Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline tina
6330 příspěvků moje polička 21. října 2020 22:36

Evaeva dekuju za odpoved

Offline Torrah
3404 příspěvků moje polička 21. října 2020 22:38
Reakce na Fiction:

Njn, on se každý zamyslí nad svým chováním teprve tehdy, až se covid v nějaké té závažné hospitalizační formě začně týkat jeho blízkých.....

​Přesně.

Offline nika
685 příspěvků moje polička 21. října 2020 22:51

Garfie no, já jsem čekala, že vydržíme ještě do zítra, mrzi nás to. knihovny se ukázaly jako bezpečné a my zaměstnanci máme nařízeno se potkávat mezi provozy co nejméně- je nás přes 100. Otevřeli jsme z kultury prvni, zavřeli poslední a snad zase první otevřeme. E - knihy možnost půjčit je, ale omezeny počet, klasickou knihu, cd atd bohužel ne. 

Offline nika
685 příspěvků moje polička 21. října 2020 23:12

Řekla bych ,že lidé to berou tak- přežít další den, jit do prace, pokud ještě můžou a to je vše.osm měsíců je  na pořadu dne jen kovid.kdyz je práce, je to lepší, člověk na to tak nemyslí..

Offline žluťásek
8878 příspěvků moje polička 21. října 2020 23:14

tina syn roušku dnes měl, jako jeden z mála. Povinnost je od dvou let, ale asi to nikdo nehlídá tak striktně.

Já jsem mu ji tedy dala a nakázala nechat celou dobu nasazenou, pokud chce být na hřišti. Kdyby nechtěl, že se půjdeme projít bez roušky. Nechal si ji v pohodě a postupně ji dali dětem všichni rodiče. Když jsme přišli, nemělo ji žádné dítě.

Ale my jsme dost opatrný, nosili jsme roušky celé léto v MHD, obchodech, syn je zvyklej. 

Offline žluťásek
8878 příspěvků moje polička 21. října 2020 23:20

nika mně přijde hrozně smutný, co píšeš. Že jen přežíváš, jdeš do práce a to je vše. Teď je to fakt blbý a dlouho asi moc lepší nebude. Neuvažuješ doopravdy o nějaké odborné pomoci? Myslím, že by se ti s vhodnou terapií mohlo ulevit. Žít v takovém stresu dlouhodobě musí být strašně vyčerpávající. 

Offline Catherinne
10880 příspěvků moje polička 22. října 2020 02:21

Tak je 2:21 a já odcházím z práce

Zákaznice to braly jako bojovku, po půlnoci v kadeřnictví ještě nebyly...

Offline EDITH4B
2131 příspěvků moje polička 22. října 2020 02:55

Catherinne to seš teda fakt hustá! Já tam byla od půl osmé do desíti a jsem úplně grogy. Nestihla jsem mezi tím teda jídlo, pití, nic. Mezi tím se mi rozjela migréna. Smršť. No, drž se, doufám že teď nebudeme mít pauzu dva měsíce, jako na jaře...

Offline Catherinne
10880 příspěvků moje polička 22. října 2020 03:15

EDITH4B a jsem docela v pohodě, ještě bych dvě do těch šesti zvládla

Já si totiž objednala MEGAVELKOU svačinu! 

Offline bram
4111 příspěvků moje polička 22. října 2020 07:31

Teď čtu články, jak vzali lidi včera nákupáky útokem a všude davy. My jsme fakt národ pitomců, to není možný.

Offline Sweet Potato
40617 příspěvků moje polička 22. října 2020 07:39

bram K tomu bych jen podotkla, že jinde ve světě to ve stejné situaci bylo úplně stejné. 
Na to by zafungovalo opravdu jen vyhlášení o půlnoci.

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 22. října 2020 08:02

domenica dobry plan na vecer

prosim, odmazla bys z te citace meho muze, at tu neni navzdy? Chtela jsem ho po par dnech z prispevku smazat. 

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 22. října 2020 08:08

bram ja vcera poslala muze do Lidlu pro pecivo a susena rajcata a psal mi, ze tam je narvano a poslal toto. Ja ty lidi nechapu, vzdyt na jare vsichni videli, ze zasobovani fungovalo (nekde nebyla chvili mouka a drozdi). 

Offline domenica blogger
8034 příspěvků moje polička 22. října 2020 08:29

Lamicka 

jasně, smáznu, ale prosím naveď mě, kde ta citace je? 

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 22. října 2020 08:37

domenica je to na strane 548, diky moc

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 22. října 2020 08:41
Reakce na Sweet Potato:

bram K tomu bych jen podotkla, že jinde ve světě to ve stejné situaci bylo úplně stejné. 
Na to by zafungovalo opravdu jen vyhlášení o půlnoci.

​No a nebo naopak vyhlášení "od pondělí", prostě dát těm lidem trochu šanci se připravit. Já nikam nešla, ale část těch lidí celkem i chápu, dost z nich urcitě zareagovalo stylem - lockdown, průser, pojedeme se zavřít na chatu = nákup, studenti to zabalej definitivne a jedou k rodičům na barák = nákup, moje máma - vnuk má o víkendu narozeniny, rychle koupit jako dárek hračku = nákup, spousta lidí prostě jen chce opravdu zalízt na tejden domů a nevylejzat = nákup, na poslední chvíli koupit zimní bundu pro dítě ... atd. atd. Těch scénářů bude dost. Mě taky v první chvíli napadlo, že potřebuju asi dvacítku květináčů a hlínu a další propriety, protože to do prosince nebo kdy otevřou nepočká, naštěstí se vzápětí ukázalo, že zahradnictví budou mít otevřeno. Ale bejt to požadavek z jinýho segmentu, tak možná na ten nákup vyrazím taky. Že tam vyrazilo spousty lidí naprosto zbytečně je samozřejmě taky fakt, jenže na druhou stranu, kdo posoudí zbytečnost těch jejich potřeb ... 

Offline Sweet Potato
40617 příspěvků moje polička 22. října 2020 08:44

Lamicka Jenže na jaře nebylo 15000 pozitivních denně. Paniku nesdílím, ale částečně chápu.

Offline baltik
4992 příspěvků moje polička 22. října 2020 08:49

MP Meri ja jsem si teda sla koupit vcera jeste boty, protoze loni jsme je po sezone vyhodila a nejak se mi zmenila noha, ze jsme mezi 2 velikostmi, takze objednat si z internetu by byl neuveritelny opruz, protoze bych si toho musel objednat strasne moc, nez by se trefila. 

Takze jsem naletela do Deichmanu, ktery tu mame a koupila prvni 2 boty, ktere mi sedely a ktere bych si asi jinak nekoupila (nejsou kozeny), ale v necem proste chodit musim, tak je aspon budu stridat. Bylo tam asi vic lidi nez normalne, ale zadna tlacenice, hlavne tam bylo dost lidi s detma a kupovali takove veci jako papuce.

Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 22. října 2020 09:33

nika Garfie vcera v tv byla nejaka knihovna, myslim v Jicine nebo Decine, ktera od pristiho tydne bude dovazet knihy ctenarum domu, bude to nabizet jako sluzbu... tak treba by to mohlo fungovat i u vas? :)

Offline Sweet Potato
40617 příspěvků moje polička 22. října 2020 09:34

MP Meri Snažím se představit si, jak by ten řekněme víkend vypadal, bojím se, že třeba jako Zlatá neděle? Že by vyrazili i ti, co to za půl den nestihli nebo ti opatrnější. I ti, co to měli včera původně v plánu a raději zrušili, jako třeba já.