Sweet Potato 15 tis a 120 novych mrtvych. No Ty Vado
, Já od rána makám, tak jsem nekoukala. Uvidíme ještě to procento pozitivních, ale to bude až zítra.
Koronavirus
bram Taky jsme vyrazili, nakoupit nejake veci pro dite, ktere jsem chtela fyzicky videt. Puvodne jsme to planovali na dnesni dopoledne, ze nikde nikdo nebude a bude na to klid. Na nakup vlastnich zimnich bot jsem se teda uz vykaslala, bud se mi to povede po netu, nebo mam pohorky :-D Vykoupene potraviny nechapu, ale s vidinou zimy na krku a kdovi jak dlouheho lockdownu ty jine nakupy naopak chapu uplne.
razorblade
To je super nápad!! U nás nic takového není, už nám z knihovny napsali, že "zavřeno", ale tohle se mi líbí, nabídnu se jim jako dobrovolník! :-)
continuity Odkud máš těch 120 mrtvých? Na stránkách minsterstva je jich 69.
Sweet Potato obchody s jidlem se nezaviraji a na jak dlouho se da zasobit, aby clovek vubec nevylezl z domu? Nam to na jare v karantene vychazelo tak na 5 dni, to nam vzdycky dorucil jidlo rohlik. Psala mi kamaradka, ze jela diteti vyzvednout do pujcovny lyze a do Hornachu i z Hornbach fronta aut, to same Lidl a Kaufland. Najednou to vysoke cislo pozitivnich bylo lidem fuk a jeli se promorit do obchodu. To ja asi nedokazu pochopit.
Sweet Potato Možná by byly davy, možná by se to rozprostřelo. Nevím. Ale tohle zavření za 8 hodin mi přijde prostě jako podpásovka a je jasný, že se za těch 8 hodin do těch krámů nahrnou davy.
Mně by se nejvíc líbilo nějaký přechodný období, třeba s omezením počtu zákazníků na prodejnu apod., to mi nepřijde jako nereálný a nevím, proč se to nevyužívá, lidi by si prostě nakoupili, co potřebujou a bylo by vyřešeno.
Mně by se nejvíc líbilo nějaký přechodný období, třeba s omezením počtu zákazníků na prodejnu apod., to mi nepřijde jako nereálný a nevím, proč se to nevyužívá, lidi by si prostě nakoupili, co potřebujou a bylo by vyřešeno.
Podle mě tohle mohlo být, kdyby se to zavedlo třeba na začátku září. To už jsme prošvihli, to je pro režim R někde kolem 1 nebo pod 1. Teď je potřeba to šíření brutálně zbrzdit. Já se divím, že to lidi furt nechápou (a že do těch obchodů včera všichni lezli). Podle mě je vidět i z toho, jak čísla vyskalují všude v Evropě, že počasí teď viru dělá moc dobře a bude to asi i dost o štěstí to nechytit.
MP Meri Jo. Souhlasím naprosto. Jenže to přechodné období mělo začít před měsícem.
ja celkem chapu ty nalety na obchody,ktere zavrou.Vymetene regaly v potravinach,ale vubec.
To omezeni zakazniku v nemecku je bezne a defacto to tak funguje od jara.
dynda Jasný, že to přechodný období mělo bejt už před tejdnem, dvěma. Jinak jak říkám, já ty lidi prostě chápu. Tváří v tvář představě, že budou další tři tejdny nebo bůhvíkolik sedět doma na prdeli je prostě jako první věc napadne, že by mohli ještě rychle koupit poličky a udělat v mezičase ty regály ve špajzu, že dítě vlastně nemá péřovku a v listopadu už bude kosa a nebo že jim určitě dojdou čtvrtky na výkresy, nebo co já vím. Prostě každej má v tu chvíli starosti sám se sebou a svojí vlastní rodinou v nejbližších dnech a představa plnejch nemocnic někdy za tři tejdny je prostě moc imaginární a vzdálená. A když si vezmu roušku a vydesinfikuju si ruce, tak co bych si nemohl rychle nakoupit, že jo.
Já taky rychle vyhodnotila, jestli nám doma nechybí něco zásadního na následující tejdny, jestli maj všichni dost teplýho oblečení apod. a naštěstí mi z toho vyšlo, že jo a pokud ne, zvládnu to online. Ale pokud by nám něco chybělo, tak bych do toho obchodu prostě vyrazila taky, měla jsem jen štěstí, že jsem nemusela.
Sweet Potato a nejhorší je, že už koncem srpna MZČR čekalo podzimní průser, a nic se nestalo. Holt před volbama se to nehodilo.
MP Meri no to ani neříkej, že půlka národa bude sedět na homeofficu, děti on line a ta druha do toho vrtat poličky. ![]()
continuity a co je na tom?
continuity my se uz od jara chystame malovat, jsem zvedava, jestli na to dojde:-) jsem si vcera delala srandu ze muz to bude ridit z kresla jako pan Lorenc:-))
continuity Tak asi ne vrtat policky, ale kazdy potrebuje nejakou seberealizaci. Muj muz je ze zavreni hobbymarketu vic zdrcen nez cehokoli jineho, byl zazrak, ze tam vcera nejel
. Hele vetsina lidi ma prizemnejsi priority nez premyslet, jestli nahodou nekdo z nich bude za x tydnu treba v nemocnici.
MP Meri Presne jsi to napsala![]()
continuity Tak nám celej jarní lockdown dělali nové domovní rozvody elektřiny, holt na někoho ta smůla vyjde.
Muz taky vcera nadaval jak spacek, kdyz videl ty fronty do nakupaku a hornbachu, jenze on si muze cokoliv zajet koupit do janika a pod. protoze je podnikatel. A presne kdyz uz budem sedet doma, tak prijdou na radu veci jako dodělat schody atd. Takze ja to chapu, nicmene si taky nemyslim ze to bylo extra rozumne...
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY