Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline A666
2846 příspěvků moje polička 25. října 2020 15:15
Reakce na Evaeva:

Sweet Potato s tím lockdownem souhlasím, navíc se dá dopředu docela odhadnout, na jak dlouho to bude potřeba. Mám dojem, že stačí 3 až 4 týdny, ne? Takže mi to přijde mnohem přijatelnější než tahle agonie. Akorát na to musíš mít koule a ty Babiš nemá.

​No, ona ta délka lockdownu narůstá s tím, jak pozdě se udělá. nejsem si jistá,ž e by teď byly 3-4 týdny dostatečné

Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 25. října 2020 16:14

letfenixa Mame, nekde. A je to k prdu. V Tesku na Andelu se nad vstupem rozsviti cedule, ze nemas vstupovat, protoze v obchode uz je maximalni pocet nakupujicich. Tak jsem si ram teda stoupla a cekala, az se mi rozsviti zelena. Pripadala jsem si jak debil, protoze lidi (prevazne ohrozene skupiny) kolem me normalne prochazeli a total nezajem. Nakonec jsem tam vlezla taky, protoze bych tam stala jeste asi dlouho, kdyz pocitadlě prochazeli dalsi a dalsi.

Offline letfenixa
10931 příspěvků moje polička 25. října 2020 16:22

razorblade u nás to kontroluje buď sbs/poverený zamestnanec pri vstupe, alebo je vyložený len presný počet vozíkov a košíkov a bez neho nik dnu ísť nemôže.

Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 25. října 2020 16:26

moora Zkus nekdy napsat titulek na max 70 znaku to zkracujes zkracujes az ti z toho vyleze takovejhle vykrik (ale chapu te, me ty titulky obcas taky prijdou az moc)

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 25. října 2020 16:49

razorblade říkám, že jisté pochopení mám, ale ani na 70 znacích není nutné být zavádějící až lživý. mě jako čtenáře to uráží :)))

zrovna ten se zobchodovanim prymuly ma znaku 30, s otaznikem na konci by to bylo 31 a koser

Offline Liesel
1680 příspěvků moje polička 25. října 2020 16:53

Tak 65o tis neni moc, ale proc si je nevzit

Dotace pro Prymulovu dceru

Offline Sweet Potato
40629 příspěvků moje polička 25. října 2020 17:07

Liesel Hradecká drbna

I na to došlo dnes v OVM. On v té době v politice nebyl, vysvětloval.

Firma prý byla ve ztrátě - jak mohla dostat dotaci?

Offline Liesel
1680 příspěvků moje polička 25. října 2020 17:14

Sweet Potato

Tak pokud firma nevykazuje cinnost, tak nejspíš nema zaměstnance a nic nevyrabi a na vyrobu cehokoliv je treba lidí a stroju a to za tech par stovek tisíců stejne neporidi.... tzn, mala domu!!!

Offline Liesel
1680 příspěvků moje polička 25. října 2020 17:16

To kdyby nekdo mel pocit, ze slo Prymulovi o lidi.

Offline eeny-meeny
243 příspěvků moje polička 25. října 2020 18:49

Mně přijdou vtipný ty titulky Vánoce v ohrožení apod. Vánoce snad z kalendáře nezmizí, budou tak jako tak. A že jednou proběhnou bez šílenství v obchoďácích, to snad přežijeme. Stejně se už roky kritizuje, jak jsou komerční, tak holt jednou budou trošku víc komorní. Jasně, budou mi třeba chybět trhy, ale myslím, že si je dokážeme udělat hezký i tak. Vždyť letos už neproběhlo tolik věcí normálně, tak prostě budou jiný i ty Vánoce. To už je jak s tím Chorvatskem trochu... 

Offline Kokoska
35143 příspěvků moje polička 25. října 2020 19:03

eeny-meeny jojo, uz jsem psala, ze se bojim, ze kvuli tomu zas neco uvolni a bude dalsi prusvih, pokud ne driv.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 25. října 2020 19:07
Reakce na Liesel:

Sweet Potato

Tak pokud firma nevykazuje cinnost, tak nejspíš nema zaměstnance a nic nevyrabi a na vyrobu cehokoliv je treba lidí a stroju a to za tech par stovek tisíců stejne neporidi.... tzn, mala domu!!!

​Pardon, v dotacích se pohybuju celý svůj pracovní život a teď musím já napsat, že takhle to teda nefunguje. Nicméně klidně hned vysvětlím proč. Z článku vyplývá, že dotace tvoří polovinu investice. Tj. firma dostane 650 tis. a dalších 650 tis. k tomu musí musí přihodit ze svého. To za prvé. Za druhé nikde se nepíše, že firma nevykazuje činnost, ale to, že firma nevykazovala až do minulého roku čistý zisk a to je velký rozdíl. Za třetí zrovna OP PIK má poměrně složitý mechanismus na kontrolu toho, aby podporu nedostal tzv. podnik v obtížích, v likvidaci apod. Není úplně jednoduché, se do těch jejich kritérií vejít. 

A za čtvrté, přepokládám, že předmětem dotace bude nějaký nákup technologií (na výrobu desinfekce apod.), popř. nějaké stavební úpravy, přičemž dotace pokryje tu zmiňovanou polovinu. V dotacích tohoto typu nebývají hrazené ani personální náklady, proto tam není ani příliš prostoru pro to, aby toho příjemnce nějak zneužil. Co se koupí, se musí také zdokumentovat a vykázat! Jinak vám opravdu tu dotaci nikdo nepřiklepne! 

Samozřejmě jako všude je tam prostor pro nějaké šmelení, kdo chce, cesty si najde. Může se např. domluvit s dodavatelem těch technologií, aby nestřelil cenu a něco z toho ukrojil žadateli, ale zase pokud se bude jednat o zakázku přes milion bez DPH (tím limitem si teď nejsem jistá a nechce se mi hledat), musí to jít cestou výběrového řízení podle pravidel OP PIK (nikoli dle zákona), takže musí oficiálně oslovit min. tři dodavatele, nabídky předložit ke kontrole ... to už není tak jednoduchý.

Takže bych prosila ukázat, kde je ta malá domů. Vůbec tu nechci bránit nějakou Prymulovu dceru, která je mi úplně ukradená, ale přiznám se, že na tohle bezmyšlenkovité plivání po dotacích a jejich příjemcích jsem trochu alergická. 

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 25. října 2020 19:14

eeny-meeny Já už jsem psala, že o Vánoce se taky bojím. Jasně, čert vem trhy, ale Vánoce jsou hlavně o setkávání a to si myslím že je to hlavní, co o se lidi bojej, že kvůli koronaviru přijdou. 

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 25. října 2020 19:16
Reakce na eeny-meeny:

Mně přijdou vtipný ty titulky Vánoce v ohrožení apod. Vánoce snad z kalendáře nezmizí, budou tak jako tak. A že jednou proběhnou bez šílenství v obchoďácích, to snad přežijeme. Stejně se už roky kritizuje, jak jsou komerční, tak holt jednou budou trošku víc komorní. Jasně, budou mi třeba chybět trhy, ale myslím, že si je dokážeme udělat hezký i tak. Vždyť letos už neproběhlo tolik věcí normálně, tak prostě budou jiný i ty Vánoce. To už je jak s tím Chorvatskem trochu... 

​tak me vanoce nejak neberou,ale v nemecku uz se mluvi o tom,ze bude zakaz navstev ramci rodiny atd.To uz trochu ty vanoce kazi,cert vem darky.

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 25. října 2020 19:16
Online Manuka
662 příspěvků moje polička 25. října 2020 19:18
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 25. října 2020 19:19
Offline eeny-meeny
243 příspěvků moje polička 25. října 2020 19:23

MP Meri Zarinya Tak bude to blbý, to nepopírám. Taky bych se o Vánocích ráda viděla s rodinou a kamarády. Když to ale nevyjde, bude to prostě další položka na seznamu věcí, který se letos neuskutečnily tak, jak jsme byli zvyklí. A na druhou stranu, rodiny se určitě scházet budou, o tom si iluze nedělám.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 25. října 2020 19:25

MP Meri eeny-meeny lidi, pro které vánoce nejsou svátky přežírání, opíjení se, válení se u telky...už o vánoce přišli.

pokud pro někoho jsou vánoce třeba to, že tři měsíce nacvičuje sbor, koncert, betlémské představení... už přišel. pro mě je to teda fest bolestná ztráta. nebo že s kamarády cestuje někam, třeba na trhy, už přišel. nebo na zimní chatu. pokud navštěvuje speciální vánoční zámky a hrady, už skoro jistě přišel. myslím, že letos asi nebudou. žádné výlety za ledovou katedrálou v tatrách s úžasným posezením u ohně v útulné horksé útulně (každý rok se na to těším jak malá). ani speciální vánoční vydání deskovek s kamarády.

nejvíc se obávám toho, že nebudou ani půlnoční (půlnoční bez zpěvu a v rouškách si neumím představit, ale pořád asi lepší, než půlnoční u telky).

právě že se podle mě blíží totálně konzumní, a to doslova, vánoce. že jediná alternativa sedění doma bude koulovačka a stavění sněhuláka, a to možná ještě v rouškách. protože jestli pustí zimní střediska s lyžováním, tak se tady budeme tento a následující měsíc mučit zbytečně. 

Offline Krehutka blogger
3528 příspěvků moje polička 25. října 2020 19:27

Jiná Realita mimo téma, ale vitej zpět