Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline A666
2846 příspěvků moje polička 06. dubna 2020 12:12

A666 klasika...

Lamicka no jako poslouchat "protože to tak bylo nařízeno" je sice pěkný, ale když ten kdo to nařídil vlastně neví proč a každou chvíli mění názor...Populaci potřebujeme promořit. Prymula změnil názor

​Ale bacha, povinne zakryvani ust a nosu bude pry posledni narizeni, co se bude uvolnovat.... Moc tomu nerozumim, pokud jsou rousky tak krucialni, jak chce populaci promorit kdyz je budou porad nosit

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 06. dubna 2020 12:13

nonemy souhlas

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 06. dubna 2020 12:18
Reakce na A666:

​To je jejich vec, nevysterilizovana rouska/jiny zakryvaci material je nebezpecny pro nositele..... Ty jim asi na rousky nesahas, aby sis to prenesla na sebe

​Jasně že je to jejich věc. Mě by to jen normálně zajímalo.

711990 Náš soused (mladej kluk) nosí od začátku epidemie respirátor ... ten samej. Už je to dost evidentní, do bílý barvy už má dost daleko, asi ho bude nosit, dokud mu nezpuchřej gumičky.

Offline Karja
44890 příspěvků moje polička 06. dubna 2020 12:20

A666 No asi se promori pozvolna? Nebo vsichni zdechnou na nejakej zanet prudosek co z toho budou mit?

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 06. dubna 2020 12:21
Reakce na MP Meri:

​Jasně že je to jejich věc. Mě by to jen normálně zajímalo.

711990 Náš soused (mladej kluk) nosí od začátku epidemie respirátor ... ten samej. Už je to dost evidentní, do bílý barvy už má dost daleko, asi ho bude nosit, dokud mu nezpuchřej gumičky.

​Ja jen, ze dneska uz fura lidi zacinaji byt fakt paranoidni ohledne toho, z ceho a jak se muzou nakazit (uz jsem narazila, ze mel nekdo pocit, ze kdy kolem jeho zahradky behaji lide bez rousky, prsknou virus na jahody a on tam vydrzi dokud ho nesni).... ne, ze by to byl nutne Tvuj pripad

Offline Magráta
8140 příspěvků moje polička 06. dubna 2020 12:24

A666 já kolikrát nevím, co mám dělat dřív (mýt ruce, sundat roušku, vyndat jídlo/nákup, umýt ruce, sáhnu na kliku, umýt ruce..) trochu paranoia ale pak si řeknu "co už" .-) 

jinak dezinfikuju poctivě roušky i ten tunel na krk, co sem měla včera v lese v pohotovosti, kdybychom někoho potkali

Offline Karja
44890 příspěvků moje polička 06. dubna 2020 12:27

A666 :-D:-D Hele moje kamoska nevysla temer z prazskyho bytu asi aby na ni virus neskocil asi zpoza rohu, ale po udrzeni karanteny jela k rodicum, kde navstivila asi pet kamaradu:-D.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 06. dubna 2020 12:29

A666 Jo, v pohodě. Já to na jednu stranu chápu, lidi jsou paranoidní, protože nemaj jasný a stály informace (a tím stály myslím aspon týden aby to platilo). To je jednou roušky ano, pak zbytečnost, pak zas ano, promořit, nepromořit, virus se nepřenaší vzduchem, teda vlastně asi ano, nákup desinfikovat, nebo možná ani ne ... Jako vývoj, chápu, ale lidi to podle mě děsí, část z nich si rozhodně řekně "ale co, stejně vědí prd, klidně to na mě může doletět i deset metrů za roh". 

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 06. dubna 2020 12:34
Reakce na MP Meri:

A666 Jo, v pohodě. Já to na jednu stranu chápu, lidi jsou paranoidní, protože nemaj jasný a stály informace (a tím stály myslím aspon týden aby to platilo). To je jednou roušky ano, pak zbytečnost, pak zas ano, promořit, nepromořit, virus se nepřenaší vzduchem, teda vlastně asi ano, nákup desinfikovat, nebo možná ani ne ... Jako vývoj, chápu, ale lidi to podle mě děsí, část z nich si rozhodně řekně "ale co, stejně vědí prd, klidně to na mě může doletět i deset metrů za roh". 

​Jo, tomu naprosto rozumim. Pak si vem, jak funguji media, ktera leckdy prevrati zpravu/prelozi ji blbe anebo ne celou, takze pak se lidi desi, ze na Diamond princess vydrzel 17 dni na povrsich (jenze nikdo nevi, zda slo o zivy infekce schopny virus anebo jen fragmenty RNA, coz je pravdepodobnejsi) atd. Co pak si maji lidi myslet.....

Offline Krehutka blogger
3528 příspěvků moje polička 06. dubna 2020 12:36

MP Meri řekla bych, že jsou ve štábu trochu zaskočeni z toho, že ta opatření zafungovala a promořujeme se asi příliš pomalu :-).

Offline Lama_z_Lana
6726 příspěvků moje polička 06. dubna 2020 12:37

nonemy amen

Offline Kokoska
35137 příspěvků moje polička 06. dubna 2020 12:39

A666 lidi si maji myslet vzdycky to horsi, aby se bali a nezlobili! Dneska jsem potkavala spoustu aut s jednim clovekem - ridicem v rousce. Asi si to auto pujcuje nekolikrat denne vic lidi nebo nevim jiny duvod.

Offline miuu
414 příspěvků moje polička 06. dubna 2020 12:39

nonemy  Vidim to stejne. 

Offline tv
4287 příspěvků moje polička 06. dubna 2020 12:41
Reakce na Kokoska:

A666 lidi si maji myslet vzdycky to horsi, aby se bali a nezlobili! Dneska jsem potkavala spoustu aut s jednim clovekem - ridicem v rousce. Asi si to auto pujcuje nekolikrat denne vic lidi nebo nevim jiny duvod.

​Ve vedlejším městě policajti pokutovali lidí v autech bez rousek, kteří jeli sami..já se nedivím, že jezdí raději s.

Offline Tulipe
2474 příspěvků moje polička 06. dubna 2020 12:44

Kokoska jak uz tady nekolikrat  zaznelo, muze to byt z duvodu, ze si to clovek nechce neustale nandavat a sundavat

ja kdyz mam rousku na zavazovani a zastavuji (vystupuji) na ruznych mistech, tak si ji taky spis nechavam a neni to proto, ze bych si myslela, ze ji musim mit i v aute :)  Rousku na gumicku si pri rizeni sundavam.

Offline viktorka_od splavu
49429 příspěvků moje polička 06. dubna 2020 12:46

Tulipe vic lidi to bude mit kvuli tomu strachu z pokuty. coz je strasny

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 06. dubna 2020 12:46

viktorka_od splavu nevim na co presne reagujes, protoze ja si myslim, ze noseni rousek vsude a vzdy je pekna blbost. Psala jsem, proc chapu, ze je nekdo nesundava, kdyz jde treba po polnacce. Nestaram se o zalezitosti jinych, kdyz mne nebo jinemu neublizuji. Tedy me nezajima, proc ma rousku nekdo na zahrade nebo na polnacce. Pokud by ji nemel, tak me to trapi max. v mhd nebo v obchode a tam ted stejne nesmim.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 06. dubna 2020 13:12
Reakce na Krehutka:

MP Meri řekla bych, že jsou ve štábu trochu zaskočeni z toho, že ta opatření zafungovala a promořujeme se asi příliš pomalu :-).

​To jsem si přesně říkala taky, že to tady zafungovalo až moc dobře, jenže nemůžeme být rok doma a čekat na postupné promoření. 

Offline rasaNori
8874 příspěvků moje polička 06. dubna 2020 13:43

tv to uz taky rekli ze je ok, ne? 

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 06. dubna 2020 14:03

MP Meri bleeeted teprv koukam v jakym sem to vlakne??? ja slepe rozklikama vsecko kde mi sviti zelena ikonka, ale tohle sem teda navstevovat nechtela