Sweet Potato 
Tak pokud firma nevykazuje cinnost, tak nejspíš nema zaměstnance a nic nevyrabi a na vyrobu cehokoliv je treba lidí a stroju a to za tech par stovek tisíců stejne neporidi.... tzn, mala domu!!!
Pardon, v dotacích se pohybuju celý svůj pracovní život a teď musím já napsat, že takhle to teda nefunguje. Nicméně klidně hned vysvětlím proč. Z článku vyplývá, že dotace tvoří polovinu investice. Tj. firma dostane 650 tis. a dalších 650 tis. k tomu musí musí přihodit ze svého. To za prvé. Za druhé nikde se nepíše, že firma nevykazuje činnost, ale to, že firma nevykazovala až do minulého roku čistý zisk a to je velký rozdíl. Za třetí zrovna OP PIK má poměrně složitý mechanismus na kontrolu toho, aby podporu nedostal tzv. podnik v obtížích, v likvidaci apod. Není úplně jednoduché, se do těch jejich kritérií vejít.
A za čtvrté, přepokládám, že předmětem dotace bude nějaký nákup technologií (na výrobu desinfekce apod.), popř. nějaké stavební úpravy, přičemž dotace pokryje tu zmiňovanou polovinu. V dotacích tohoto typu nebývají hrazené ani personální náklady, proto tam není ani příliš prostoru pro to, aby toho příjemnce nějak zneužil. Co se koupí, se musí také zdokumentovat a vykázat! Jinak vám opravdu tu dotaci nikdo nepřiklepne!
Samozřejmě jako všude je tam prostor pro nějaké šmelení, kdo chce, cesty si najde. Může se např. domluvit s dodavatelem těch technologií, aby nestřelil cenu a něco z toho ukrojil žadateli, ale zase pokud se bude jednat o zakázku přes milion bez DPH (tím limitem si teď nejsem jistá a nechce se mi hledat), musí to jít cestou výběrového řízení podle pravidel OP PIK (nikoli dle zákona), takže musí oficiálně oslovit min. tři dodavatele, nabídky předložit ke kontrole ... to už není tak jednoduchý.
Takže bych prosila ukázat, kde je ta malá domů. Vůbec tu nechci bránit nějakou Prymulovu dceru, která je mi úplně ukradená, ale přiznám se, že na tohle bezmyšlenkovité plivání po dotacích a jejich příjemcích jsem trochu alergická.