Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline Kokoska
35142 příspěvků moje polička 25. října 2020 10:39

Sweet Potato na tom obrazku Zeman vypada jak ten vycpanej inspektor Trachta

Online Fiction
1647 příspěvků moje polička 25. října 2020 10:41
Reakce na Kokoska:

Mne je sympaticky pristup prim. Rohacove z Bulovky. Kdysi jsem s ni parkrat neco vyrizovala osobne, prijemna pani, vstricna a realisticka.

https://www.novinky.cz/domaci/clanek/nedesme-lidi-covid-zvladame-rekla-primarka-infekcniho-oddeleni-bulovky-40340297#dop_ab_variant=1&dop_req_id=xEAtn2Mqmyr-202010250844&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

​Tak mě právě toto moc neuklidnilo. Opravdu zvláštní, novinářům nahlásí, že na Bulovce je 80 infekčních a druhý den jich je tam o 29 víc ???!? Tak buď neví, jak to na Bulovce vypadá anebo je ten denní přírůstek opravdu alarmující ?! Dtto těch na intenzivních lůžcích, ona řekla 14-15, druhý den 10? To jich 1/3 stihli nějak vyřešit? Umřeli? Zlepšili se? Nikdo z těch 29 nebyl na intenzivní péči?

A nesouhlasím, že pod 40 jich je minimum, aspoň u nás ne. A ještě k té zmiňované "extrémní" obezitě...vidím chlapy tak 180 cm/115 kg. To je sice dost, ale ne "taxikář".

Offline viktorka_od splavu
49432 příspěvků moje polička 25. října 2020 10:45

Fiction no asi tak. rohacove osobne neverim nos mezi ocima, mam s ni opravdu nepeknou zkusenost. ale ze chteji uklidnovat lidi to zas chapu.

Online Fiction
1647 příspěvků moje polička 25. října 2020 10:48
Reakce na Kokoska:

Sweet Potato na tom obrazku Zeman vypada jak ten vycpanej inspektor Trachta

jj, Václav

Offline Kokoska
35142 příspěvků moje polička 25. října 2020 10:50

Fiction z toho hlediska to neposoudim, neni mozny, ze se 4 lidi z jipky prelozi na standard nebo nejaka jina luzka? Taky netusim, jestli je denni prirustek 29 lidi realny, myslis, ze to neni mozne?

Online Fiction
1647 příspěvků moje polička 25. října 2020 10:52
Offline prďola
4467 příspěvků moje polička 25. října 2020 10:57
Reakce na Fiction:

​Tak mě právě toto moc neuklidnilo.

​Přesně! Při čtení toho rozhovoru jsem si vzpomněla na větu, kterou tu myslím citovala continuity (pokud ne, tak se omlouvám) - "...ta křivka je už horší než exponenciála..."

Protože jestli může být něco horšího, tak je to jen nepochopení průběhu té křivky a dopadu do reality.

Rozpory v počtech obsazených/volných lůžek neumím posoudit.

Online Fiction
1647 příspěvků moje polička 25. října 2020 10:58

Kokoska Ze zkušenosti, zvlášť když 29 lidí za den přijmeš, nesnížíš počet lidí z intenzivky /tj. ventilace, vysokoprůtokový kyslík, terapie multiorgánových selhání../ o 1/3.

A i kdyby to tak bylo, tak zvýšit počet z 80 na 109 za den mi přijde hrůza, představ si takové nárůsty každý den, a to ještě správně matematicky ( continuity ? )

Online Fiction
1647 příspěvků moje polička 25. října 2020 11:01

prďola Já jsem hrozně těžkopádná v psaní těch příspěvků, ten svůj jsem odeslala, aniž bych četla ten tvůj. A moc mě pobavilo, jak obě vzýváme continuity

Offline prďola
4467 příspěvků moje polička 25. října 2020 11:05

Fiction Určitě oprávněně, má skvělé zkušenosti se zpracováním big data i modelováním.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 25. října 2020 11:05

prďola Fiction 

No právě, denně stovky lidí do nemocnic se nedá zvládat dlouho, i když je rozeseješ po celé republice. Jestli to chápu dobře, většinou odcházejí po celkem dlouhé době - třeba 10 dní? A až se ta křivka zlomí, budou přibývat dál, jen to bude kousek po kousku míň. On to nebude bod zlomu = konec, hodíme nohy na stůl, půjdem se dospat... Spíš to bude tak, že se zas bude možné pomalu vrátit k té nejlepší péči pro každého. Ale už se s tím nedá nic dělat, tak asi fakt je zbytečný strašit.

Offline Jennyfor
2000 příspěvků moje polička 25. října 2020 11:06

No Prymule to teda položí sám. Co mu tak asi za to slíbili?

https://echo24.cz/a/SdrfA/prymula-neni-vylouceno-ze-oznamim-rezignaci-sam

Offline euridike blogger
3911 příspěvků moje polička 25. října 2020 11:07

Jestli tady odkaz na tenhle článek už byl, tak se omlouvám, nestíhám číst...

/Epidemiolog z Tel Avivu: Covidová čísla jsou v Česku alarmující, optimistický nejsem ani k vývoji v Izraeli/

Offline prďola
4467 příspěvků moje polička 25. října 2020 11:08

dynda Strašit určitě ne, ale je lepší nekonejšit nerealistikým posouzením stavu.

Offline DruI
5600 příspěvků moje polička 25. října 2020 11:10
Reakce na dynda:

Ale už se s tím nedá nic dělat, tak asi fakt je zbytečný strašit.

​No, někdo by měl pořádně postrašit ty lidi, co to odmítají brát vážně a furt prohlašují, že covid je konspirace a neexistuje. Ale ti se holt asi nenechají přesvědčit ničím než vlastní zkušeností, no :(

Online Jos
příspěvků moje polička 25. října 2020 11:22

DruI Jenze ti, co (asi) nejvic neposlouchaji budou nejspis opravdu mladi a zdravi a statisticky jim nic extra nehrozi. Myslim ty, co poradaji tajne party atd. Nebo se rekrutuji z postizeneho ekonomickeho sektoru a zajima je spis vlastni situace nez obrazky z nejakeho JIPu (je to pro ne proste prilis vzdalene). Z vlastniho pohledu matky na materske pri cteni kazdodennich strasnych vizi, naprosto chapu, ze se da sklouznout k tomu, ze uz je to stejne vsechno jedno. Aneb ,,po nas at prijde potopa". 

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 25. října 2020 11:26

DruI 

Bohužel, oni už mají jasno. Jako mohli by je vozit na exkurze do Polska, tam jsou teď asi trochu napřed.

Online Fiction
1647 příspěvků moje polička 25. října 2020 11:29
Reakce na Jennyfor:

https://echo24.cz/a/SdYS7/ano-je-to-blatny-potvrdil-nominaci-na-ministra-jeho-sef-z-nemocnice-zeman-ma-ale-podminku

​Já o dr. Blatném vůbec nic nevím, jen mě /nějak iracionálně asi/ mrzí, že ten, kdo rozumí dětské hematologii, ji opouští a jde do politiky.

Offline DruI
5600 příspěvků moje polička 25. října 2020 11:33

dynda Jako mně se nejvíc líbí myšlenka, aby se každý, kdo popírá existenci covidu, přihlásil jako dobrovolník k pomoci v nemocnici, ale to je dost nereálné.

Jos Já to dokážu pochopit, jak k tomu dospěli, ale je mi strašně líto všech účastníků těch zbytečných smutných příběhů, které se odehrávají a ještě odehrajou, i když mě to třeba přímo nezasáhne.