Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 22. října 2020 11:41

nonemy To je ten člověk, co se má omluvit, odstoupit a nafackovat si? Co je tohle za člověka  ... (viz Mynářova tiskovka). 

Offline bram
4111 příspěvků moje polička 22. října 2020 11:52

Já už jsem si na hluk tak nějak zvykla, prvni den karantény v březnu nám začali rekonstruovat ulici, ale úplně komplet. Nové sítě, nové podloží, nové chodníky a silnice. Ještě pořád tu jsou. Ale už pokládají poslední vrstvu asfaltu a v listopadu by měli skončit. Celou dobu tady buď něco hlučelo, nebo se všechno třáslo. Všude buď prach nebo bláto, podle počasí.

Mám pocit, že mi budou chybět, s některýma dělníkama jsem se skamarádila a třeba po takovým bagristovi se mi bude vyloženě stejskat. Byla s ním legrace, starší pán, dlouhý vlasy, dlouhý fousy, taková bývalá mánička. Ale to už asi patří do Přiznání :)) 

Offline nika
685 příspěvků moje polička 22. října 2020 12:38

nonemy ano, to shazování viny na lidi mě bere nejvíc. strašně těžce tohle snáším, většina lidí dělá co může, aby přežila .být živnostník, se svou povahou, tak si hazu mašli.

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 22. října 2020 12:45

Toto je hodně smutné, doufám, že sem to nedopracujeme, ale vzhledem k další plánované demostraci se obávám, že už to trochu začíná.

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 22. října 2020 12:47

nika přesně, místo aby lidi ubezpečovali, že to společně zvládneme, že se musíme semknout a táhnout za jeden provaz, že máme stejný cíl, musíme se společně snažit a společně to vydržet, tak útočí a hážou vinu na lidi. No a jaká je obrana proti útoku? Většinou protiútok a agrese.

Offline Jos
příspěvků moje polička 22. října 2020 12:53

nonemy To je strasne. Recnicky podotknu, jestli to stalo za to...

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 22. října 2020 13:04

Jos Asi nebylo a není zbytí, ale někteří si stále neuvědomují, že nezáleží jen na tom, že se něco dělá/musí udělat, ale i na tom, jak se to dělá, včetně komunikace. U nás to nebude o moc lepší, je mi líto už tolika lidí a nemyslím jen nemocné. Chtělo by to něco pozitivního, na jaře jsem strašně obdivovala všechny ty vědce, kteří přicházeli s novými nápady, tiskli štíty, vyvíjeli testy, využívali nanotechnologie, to bylo skvělé. Teď se na člověka valí jen to negativní. Třeba by mě zajímalo, kdy spustí ty rychlotesty, slibovali od října a zatím to snad využívají jen v Brně v nějakých pečovatelských domech.

Offline Jos
příspěvků moje polička 22. října 2020 13:09

nonemy Tak ale u nas je ten lockdown o dost mirnejsi. At uz vychazky, prace (pokud lze) ci navsteva chat. Ten izraelsky scenar je nocni mura. 

Offline OliveOyl
1976 příspěvků moje polička 22. října 2020 13:21
Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 22. října 2020 13:32

OliveOyl super, děkuji, všechno, co se podaří, se počítá

Offline baltik
4992 příspěvků moje polička 22. října 2020 13:37

MP Meri to byl naprosto strasny projev, ze ti, kdo si chteli prijet pro to vyznamenani, ukazali obcanskou odvahou??? snad obcanskou nekazen, kdyz mame omezit kontakty, ne?

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 22. října 2020 13:37
Reakce na OliveOyl:

nonemy Tady máš něco pozitivního :)

ventilatory-od-cvut-ziskaly-vyjimku-muzou-je-pouzit-vsechny-nemocnice

​Bohuzel na tomhle pozitivu je negativum to, ze dkyby se na jare nevykaslal stat na zrychlenou certifikaci, nemusela se vubec zadna vyjimka resit

nonemy 

Jo, komunikace je dulezita. problem je, ze tady je to porouchane na obou/vsech stranach. Dost vyrazna cast populace je zblbla ruznyma fake informacema na aeronetech a spol. Pak do toho hazi vidle Smucler a spol, kteri taky jdou proti vsemu...... Dalsi lidi zacinaji byt anstvani, protoze jim to horozuje zivnost. Dalsi jsou nastvani, protoze vi, ze kdyby se opatreni zavedla vcas a fakt se dodrzovala a nehledaly se vytacky, tak to nemuselo dopadat takhle......

Na jare byla vicemen klika, ze to prislo najednou, vsichni byli zaskoceni a na tyhle jevy nedochazelo (nebo ne tolik). Ted je to bohuzel jine.

Recept nemam, ale ze populisticka vlada nezvlada komuniakci bohuzel neni prekvapive ze se snazi svalit vinu na lidi taky ne. Ano, bylo by potreba se snazit semknout, ale obavam se, ze tehle vlade uz proste nikdo nebude nic verit

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 22. října 2020 13:41

myslim, ze by mohlo pomoci, kdyby se vynoril nejaky odbornik, ktery by byl dostatecne charizmaticky a dokazal vse srozumitelne vysvetlit a zaroven lid podporit. Problem je, ze vetsina vedcu ma probelm s emocni inteligenci a vcitenis e do ostatnich

Jako bohuzel dojizdime na to, jak byla nase spolecnost uz leta rozdelena a na to, jaci jsou ansi soucasni predstavitele

Offline OliveOyl
1976 příspěvků moje polička 22. října 2020 14:53
Reakce na A666:

​Bohuzel na tomhle pozitivu je negativum to, ze dkyby se na jare nevykaslal stat na zrychlenou certifikaci, nemusela se vubec zadna vyjimka resit

​Máš samozřejmě pravdu, ale furt lepší, než kdyby se válely ve skladu. Já si pro uchování duševního zdraví zakázala myslet na to, co všechno Bureš a jeho melody boys posrali.

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 22. října 2020 15:19

nonemy ja jsem na VS psala seminarku na tema krize spolecnosti po Spanelske chripce a bylo to docela zajimave tema. Zraci se duvera, roste napeti, spolecnost pocituje "pretlak". 

Offline OliveOyl
1976 příspěvků moje polička 22. října 2020 15:23

Sweet Potato Není to teda k tématu, ale jde to na Andreje z leva, z prava rana-pro-babise-europoslanci-schvalili-zastropovani-dotaci/

Offline Sweet Potato
40618 příspěvků moje polička 22. října 2020 15:25
Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 22. října 2020 15:31

Sweet Potato teda ale! To jsou zakernici. Doufam, ze brzo odejdeme

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 22. října 2020 15:32

Pridavam se k tem, co se zblazni z rodicu. Myslim si, jak sedi doma a staraji se dal o zahradu a zvirata. Tak ted mi mama pise, ze zitra jede na zubni hygienu.