rekneme.

Offline baltik
4992 příspěvků moje polička 21. října 2020 20:01

Na dvtv byl asi predevcirem rozhovor s rozumne znejicim clovekem (bohuzel jsem to poslouchala jako podcast, takze jsem jmeno nezachytila) a ten rikal, ze jspu vpodstate 2 moznosti fungovani do te doby nez budeme proockovani. Budto to, co jsme delali ted, stridat zavirani a rozvolnovani podle aktualnich cisel nebo to ted zabzdit, dostat se na nizka cisla a pak zacit opravdu poradne trasovat, aby v karantene byla vzdycky jen mala cast lidi, ne zavrena cela spolecnost. A videl to takto treba na dalsich 8 mesicu, takze to neni zadna chvilka.

Offline Sweet Potato
40617 příspěvků moje polička 21. října 2020 20:03
Reakce na razorblade:

Sweet Potato Ja vim, ze je to hodne konspiracni, sle je to spis vtipny. Diteti nemuzes jit koupit hracku nebo boty, ale kytku koupit muzes...

​Jo, jasně, je. Zas je fakt, že vlastně všechno se dá koupit online, ty kytky dost blbě. Pochopitelně, jde říct, že kytky jsou zbytné, to ale třeba kultura nebo kadeřnice taky, šlo by opáčit. Tím nechci říct, že nezavření květinářství je superskvělé a státotvorné rozhodnutí (on jim tam nikdo stejně chodit nebude - jak na tom vlastně budou s podporou?) Fakt jen perlička.

49427 příspěvků moje polička 21. října 2020 20:05
@baltik - blbé ovšem je, že co jsem zjistila ze svého okolí, tak jsme jediní kdo řeší testy a karanténu, jinak lidi vesele chodí do práce a mezi ostatní i když vědí, že jsou nakažení. pak je ti trasovaní naprd
Offline baltik
4992 příspěvků moje polička 21. října 2020 20:08

viktorka_od splavu tak on tvrdil, ze v soucasnych poctech uz je stejne trasovani na nic

Ale jako jasne od osobni zodpovednosti to zacina

Offline continuity
43535 příspěvků moje polička 21. října 2020 20:10

Tady je část těch dat, podle kterých se rozhoduje. 

Offline continuity
43535 příspěvků moje polička 21. října 2020 20:13

viktorka_od splavu až se začne řešit to dodržování karantény a vynucovani jejího dodržování, to zas bude řeči, jaký jsme policejní stát.  jinak šíření nakažlivé nemoci v nouzovém stavu soud už myslím ocenil na 3 roky nepodmíněně, ono je to poddá. 

Offline Janulik03
20377 příspěvků moje polička 21. října 2020 20:15

continuity a pisem kde ze ma nechat rozbehnut epidemiu? Pisem len ze viem pochopit ludi ktori su zufali zo situacie a akosi neexistuje zachranny system ani poriadny plan nazvladnutie. 

Offline barbucha blogger
36073 příspěvků moje polička 21. října 2020 20:29
Reakce na Sweet Potato:

​ Pochopitelně, jde říct, že kytky jsou zbytné, to ale třeba kultura nebo kadeřnice taky, šlo by opáčit. 

​Však taky kulturu i kadeřnice zavřeli, ne?

Offline barbucha blogger
36073 příspěvků moje polička 21. října 2020 20:30

Hele přehled, ať se v tom trochu vyznáme:

Výjimky jsou následující:MALOOCHOD:potraviny, prodejci pohonných hmot, paliv, hygienického zboží, kosmetiky, drogistického zboží, lékárny, prodejny zdravotnických prostředků, malých domácích zvířat, prodejci krmiva, brýlí a souvisejícího zboží, novin a časopisů, tabákových výrobků, zahradnických potřeb.

SLUŽBY: Prádelny, čistírny, autoservisy, odtahy vozidel, prodejci náhradních dílů k dopravním prostředkům a výrobním technologiím, dostupné bude vyzvednutí zásilek a zboží, otevřené budou i pohřební služby, květinářství, prodejny textilního materiálu a galanterie, servisy IT techniky, spotřební elektroniky a dalších výrobků, provozovny realitního zprostředkování a účetních poradců, daňové evidence, oprav a instalací strojů a zařízení pro domácnost, myčky automobilů, domácí potřeby, železářství, kompostárny či sběrny.

49427 příspěvků moje polička 21. října 2020 20:32

Janulik03 právě:-( a čím víc se to protahuje "aby to lidi líp vzali" tak tím hůř. místo aby řekli nepočítejte že budou školy, hospody.. do vánoc, běžte si najít něco jinýho, vemte brigádu na měsíc, tak (nevim jak u vás ale tady jo) furt tvrdí, nebo ještě předevčírem tvrdili že děcka se stoprocentně vrátí v listopadu do školy a podobně.. pak si člověk sám nic naplánovat nemůže 

continuity zrovna já tady brojím odjakživa za to, aby nemocní lidi nelezli mezi zdravý, a tuhle mi někdo napsal že to je nereálný a utopie atd. nasrat

Offline Sweet Potato
40617 příspěvků moje polička 21. října 2020 20:39

barbucha No ano, bohužel. Ale nelíbil by se nám argument "to neva, byly zbytečné".

Offline bram
4111 příspěvků moje polička 21. října 2020 20:43

barbucha mně z toho vychází, že zavřené jsou akorát hadry, obuv, knížky a hračky. Zrovna teda knížky a hračky by se v těch karanténách hodily..

49427 příspěvků moje polička 21. října 2020 20:45

bram hračky naštěstí koupíš i v tescu - ovšem na jaře byly prý v londýně tyhle regály vymetené, a to beze srandy, dcera s přítelem byli zavření v tom klasickým minibytě a nemohli si koupit ani kostky

Offline continuity
43535 příspěvků moje polička 21. října 2020 20:45

bram nemůžeš koukat na služby jako na maloobchod. Všechna elektronika, domácí potřeby, nábytek budou zavřený taky.

Řekla bych, vzali seznam z jara.