Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline A666
2846 příspěvků moje polička 26. října 2020 16:44
Reakce na Mirka:

A666 podobných diskusí jsem si zažila od jara nepočítaně. Myslím, že když si to někdo takto nastavil v hlavě a nemá nikoho v rizikové skupině, na všechno kašle a vychází mu to, jak ho pak přesvědčit?

​To je právě ten problém. Asi fakt musíme dospět do nějakého strašného stavu, aby se to začalo věřit....

Offline viktorka_od splavu
49432 příspěvků moje polička 26. října 2020 16:45
Reakce na 0zero7:

to maji strach, ze ti lidi nebudou pracovat? Nebo nemaj hardware?

​obojí, je fakt že u nás jsou asi zaměstnavatelé zvyklí mít zaměstnance pod dozorem, tam kde se jede na štípačky, na "povinné" přesčasy a měří se tím výkonnost/odměny/oblíbenost zaměstnanců tak tam prostě HO skřípe. přestože většina lidí si stejně jako ty, tu práci prostě udělat musí, kdyby nemuseli tak se to místo přece může zrušit..

plus teda dost to nefunguje tam, kde jsou v kurzu různé zákulisní porady, donašeči a pochlebovači šéfovi, to se prostě z HO neudělá

Offline 0zero7
11914 příspěvků moje polička 26. října 2020 16:45

A666 ty jsi mi odpovedela, dikes, docitam. DOst kamaradu musi do kanclu, kde to vubec neni nutny, muzou mit v pohode pristup z domu (pravnici atd). To mi prijde na houby proste. 

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 26. října 2020 16:47
Reakce na 999:

Jak to, že už zase čekáme na tiskovou konferenci vlády? Neměli se sejít až zítra?

​aha aha, takze 3 kila mouky a 2 litry burcaku vlecu domu prozirave

Offline 0zero7
11914 příspěvků moje polička 26. října 2020 16:47

viktorka_od splavu no ja mam prave ten dojem, ze zamestnavatele "maj dojem" ze jak to neni v kanclu, tak pruser. Coz je samo hovadina, ja kolikrat z domu udelam vic, protoze me nic nerozptyluje treba. Hardware a pripojeni k systemum chapu, u nas to trvalo asi tyden nez to hodili tak, aby to jelo spolehlive, Teams teda miluju, bozi, nahore kosile, dole skoroteplaky :) 

Offline Sweet Potato
40629 příspěvků moje polička 26. října 2020 16:48

moora Budeš kvasit burčákem?

Offline 0zero7
11914 příspěvků moje polička 26. října 2020 16:49

andulka01 jo tak to je taky pravda, s detma a tak... to me sobecky nenapadlo! 

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 26. října 2020 16:49

0zero7 ne, náhrady s HO nesouvisí. (Jen se s tím šmelilo, lidi pobírali OČR a přitom doma dělali.) Ale náhrady jsem měla na mysli, když kvůli dětem dělat nemohli, nebo OSVČ za zavřené podniky atd.

Offline tv
4287 příspěvků moje polička 26. října 2020 16:53
Reakce na moora:

​aha aha, takze 3 kila mouky a 2 litry burcaku vlecu domu prozirave

​Ja koza šla dnes na houby s tím, že nakoupím až zítra, když je tiskovka zítra. Takže ona je dnes a já mám smůlu, jo?

Offline 0zero7
11914 příspěvků moje polička 26. října 2020 16:54

Garfie

Me hlevne dere, ze nejsou vsude omezeny cisla kolik lidi muze do obchodu atd, u nas k reznikovy beze zmeny od brezna dva zakaznici a cau, pokud je to par tak uz nemuzes a musis pockat. Toto nechapu, jednoduchy a ucinny. Je fakt teda ze velkej supermarket se hlida hur, ale bud maji nekoho kdo pocita u vchodu (a pousti az dalsi odchazi, kdyz je plna kapacita) a nebo maj omezeny pocet kosiku a bez nemuzes, jak uz tady nekdo psal. Jinak teda titulky v novinach o CZ a Prymulovy probehli uz i tady, ostuda zas tv

Offline Sweet Potato
40629 příspěvků moje polička 26. října 2020 16:56

tv Ne, máš houby. Chvíli na nich přežijete. 

Offline 0zero7
11914 příspěvků moje polička 26. října 2020 16:56

nonemy JJ dik, uz rozumim. Smelilo s nahradama? tvl, husty, ja jsem strasne znaivnela jak v CZ uz dlouho neziju

Ne ze by to tady asi nekdo nezkusil, ale je to uplne minimalni, ani jsem o nikom neslysela. Slo by to taky jen kdyz clovek dela na sebe, protoze sice covid support 2k mesicne, ale musis to mit potvrzeny od zamestnavatele, ze mas omezeni hodin nebo nepracujes. Nastesti system online aplikaci zprovoznili za 3 dny tehdy. 

Offline tv
4287 příspěvků moje polička 26. října 2020 16:58
Reakce na Sweet Potato:

tv Ne, máš houby. Chvíli na nich přežijete. 

​Houby jsem odevzdala mamince.

Offline 0zero7
11914 příspěvků moje polička 26. října 2020 16:59
Reakce na A666:

problem je, ze doma nezustavaji ani ti, kteri doma zadne deti nemaji a podminky pro praci maji, s produktivirtou na jare taky nemeli problem ale zamestnavatel se proste seknul, ze nechce slyset stiznosti tech, co HO mit nemuzou tak ho nebude mit nikdo......

​OMG, fakt na facku. Ja ne tak ty taky ne

Offline 999
19889 příspěvků moje polička 26. října 2020 17:00

Už to zase zmizelo... Sakra tak bude ta tiskovka, nebo ne?

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 26. října 2020 17:01

A666 já vím, těžko vysvětlovat :( Ale mám prostě pro některé pochopení. Myslím pro chování, ne pro blbé důvody. Např. chápu, že se puboši chtějí slízat, i když to neschvaluji, chápu, že babička nechce být zavřená sama doma, chápu, že pán, který nemůže dýchat, má roušku pod nosem. Je mi těch lidí líto a nechci je vidět jako to zlo, kteří by měli dostat flastr až zčernaj. (Jasně, našli by se takoví, co by si to zasloužili :) ). Nechci se dívat a posloucat jak na jaře, že mladý člověk spáchal sebevraždu, protože měl sám doma deprese, že mladou dívku zmlátil policajt, protože byla venku s přáteli a neměla roušku :( A nechci teď slyšet, že nedodržováním zase uvidíme více mrtvých, to já vím! Já tímto nezpochybňuji opatření a jejich nedodržování, jen prostě nechci, aby lidi napadali ještě k tomu všemu sebe navzájem :(

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 26. října 2020 17:06

0zero7 Švagr žije a podniká v Rakousku a liboval si, že dostává od státu víc, než by si vydělal. Jo, někde to jde no. U nás se musí šmelit :)

Offline viktorka_od splavu
49432 příspěvků moje polička 26. října 2020 17:07

nonemy no uff, přesně. já si taky myslím, že většině lidí stačí vysvětlovat, vysvětlovat a pozitivně motivovat, a až té menšině která si nedá pokoj tak té je třeba ukázat jasný hranice. u nás je to obvykle stylem příkaz zákaz a pak někomu rupnou nervy a zmlátí chodce mimo přechod

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 26. října 2020 17:09

999 na ct24 to jede na liste, uz jsem psala muzi, at priveze radsi vina :)

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 26. října 2020 17:09

viktorka_od splavu tak nějak