Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline viktorka_od splavu
49427 příspěvků moje polička 21. října 2020 21:16

tina no víš co, já ty roušky nemám za něco samospasitelnýho a kór venku mi to přijde vo ničem, a hlavně teď stejně nikam nevystrčím nos minimálně do pondělka, kdy vyrazím na test:P

Korsičanka já jsem nějak nepostřehla že by se v těch pravidlech s rouškama teď něco měnilo, ale zas tak mě to nezajímalo, než půjdu ven tak se to ještě třikrát změní

Online continuity
43537 příspěvků moje polička 21. října 2020 21:41

Někde jsem teď četla,že roušky sami nedokážou R znížiť, ale dokážou zpomalit jeho zvyšování. 

49427 příspěvků moje polička 21. října 2020 21:43

Ginger o tom aerosolu jsem ráno četla, mj taky to, že běžná rouška a ani respirátor pokud těsně nepřiléhá, proti němu nijak nepomůžou

Offline wendulka admin
16661 příspěvků moje polička 21. října 2020 21:43
Reakce na Korsičanka:

viktorka_od splavu Odstup odzítra už asi neplatí:(

Pro roušky venku zatím stále platí nařízení tak, jak bylo vyhlášeno v pondělí.

I když ono je to asi jedno, jelikož každý si ho stejnak vyložil po svém. Dnes jsem potkala jak dvojice, kteří stáli na ulici těsně u sebe, diskutovali s rouškou, tak jiné skupinky, co ji neměli. 

Taky na mě ovšem za svižné chůze jedna paní, která mě čistě jen míjela, vyhrkla: "Co rouška?"

49427 příspěvků moje polička 21. října 2020 21:44

wendulka paní by měla hlavně mlčet, protože mluvením se to prý šíří víc jak kašlem:D

Offline Garfie
28613 příspěvků moje polička 21. října 2020 21:45

DruI A ty speciální školy už jsou od zítřka zavřený taky, ne? 

Jinak mě teda nejvíc derou knihovny, děti chtěly jít zítra, protože jsem je strašila, že je od pondělí určitě zavřou  Tento týden vůbec nevychytaly otevírací dobu. Pan prezident nám doporučil čtení a co my teď? :-) Myslím, že aspoň dětské, nebo v nějaké formě (třeba online objednání a vyzvednuní) knihovny nechat mohli, tam se rozhodně nesrocují davy lidí. 

Offline wendulka admin
16661 příspěvků moje polička 21. října 2020 21:48

viktorka_od splavu 

Ona roušku měla. Já ne. Proč taky, že jo.

Já chápu, že nervy pracujou, ale edukovat zrovna mě, která se celou dobu všemi nařízeními řídí přesně tak, jak byla vyhlášená.

Offline DruI
5600 příspěvků moje polička 21. října 2020 21:49

Garfie No v projevu výslovně zmíněny nebyly a odpoledne kamarádka ještě furt nadávala, takže myslím, že ještě nejsou.

Offline Fiction
1647 příspěvků moje polička 21. října 2020 21:49

Njn, on se každý zamyslí nad svým chováním teprve tehdy, až se covid v nějaké té závažné hospitalizační formě začně týkat jeho blízkých.....

49427 příspěvků moje polička 21. října 2020 21:50

wendulka no ale ta rouška nezabrání aby se uplně vše co tím mluvením vyprodukuje nedostalo do vzduchu

49427 příspěvků moje polička 21. října 2020 21:51

Fiction já se obávám že některým jedincům toto nikdy nedojde

Offline Vilemina
2364 příspěvků moje polička 21. října 2020 22:07

Garfie knihovny uzavřený od zitra jsou do odvolání.

Offline wendulka admin
16661 příspěvků moje polička 21. října 2020 22:15

Fiction já se obávám že některým jedincům toto nikdy nedojde

Tak drtivé většině ano. A pokud bych měla soudit podle sebe, tak k tomu zamyšlení nad vlastním chováním stačí, aby někdo z blízkých prodělal jakoukoliv závažnou hospitalizaci. Ani to nemusí být covid.

I když máš pravdu, že výjimky se najdou vždy jako u všeho.

Jinak jsem postřehla to o manželovi a že tě taky čeká test, tak držím palce, ať je celý průběh co nejméně problémový.

49427 příspěvků moje polička 21. října 2020 22:19

wendulka děkuju

a jinak - víš tady je to taková "chráněná dílna" jak někdo trefně poznamenal už na MP. spousta lidí sebereflexi opravdu postrádá a nejsou jí prostě schopni, stejně jako nějakým způsobem omezit sami sebe ve prospěch jiných

Offline Garfie
28613 příspěvků moje polička 21. října 2020 22:20

DruI Vim, ze kamaradce specku zavreli, ale mozna jen nejaka interni zalezitost pred prazdninami...nebo si to kazdy vylozil jinak

Vilemina Ja vim, no prave

Offline tv
4287 příspěvků moje polička 21. října 2020 22:23

Garfie speciální školy zavřené nejsou, my normálně jedeme.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 21. října 2020 22:26

tina roušku mají mít děti od dvou. Ale přiznám se, že venku jí synovi (3r) nedávám, nevidím v tom smysl. 

Offline Garfie
28613 příspěvků moje polička 21. října 2020 22:28

tv Aha, tak to bude asi nejaka jejich specialita aka reditelske volno, mluvila o tech dvou dnech, asi jsem ji spatne pochopila. To je fajn!