Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline barbucha blogger
36091 příspěvků moje polička 25. října 2020 19:55

andulka01 

Ale neni zac, reklo sluchatko

Offline barbucha blogger
36091 příspěvků moje polička 25. října 2020 20:00

Jinak tady se nadavalo na trhy na naplavce? Hele dneska blesak v centru!

Dokonce jeden typek mel i rousku (takze jsme byli dva)

A do obchodu se tady lidi poustej bezne po grupach, vsude se vetsinou ceka, v naprosty pohode...

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 25. října 2020 20:12

MP Meri s dotacemi mám taky nějaké zkušenosti. nevím, jestli je poskytuješ nebo kontroluješ, ale obě strany z mé zkušenosti naprosto automaticky předpokládají, že dotace je většinou částečná malá domů.

asi tak dva roky, možná tři, zpátky, se roztrhl pytel s nabízeči dotací na školení čehokoli. naše firma tohle nemůže využívat, protože to prostě není provozně ani lidsky možné, nemáme na to čas, nejde to kvůli nepravidelným směnám apod. přesto jsem díky nabídkám měla možnost slyšet ledaco, většinou jsem dostala i spočítáno, kolik nám z té dotace zbude...nabízeči byli snaživí, protože i jim z toho samozřejmě něco mělo zbýt. ne že se poskytne suma x, a ta se celá použije na školení. dokonce jsem slyšela (ale zase, nebyla jsem u toho, třeba je to hoax), že jedna firma to už fakt přehnala, ani se nesnažila aspoň fingovat, že vůbec školí, a na tu teda přišli a byl průšvih. ale přišlo mi, že tyhle školicí dotace jsou prostě většinově min. částečně na oko, a kus vždycky odteče jinam. aspoň malinký kousek. ne že se celá určená částka x použije na to, co je napsáno v papírech.

Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 25. října 2020 20:12

eeny-meeny U me Vanoce v ohrozeni jsou... jsem se nad tim vcera zamyslela, ze teda nakoupim darky pres internet... a ja proste nebyla schopna neco vymyslet normalne darky nakupuju tak, ze jdu do obchodaku a neco me trkne. Takze letos asi vsem nakoupim darky v drogerii nebo lekarne

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 25. října 2020 20:13

razorblade ještě benzinky by měly být otevřené...

Offline Černá kočka
1782 příspěvků moje polička 25. října 2020 20:17

MP Meri Tam je dulezite si odpovedet na otazku zda by takova firma  tuto dotaci dostala kdyby ji nevlastnila Prymulova dcera.

Offline Catherinne
10881 příspěvků moje polička 25. října 2020 20:18
Offline Jennyfor
2000 příspěvků moje polička 25. října 2020 20:18

barbucha ježíš, už ne.

Já tu nehájila plukovníka jako spasitele národa, ale celý se to točilo na tom, že jestli je důvodem jeho odvolání ten zatracenej hadr na hubu, tak je to málo na to, jaký to může mít následky. Ale sama jsem dodávala - a tehdy se ještě nic dalšího nevědělo - že jestli kul nekalé pikle s Babišovým kamarádíčkem, tak to už pro mne pádnej důvod k odvolání je.

No a pikle kul, takže pomaže.

Jinak o jeho dalších aktivitách vůbec nic nevím, já to brala čistě podle svýho pocitu, že to byl jeden z mála lidí, kterýmu jsem, když kázal z obrazovky rozuměla a který ve mně vzbuzoval dojem, že tomu co dělá rozumí a má snad dokonce i plán. 

Už se v tom nechci patlat, jen doufám, že ten nástupce to vezme za dobrej konec a všichni tuhle blbou dobu přežijeme bez úhony.

Howgh

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 25. října 2020 20:18

eeny-meeny taky se tesim na dalsi rok. Tam nejak jsem si v hlave stanovila cca 3-4 mesice, tzn. do konce ledna nebo poloviny unora ze to nejak musime vydrzet a pak zacne byt vsechno lepsi... Dny delsi, zacnou se rozvolnovat opatreni, obnovi se krouzky pro dite, ja zatim zhubnu aspon 10 kg z tech co jsem nabrala v tehotenstvi a jaro a leto si uz uzijeme, budeme chodit hodne ven, do knihovny a do detskeho divadla kam jsme se zatim furt pro neco nedostali, opet na plavani s dcerkou, s miminkem se uz bude dat neco vic podniknout, udelame si dovolenou (letos jsme nikde nebyli), navstivime konecne rodinu a vsechny kamarady s kterymi se i roky domlouvame na navsteve a porad to pro neco neslo a nestihlo se, mozna si konecne koupime vetsi byt, no proste vidim tam sama pozitiva jen kdyby slo nejak preskocit nebo prespat tech nekolik bezutesnych mesicu ktere nas nyni cekaji (nejen v nasem soukromnem zivote, ale i v cele spolecnosti)

Offline eeny-meeny
243 příspěvků moje polička 25. října 2020 20:18

razorblade Ještě zbývají dárky ručně vyrobené. Já naštěstí nakupuju hlavně děckám, takže tam snad něco vymyslím.

Offline Černá kočka
1782 příspěvků moje polička 25. října 2020 20:18

Jiná Realita Jsem rada,ze jsi se tu objevila.

Offline brrr
12389 příspěvků moje polička 25. října 2020 20:22
Offline eeny-meeny
243 příspěvků moje polička 25. října 2020 20:23

mnum Přesně tak. Nejradši bych tu dobu teď zaspala. Mně za letošek uteklo hodně věcí, ale štve mě to taky kvůli dětem. Že neměli školní výlety, školu v přírodě, přerušily se jim kroužky. Přestali hrát na klavír a už s tím nezačnou atd...Ale hlavně si jim omezují sociální kontakty a to je teď, v začínající pubertě staršího syna, dost blbý. Ale jak říkám, jednou to bude za náma a teď prostě musíme vydržet...

Offline Makara
3668 příspěvků moje polička 25. října 2020 20:29

Jiná Realita ráda tě vidím

Offline barbucha blogger
36091 příspěvků moje polička 25. října 2020 20:31

Jennyfor 

Aniz bych chtela diskusi jeste rozvijet, pouze bych si dovolila pripomenout, ze nekdy ucel sveti prostredky (viz Al Capone)... takze za me cajk, i kdyby ho vymetli za prechazeni na cervenou

Offline Catherinne
10881 příspěvků moje polička 25. října 2020 20:32

K těm Vánocům...já se bojím, že budou jiné, když pominu setkávání se s přáteli a rodinou jako základ, nemusí být komerční, ale pár dárků ( třeba jen pro děti), stromeček, cukroví nebo nějaká dobrota, potraviny na vaření, nějaké ovoce ( znáte ty předvánoční nákupy,ne?)...a je toho určitě daleko víc...spousta rodin na to nebude mít. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 25. října 2020 20:34

mnum takhle to taky cítím. Musíme vydržet tuhle blbou zimu a pak už to snad bude dobré. Děti jsou naštěstí malé, nic jim neuteče, i když teď to tak samozřejmě úplně necítím.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 25. října 2020 20:38

Catherinne no jestli po několika týdnech zákazů nakonec dovalí s třítýdenním lockdownem, tak možná vážně ne. i když...on se ten lockdown už asi udělá sám. v okolí začíná být čím dál víc prodejen zavřených proto, že nemají prodavačky. jsou buď na očr, v karanténě, protože mají pozitivního manžela, samy jsou "normálně" nemocné, protože je prostě hnusně a už jsou unavené z přesčasů za chybějící kolegy. a taky mají možná prostě strach. 

v provozech to není moc jiné, dávám tomu ještě tak týden dva, než se to celé tak nějak sesype samo.

Offline continuity
43554 příspěvků moje polička 25. října 2020 20:39

prďola Fiction holky děkuji, já jsem od rána bez baterky a vracela jsem se domů, tak vás fakt docitam se strasnym zpozdenim. 

Já datar nejsem, mám k tomu akorát pár zkoušek z vs. dělám jinou práci, taky analytickou a trochu teda umím matiku . Už jsem myslela, že až s tím co dělám seknu, půjdu dělat ty datové analýzy. Je to strašně zajímavé, akorát mi to jasnovidectví nějak přestává vyhovovat.

Jinak je to tak, jak pisete exponenciální nárůst hospitalizovaných bude pokracovat pár dní po oplostění křivky ( které dosud prukazne nenastalo), ale možná to nebude tak dlouhé, protože se lidi testují později než dřív, třeba az na příjmu. Kolik je takových případů se ale z dostupnych dat vycit nedá. 

Jinak počty hospitalizovaných jsou dnes nejpřesnější čísla, které o vývoji epidemie mame, testování už dobrý obrázek nedává dost dlouho. 

Offline continuity
43554 příspěvků moje polička 25. října 2020 20:40

Jiná Realita fakt ráda tě vidím zpět