Jennyfor ono to vypada, ze tam Prymula zustane v nejakem tymu expertu nebo poradcu.
Koronavirus
Já doufám, že místo Prymuly přijde někdo, kdo konečně prosadí tvrdý lockdown, i když pět minut po dvanácté. Prymula přes první dojem "sekáče, který se nezakecá", pokračoval v chaosu a polovičatých opatřeních.
Kubek na CT24 v OVM je výbornej!
Z mého pohledu on dlouhodobě komunikuje problematiku přesně tak, jak se to mělo dělat od léta.
Já doufám, že místo Prymuly přijde někdo, kdo konečně prosadí tvrdý lockdown, i když pět minut po dvanácté. Prymula přes první dojem "sekáče, který se nezakecá", pokračoval v chaosu a polovičatých opatřeních.
![]()
Sweet Potato zato ta další parta, co tam teď je, ta teda tu paniku přiživuje fest.
Já byla pro lockdown od začátku, ale chápu, že já s ním nemám tolik problémuů, protože už ho téměř dodržuju dlouho.
Ale vzpomeň si, jak to tu vypadalo jen mezi námi, při zavádění roušek, při zavírání části škol a dál. Jak by asi reagovala veřejnost, když i ty blbý roušky jsou problém.
Myslím, že mu to Babiš do voleb zatrhnul a pak stejně jeli jen podle společenské atmosféry, Babiš se o svou popularitu panicky bojí. Až to došlo do těhle konců.
Jennyfor Právě proto. Když se lidi stejně vylamujou i kvůli kravině, mělo by to prásknout. A pak uvolňovat. (A za to případně sklízet chválu)
Ale vzpomeň si, jak to tu vypadalo jen mezi námi, při zavádění roušek, při zavírání části škol a dál. Jak by asi reagovala veřejnost, když i ty blbý roušky jsou problém.
Ano, spousta lidí s tím má problém. Ale furt to považuju za otázku edukace, komunikace problematiky a fakt na co nejjednodušší úrovni. Slova exponenciála a predikce nikoho nedojmou! Informace, že "vás nemocnice nepřijme i když nbudete mít akutní zánět slepého střeva, protože na to nebude kapacita" - tak tomu musí rozumět jak zatvrzelý odpírač, tak lidi ne příliš bystrého ducha.
Po bitve je kazdej general. Spis by me zajimalo, proc se ted treba striktne nevymahaji pokuty za nenoseni rousek, proc se neregulujou počty lidi v obchodech... takove celkem jednoduche kroky, kterym verejnost rozumi a jsou videt, v pripade tech pokut i trochu boli.
Sweet Potato s tím lockdownem souhlasím, navíc se dá dopředu docela odhadnout, na jak dlouho to bude potřeba. Mám dojem, že stačí 3 až 4 týdny, ne? Takže mi to přijde mnohem přijatelnější než tahle agonie. Akorát na to musíš mít koule a ty Babiš nemá.
Z mého pohledu je "blbé", že jsme teď v takové mezifázi. Už máme rekordní počet nakažených,víc než si kdy většina dovedla představit a zároveň se ještě nic zvláštního neděje. Nemocnice stíhají, někomu možná zrušili plánovanou operaci, ale jinak nic, klid, ticho po pěšině, polní nemocnice prázdný ... Mám ve svém okolí několik popíračů a tohle přesně jim aktuálně nahrává do karet - "podívej se, tolik nakažených a nic, neumřelo nijak zvlášť moc lidí, nemocnice stíhají, tak o co jde, je to jen vykonstruovaná bublina". Blbý je, že pokud ta opatření zaberou, tak tihle lidí to stejně nikdy nepochpí, protože jejich závěr bude - no vidíš, nakonec se nic nestalo. A pokud nezaberou ... nevím, u některých mám pocit, že jsou snad schopni tvrdit, že ty lidi v polních nemocnicích jsou jen najatí komparzisti a u těch mrtvých ... to nevím, tam si na jejich argument budu muset počkat :/
Sweet Potato no jo, ale když máš za krkem připosranýho Babiše, kterej už myslí na příští volby, tak to asi není tak jednoduchý.
Já bych tipla, že kdyby Prymulu nechali dělat ta opatření podle sebe, tak už se všechno řešilo o tři týdny, o 14 dní dříve.
Vždyť jak říkal, že děti půjdou 3.11. do školy, děj se co děj, tak musel vědět, že říká úplnou kravinu, že se to bude řídit vývojem, ne nejakým fixním datem, to by musel být úplný blbec. Když jsem se na tu tiskovku, kde to říkal na kamery, dívala, bylo mi ho úplně líto, protože musel vědět, že kvůli tlaku vlády vědomě lže.
MP Meri umreli na neco jinyho a bylo narizeny rict, ze na covid, to je prece jasny.
Citace Miroslavy Nemcove
Prymula odchází, Falýnek zůstává
1) Roman Prymlula potřetí změnil rozhodnutí. V pátek ráno byl připraven rezignovat, odpoledne to odmítl, v neděli prý platí odchod.
2) Noční "expertní" schůzku na Vyšehradě svolal Faltýnek, předseda zemědělského výboru sněmovny. Zatímco zdravotnictví řeší po nocích na zakázaných místech, k otravě ryb a řeky Bečvy tento zemědělský expert mlčí.
3) O obsahu schůzky dál Prymula šíří pohádky. Šlo nepochybně o velké peníze. Testy, obsazení VZP. Správní radu VZP chtěl Prymula změnit, premiér tomu brání. Oba mají ve zdravotnictví své obchodní zájmy.
4) Takže je to jasné: Babiš, Faltýnek a Prymula se rvou o peníze a o vliv. Po nás chtějí, abychom s nimi táhli za jeden provaz. Sami se předhánějí, kdo z nich na něm uškrtí toho druhého dříve.
5) Musíme požadovat zveřejnění všech finančních transferů do firem premiéra, ministrů a dalších vlivových osob během epidemie. Je to úkol nejenom pro sněmovní vyšetřovací komisi.
Já už končím, zbytečně jsem se rozvášnila. Kdo nechce slyšet, neuslyší.
Vzhledek ke svému oboru taky trochu umím interpretovat data, dělat predikce, dřív jsem se tím živila. Nedostanu se k surovým datům, jen k těm zprostředkovaným v médiích, ale i tak není před námi nic hezkýho. Snažím se tady svý úzkosti neventilovat, doufám, že moje "tabulky" nejsou přesné, že ty nejhorší scénáře nevyjdou, že jsem špatný matematik.
a taky je ta moje úzkost živena mými sociálními kontakty, přeci jen v mé věkové kategorii je těch tragických konců víc. Plus vidim situaci ve zdravotnictví pŕes starost o tátu. Naplánovaná vyšetření nám ruší. Mně samotné zrušili tento týden pravidelnou MR mozku. Sestry, co chodí píchat injekce, už chodit nebudou, půlka z nich je buď pozitivní, nebo v karanténě. A to jsou ještě prkotiny oproti závažnějšim problémům.
A taky v Praze je asi situace vyhrocenější než na samotě někde na Šumavě.
Takže já teď kladu zvládnutí epidemie všemi prostŕedky nad politické eskapády naší prohnilé vlády. Tu bych taky nejradši spláchla celou do kanálu, ale bojovat na dvou frontách je teď kontraptoduktivní.
tak já zase lezu do svý nory.
Naprosto tě chápu, když člověk má vhled do dat, je to děsivé (a hlavně to, že to vidí přicházet dříve než ostatní).
Nevím, jaká data používáš, ale ministerstvo zdravotnictví má covidovou API, byť tam rozhodně nebudou švechny data......
A Tvé rodině držím palce, aťs e jí to nejhorší vyhne ![]()
Liesel to je dost přesný
a lžou a lžou pořád, nejdřív lékaři z ameriky, teď antigenní testy, kdyby radši drželi hubu a odmítli to komentovat/vysvětlovat, fakt k zblití, pardon
Jen by byl paradox, kdyby Prymula došel na schůzku s Faltýnkem a tím ředitelem ostravský nemocnice, ti na něj vybalili, co by kdyby a kolik z toho, on by na to nepřistoupil, odmítnul nabídku, která se neodmítá, rozčilenej vypadnul z hospody, ani si nenasadil roušku a odjel.
A druhej den by dostal vyhazov. To by mne taky nasralo
a nechtěla bych odstoupit, zvlášť, když strůjce Faltýnek se dál směje lidu do očí.
to má jeden zádrhel: pokud by se to odehrálo takto, co mu brání říct, o co tom šlo?
Kokoska Jo, budu se rozčilovat. Chcete zakázat prodej potravin kterej se nekona v uzavřeném prostoru když není omezený počet nakupujících v obchodu s uzavřeným prostorem? Jako fakt??l? Pak ale už asi chápu to porozumění s Prymulovou chybkou ve středu v noci...
Já třeba na začátku psala, že nechápu nezavedení amximálního počtu zákazníků na danou plochu. A divím se, že město neumožnilo těm trhům roztáhnout se do většího prostoru, pomohly by, kdyby stánky byly dále od sebe (a to všude)........
Liesel Já bych tam čistě za sebe ještě doplnila, že až s těmi body od M. Němcové dostává Burešova věta "že se mu nebudou ministři scházet po hospodách a hotelích" ten správný rozměr! ![]()
a ještě si stěžuju, že mi pijou krev titulkovačí: "je až půl milionu nakažených" = prymula si myslí, že tomu tak je; "za co zeman zobchoduje prymulu" = to byla ve skutečnosti otázka, akorát chybí ten otazník na konci... A to je furt, já chápu, že titulek prodává, ale jako strašně mě to točí :)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY