Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline Mirka
4004 příspěvků moje polička 26. října 2020 15:47

Trochu nechápu rozčarování některých tady. Jasně, že partičky mladých se schází a opíjí všude, ve městech i na vsi, po celou dobu. Ani zima to nezmění, stačí něčí byt nebo chata. Rodiče? Ty mají zas svoje mejdany, proč by se (zrovna teď) starali, kde jsou děti? 

Známá od jara tvrdí, že u nich na to nikdo neumře a že to všechno jen ničí život jejích (dospělých) dětí, že životy nějakých stařečků nestojí za jediný den, kdy se její děti musí omezovat, protože ony musí ŽÍT! Neptejte se mě, co jsem jí na to řekla, protože tohle jsem neslyšela osobně, ale z druhé ruky, když jsem se ptala, proč se s ní naše společná známá, nejklidnější osoba, kterou znám, řádně pohádala. A takových lidí je spousta, někteří to jen neříkají nahlas. Lidi opatření nepřijali za svá, největší hrdinství je to všechno o....vat. 

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 26. října 2020 16:04

Mirka Mě zase udivuje, jak tady ve velkém nadáváte na lidi a na nedodržování opatření. Já nic takového nevidím, podívám se z okna a chodí tam lidi s rouškou, aniž by museli, protože široko daleko v okolí nikdo. S nikým se nestýkáme, nám taky nikdo nevolá, že by chtěl pořádat slízání. Všichni moji kolegové včetně mě jsme na HO. Dcera sedí doma, maximálně jdeme na procházku. Manžel sedí v práci celý den v roušce, po práci maximálně nakoupí potraviny, taky v roušce. Venku rodiny, nebo jednotlivci. Se mi nechce věřit, že zrovna v mém okolí by byli všichni tak vzorní.

Věřím, že máš nějakou známou krávu, ale přijde mi, že tento názor může být přiživován vládou, která chce shodit vinnu ze sebe na ostatní. Ukazují se jen extrémy. Nejdříve za to mohli lyžaři, potom dovolenkáři u moře, děti ve školách, lidi, kteří nejsou na HO, demonstranti, shlukující se mladí, teď ti co chodí na Náplavku...

Děsí mě, kolik se tady ozývá hlasů po represích, pokutách, stíhání. Fakt chcete policejní stát? Čemu to pomůže? Že se pár mladých radši sleze večer? Já pořád věřím, že po dobrém jde všechno líp, jen by to musel někdo umět a dělat.

Offline prďola
4467 příspěvků moje polička 26. října 2020 16:18

nonemy Já zas začínám propadat trudnomyslnosti při představě, co s naší společností a ekonomikou může provést pravidelně opakovaný lockdown. Protože korona na jaře nezmizí, stále bude těžký průběh covid-19 někoho ohrožovat, i když na většinu lidí nemusí mít žádný dopad.

Stále doufám v to, že se naučíme s tím mrcha-virem nějak žít, aniž bychom to museli vykupovat zhroucenou ekonomikou nebo zmařenými život, nebo obojím

Offline brrr
12386 příspěvků moje polička 26. října 2020 16:23

999 Pinot Noir andulka01 On to normálně nenosí, akorát den před tím si zapomněl roušku a do obchodu ho nepustili s trikem přes pusu, tak do toho šel druhý den důkladně. Jinak se zabývá středověkým a novověkým lékařstvím. Občas i na výzkumu vytáhne svou bednu, převtělí se do felčara a má až hodinovou názornou přednášku :-)

Offline Mirka
4004 příspěvků moje polička 26. října 2020 16:27

nonemy já se moc neztotožňuju právě s tím házením něčeho na někoho. Myslím si, že se pořád nadává na vládu a na opatření a  přitom by každý měl začít u sebe a udělat, co se dá. Jenomže to se nestane, takže většina čeká, k čemu je někdo donutí a jak to (asi tak) bude vymáhat (haha). Já se nedivím, jak bych mohla ve státě, kde lidi zvolili Zemana a Babiše?

Offline rasaNori
8874 příspěvků moje polička 26. října 2020 16:27

brrr takze je to kostym moroveho lekare? :D

Offline viktorka_od splavu
49432 příspěvků moje polička 26. října 2020 16:28

brrr ten je dobrej

Mirka no přesně

Offline 999
19889 příspěvků moje polička 26. října 2020 16:32

Jak to, že už zase čekáme na tiskovou konferenci vlády? Neměli se sejít až zítra?

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 26. října 2020 16:33

nonemy Co mladí, ale kolik já dnes slyšela spíš těch 50+, že byli u holiče, kadeřnice, na kosmetice, na nehtech. A to ten zákaz není ani týden. Jo, mladí jsou možná vidět, protože nemají nacvičený z dob komunismu to schovávání. U starších je to jen strašné pokrytectví na povrch. Ne u všech, ale je jich sakra moc.

Offline viktorka_od splavu
49432 příspěvků moje polička 26. října 2020 16:33

999 pomalu se z toho stává tradice, což?

Online Garfie
28614 příspěvků moje polička 26. října 2020 16:34

999 Nene, Babiš včera říkal, že dnes ráno bude vláda jednat o dalších opatřeních. O úterku mluvili předevčírem

Offline brrr
12386 příspěvků moje polička 26. října 2020 16:34

rasaNori Jo, je.

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 26. října 2020 16:35

prďola Přesně, taky se toho bojím. Ono je hezké všechno zastavit a zavřít, teď je to zřejmě nutné, ale to není dlouho udržitelné. A co potom? :(

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 26. října 2020 16:35

prďola 

jenze ono to naucit se s tim rmcha virem zit proste znamena, ze svet nebude takovy, jaky ho zname a budeme se s tim muset na nejakou dobu smirit. Treba s tim, ze bude dobre preferovat HO. Ze treba to, kde to jde, pojede vyuka online. atd atd. Ve Svedsku se snazi s virem naucit zit ve smyslu, ze anstavili opatreni, ktere nejsou lockdown, ale i tak nejsou nejmirnejsi a snazi se je udrzet neustale. Bohuzel to treba znamena, ze se vypla vicemen kultura i ruzna sportovni utkani........

nonemy 

Ja souhlasim, ze cestou zakazu a prikazu to asi nepujde. Ale kdyz vidis, co ti lide ctou 8obvykle to sdili s gustem na FB, aeronet jede) a jak jsou schopni Ti i ted argumentovat, tak se proste hleda blbe, jak jim to vysvetlit. Ta konverzace probiha asi takto:

A: "ta opatreni akorat polozi ekonomiku!"

B: "ale kdyz bude pocet nakazenych tak anrustat, ekonomika na to stejne doplati"

A: "pocet pozitivnich se zvysuje kvuli vyssi kapacite testu"

B: "ale % pozitivnich etstu ze svech provedenych stoupa, takze to neni jen tim - to by to klesalo"

A: "Stejne to jsou jen pocty pozitivnich, kdo vi kolik jich je ve skutcnosti enmocnych"

B: "Stoupaji i pocty hospitalizovanych a to dost"

A: "Cetl/a jsem, ze az 40% hospitalizovanych jsou bez priznaku"

B: "A co ty zvysujici se pocty vazne nemocnych na JIP a mrtvych"

A: "Umiraji jen ti, co by stejne urmeli, umiraji s covidem, ne na covid. A vubec, majis e ochranit rizikovi a ne dat do karanteny cela spolecnost"

.......

Offline Mirka
4004 příspěvků moje polička 26. října 2020 16:37

prďola třeba si zvykneme a nebude se o těch mrtvých mluvit ... nevím, fakt nevím, blbé je to.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 26. října 2020 16:40

A tady to, co jsem nedávno zmiňovala a nikomu to není divné. Já se na to dívám už kolik dnů.

pomalu přibývající uzdravení

Offline Mirka
4004 příspěvků moje polička 26. října 2020 16:40

A666 podobných diskusí jsem si zažila od jara nepočítaně. Myslím, že když si to někdo takto nastavil v hlavě a nemá nikoho v rizikové skupině, na všechno kašle a vychází mu to, jak ho pak přesvědčit?

Offline 0zero7
11914 příspěvků moje polička 26. října 2020 16:41
Reakce na baltik:

nam zrovna oznamili, ze  po skonceni pracovni doby tady pusti tu lampu s UV zarenim, aby se nam kancelar "vydesinfikovala", takze HO stale nehrozi...

v radiu rikali, ze na jare byl doma na HO kazdy treti a ted jen kazdy sedmy

​omg fakt? Ja to tady ctu, to je sila. tady jede HO od brezna porad, kdo nechce tak nemusi do office vubec, statni sprava atd vsechno z domu, pokud to neni klientska prepazka, firmy atd to uz vubec nechodi do kanclu, ja chodim v pondeli jen, kdyz chci (je to fajn) a z 25 je nas tady 5 v mega kanclech. To me FAKT stve ze v CZ je to takovej problem, to maji strach, ze ti lidi nebudou pracovat? Nebo nemaj hardware? Ja praci udelat musim, kdybych neudelala, je to hned videt. Na hlavu, fakt!!! 

nonemyprosimte, s tema nahradama, jakoze lidem plati min, kdyz jsou na HO? a nebo myslis nahrady, kdyz je nekdo doma kvuli detem treba a nepracuje? Jsem zmaten, pac citujes HO

Offline Sweet Potato
40629 příspěvků moje polička 26. října 2020 16:42
Reakce na 999:

Jak to, že už zase čekáme na tiskovou konferenci vlády? Neměli se sejít až zítra?

​Ty jsi teda houby flexibilní

Vždy ve střehu!

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 26. října 2020 16:43

Mirka Tak to samozřejmě souhlasím, každý musí začít u sebe. Ale je naivní si myslet, že například většina puberťáků bude mít tolik sebereflexe, uvědomění a zodpovědnosti. Vždyť to po nich nikdo ani nemůže chtít, většina na to není zralá ani připravená, řešit takovéto věci. Celkově lidi potřebují stanovit mantinely, aby se v tom vyznali. Jasně zákazy a příkazy jsou teď nevyhnutelné, ale pořád by k tomu měla probíhat ta osvěta a to je v mých očích úkol státu. A nepomůže vyhrožování. Někdo to tu hezky psal, strašit mrtvými je sice pravdivé, ale pro některé málo uchopitelné, některým to je možná buřt, i tací se najdou, ale vysvětlovat např., že se pak nedostane lékařská péče na všechny. Vysvětlovat, pořád dokola a názorně, ne vyhrožovat, to nefunguje. Ale už se asi opakuju, promiň. Mě jen prostě děsí představa policejního státu, bytostně nesnáším souzení druhých, čumění do talíře, bonzování. A tato doba tomu nahrává.