continuity jj, díky! Sledovat český statistiky mě na Worldmeters nenapadlo!
Koronavirus
Pěkný článek: Neustálé změny v opatřeních vedou k panice, pak k apatii či agresivitě
Co byste doporučila vládě, co by měla zlepšit v komunikaci s lidmi, aby nepanikařili a začali se řídit jejími opatřeními, pokud to tedy vůbec ještě jde?
Nedávno jsem četla článek s panem Jaroslavem Salivarem (odborník na krizový management, šéf Centra bezpečnostních studií na CEVRO Institutu - pozn. red.), tam byla doporučení zcela jasná a my je ze své praxe můžeme jen potvrdit. Je nutné mít konkrétní krizový plán vedený zkušenými krizovými experty, kde budou jasné kroky, které budou dodržovány, žádné nakročení a pak úkrok stranou nebo otočka.
A také změnit způsob komunikace. Nezastrašovat, nevyhrožovat, nerozdělovat, ale oceňovat a ukazovat, co funguje, kde se to zlepšuje a kde je potřeba pomoci.
Být konstruktivní a především vyjadřovat důvěru, že to krok po kroku zvládneme.
Na Modré lince, kde pracujeme s krizí, můžeme jednoznačně potvrdit, že lidem, kteří se nacházejí v těžkých situacích, by nepomohlo, kdybychom jim například říkali: „Pokud se nevzpamatujete, tak dopadnete špatně.” To by naopak propadli ještě větší panice a přestali by důvěřovat nám i sami sobě, že se z té situace dostanou.
Předávání státních vyznamenání 28. října se neuskuteční. Slavnostní akt bude odložen na příští rok, oznámil hradní kancléř.
nonemy Slyšela jsi ty kecy
. Ovšem Radiožurnál nezklamal a po přenosu pustil od Chinaski "Vedoucí"![]()
continuity tak já už mám tři dny migrénu z toho, jak mi na HO zateplujou vedlejší vchod paneláku. Drnčely tu vrtačky, všechno se otřásalo, pracovní stůl mám hned vedle lešení. A jelo se od 8 do 18 hodin.
A píšu jelo, protože dneska pro změnu od rána blackdown. Prý něco překopli a teď nejde proud v celý ulici. Takže mi nejde wifi a nic do práce neudělám, a zrovna dneska je to průser.
Nade mnou řádí děti z tý hlučný rodiny, co jsem tu popisovala, asi že si nemůžou pustit telku, tak tam všichni řvou jak vzteklý, padají věci, mlátí se dveřma.
A táta je taky celej vzteklej, nejde mu internet a nic jinýho už ho nezajimá, pořád chce, ať to nějak udělám, že tohle si nemůžou dovolovat přece.
Mám v sobě už druhej brufen a to ten lockdown teprve začíná. Včera večer mi Rohlík dovezl 5 tašek jídla, z toho asi tak tři budu muset vyhodit, jestli bude ta lednice dlouho vypnutá.
Kokoska no třeba to, že když ti za zdí řve příklepová vrtačka, tak se opravdu, ale opravdu špatně telefonuje. Už se vidím, jak píšu dětem omluvensky, že nemohli na hodinu kvůli hluku.
Ať si maluje kdo chce, co chce, trochu bych se ohradila vůči hlučným rekonstrukcím.
Ministr zdravotnictví Roman Prymula uvedl, že předchozí opatření nepomohla, protože lidé je dostatečně nedodržovali.
Já už fakt nemám slov. Co kdo kde nedodržoval? Vždyť kvůli nim nebyl čas, aby stihla opatření zafungovat. Hodit všechno na lidi je nejednoduší.
Liesel Přesně, ty řeči, to teatrální moralizování, to bylo fakt...
/A teda hlavně žádné dotazy novinářů!/
Liesel naštěstí neslyšela. Mně stačilo včera chvíli sledovat Babiše, člověku by nad ním srdéčko ustrnulo, kdyby nevěděl, jaká je to svině. Skoro slzu vymáčkl.
nonemy to už je fakt kreténismus. poštvat lidi proti sobě, čeho tím asi docílí?
Jennyfor
A ještě jednou
... /Tobě se to fakt hrozivě sešlo všechno dohromady, achjo.../
DruI to my požádali o odložení předělávky vchodu do baráku na dobu, kdy nebudeme všichni doma.
Ono to fakt nejde o smůlu, ale spousta lidí opravdu potřebuje pracovat a u toho se soustředit, já nemůžu do prace, i kdybych chtěla, protože detem nikdo doma neuvari. Ony jsou vyřízené uz teď,mají toho opravdu hodně, takže je vyvede z míry už cokoliv nestandardního. tak spíš možná jde o to, si to nekomplikovat navzájem ještě víc.
člověku by nad ním srdéčko ustrnulo, kdyby nevěděl, jaká je to svině
Napadlo mě přesně to samé...
Jennyfor Ježíš lituji, to je fakt šílený. Nám předělávali jenom podestu, byla jsem tady sama, furt mi nešlo psát report a pak v čtyři ticho a já za hodinu udělala tolik, co za zbytek dne.
nonemy mám v práci puštěný Radiožurnál, tak jsem to slyšela, ten člověk je fakt idiot
.
A toto taky "pobavilo", Hamáček:
První příznaky jsem pocítil v neděli večer. Šlo o pocit lehkého nachlazení a to zatím přetrvává. Teplotu ani horečku nemám. Je to takový klasický pocit, kdy má člověk trochu rýmu a trochu kašel, do toho bolest hlavy a bolest za očima. Špatně se mi spí. A k tomu celková únava," řekl pro ŽivotvČesku.cz ministr vnitra a šéf Ústředního krizového štábu s tím, že pokud má svůj zdravotní stav celkově vyhodnotit, tak u něj v začátcích jde o takovou silnějších chřipku.
Tak jestli se takto podle něj projevuje silnější chřipka, tak by si měl přečíst, co jste za chřipky prožily vy tady. Evidentně pravou chřipku nezažil.
continuity Tě lituji, že musíš do toho všeho i vařit, já jsem tak vděčná za obědy ze školní jídelny. A jako bonus jsou to takové porce, že se z jednoho obědu najíme s dcerou obě :)
continuity No už jsem lezla skoro po zdi. Přesně, nedalo se telefonovat, ani soustředit, kravál a drnčely mi i všechny věci na stole.
Dneska jsem si akorát uvařila ještě kafe, sedla ke stroji, že něco udělám, než to zase začne, no a v osm, kdy měli začít, šlus s elektřinou. Ty noťasy ještě chvíli pojedou, ale wifina je down.
Kdyby tu ten táta tak nešílel, tak bych si mohla číst ![]()
Takhle mu musím ještě vymýšlet zábavu, jak s děckem. Teď jsem mu podhodila nějaký křížovky, ale nechce je a mám opravit ten internet ![]()
Pražský primátor Zdeněk Hřib, který je lékařem, začal pracovat v nemocnici jako dobrovolník. ![]()
domenica Dekuji.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY