Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 31. října 2020 14:04

Renusatko Garfie u nas online vyuka taky jede dobre, ale podle me dceri chybi to tempo a plnohodnotne procvicovani se spoluzaky, plno toho odposlechne, uci se prirozene a ted tohle nema, takze spolu opakujeme. 

No, doufala jsem v prosinec, ted to nevypada na leden... dcera je ve 4. tride. A ani nevite, jak jsem stastna, ze syn dostal odklad...

Offline continuity
43554 příspěvků moje polička 31. října 2020 14:04

Lamicka já si myslím, že když si ly budou zavřené třeba do března, tak to opakování ročníku by mohlo být na stole. Rozhodně lepší než ty děti hodit pres palubu.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 31. října 2020 14:05

Lamicka Prý je to jak u koho. Déle přetrvávají u starších a krátkou dobu u mladších. Taky je ještě ta imunita, kdy se s tím setkáš a nedostaneš to vůbec a ta se prý objeví až při opakované nákaze (v krvi) a je na to jiná metoda. 

Offline Garfie
28622 příspěvků moje polička 31. října 2020 14:05

continuity  Taky bych opakovala ročník.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 31. října 2020 14:09

viktorka_od splavu Tam dělají jen odběry krve. Výsledky jsou druhý den. Jen tam přijdeš a nahlasíš, že to chceš vzít jako samoplátce. Byla jsem tak kolem 10 dopoledne a nikde nikdo. Ještě tam probíhá zároveň i výzkum myslím od pojišťovny 211, tam je to asi za 100Kč. Najdeš to vše na stránkách Synlab.

Offline brrr
12389 příspěvků moje polička 31. října 2020 14:12

Garfie continuity Myslím, že z opakování ročníku by dostal starší psotník. Znovu dělat to samé, to by tam asi umřel.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 31. října 2020 14:16

Lamicka Já si myslím, že u těch menších je to všeobecně horší. Já mám osmáka, takže tam vůbec netuším, co dělá. Nikdy nic nepotřebuje, vše řeší s učitelem v hodině nebo soukromým hovorem. Případně mají společnou práci se spolužákem. 

U toho maturanta je jednak blbá škola. Testy na druhý den přijdou třeba ve 20:20, když se tam nepodívá a ráno se nepřihlásí, tak je to za 5. Úkoly chodí i v jednu v noci, neomluvené hodiny, když se nemůže přihlásit a do jejich bordelu ještě jeho lenost. Kombinace na .....

Offline Paris
příspěvků moje polička 31. října 2020 14:32

viktorka_od splavu tak naše hygiena do ilegality nepřešla. Už manželovi volali. Vyřešili tím i nás. Všichni ze společné domácnosti máme zavolat svým PL a nechat si vypsat žádanku.

Kontakty mimo domácnost obvolá hygiena.

Offline Sweet Potato
40634 příspěvků moje polička 31. října 2020 14:41

continuity Nemá to dobré řešení. V základní škole by seděli i deváťáci, kterým by bylo sedmnáct. Přibude spousta těch, co se na všecko vybodnou, nedokončej ani základku, natož SŠ nebo učňák. Je to strašný průšvih. Strašný.

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 31. října 2020 14:44

continuity Garfie jenze to prakticky nejde udelat. Do skol se o rocnik navic proste nevejde. U moji mamy ve skole se bezne uci i v jidelne a v dilnach(jazyky).To by se leda muselo stopnout nabirani do MS a podrzet tam o rok dele predskolaky a to si nejak neumim prredstavit...

Offline viktorka_od splavu
49434 příspěvků moje polička 31. října 2020 14:47

Paris neuveritelne:-))

Offline Garfie
28622 příspěvků moje polička 31. října 2020 15:10

711990 Já vím, nedovedu si to úplně představit v praxi...

brrr Já si jako naivně představuju, že by byly nějak upravené osnovy, nebo víc rozdělené třídy, nějaké takové řešení, ale jak říkám, úplně naivně :-)

Offline Kokoska
35152 příspěvků moje polička 31. října 2020 15:13

711990 nejde jen o misto, ale i o ucitele. Navic prvnaci potrebujou zkuseny pedagogy a kdyz jsou treba 3 prvni tridy na skole, z prstu si je nevycucas.

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 31. října 2020 15:17

Kokoska no jasne, to taky. Proste to nejde:(

Offline OliveOyl
1976 příspěvků moje polička 31. října 2020 15:27

whiskas díky. Přišla o čich, tak to bude tutovka. Naštěstí nemá žádný jiný příznak, studuje a bydlí na druhým konci republiky, by nemohla utrpět mateřskou péči.

Offline barbucha blogger
36091 příspěvků moje polička 31. října 2020 15:51
Reakce na prďola:

Z mého pohledu Blatný absolutně nezvládl tu "mikro-krizovou" komunikaci a tak nějak nevěřím, že zvládne krizový management. Vůbec nechci hodnotit jeho osobní kvality, ty profesní budou chybět na jeho původním místě. Média ho dle mého názoru docela brzo potopí

Narazila jsem na docela zajímavý pohled >> tady << 

​Dobrej článek, potěšil (v tý bídě). Konečně hlas rozumu...

Jinak na Blatnýho mam stejnej názor jako ty, podle mě stojí za starou bačkoru a hned zatepla ukázal pevnej charakter No, Bureš si do stáje nepřivede hned tak někoho, že jo.

Offline Černá kočka
1782 příspěvků moje polička 31. října 2020 16:07

Pamatujete jak se tady plánoval ten Covid velkofilm s Brucem Willisem a koťátkem v hlavní roli?

Potom co se odehrávalo na vládě tento týden, mám pochybnosti, že nás Bruce zvládne zachránit sám, bude potřeba povolat posily.

Tohle dá asi jenom sir Humphrey.

.

Offline continuity
43554 příspěvků moje polička 31. října 2020 16:30

Sweet Potato 711990 dobré řešení to nemá, průšvih to je, na všechny strany. O tom žádná. Hlavně pokud nebudou půl roku chodit do školy prvnaci, stejně nebudou zralí na druhou třídu. Nebudou umět číst, psát nic. A ti lonsky vlastně pořádně chodili do školy půl roku. Jak pujdou do třetí třídy?.

muselo by se to vymyslet. mozna podobně jak když se pridávala devítka. Udělat nějaké testy a posunout výš jenom ty, co budou chtít/ udelaji testy.

To moje v šestce se bude třeba chvíli nudit, tak budou dělat projekty, stejně jsou ty osnovy šílene našlapane. Ale ta ve čtvrté klidně může promrskavat v matice a jazycích to samé. Teď opakují vyjmenovaná slova a celá třída je na tom tak,že to nikdo nepozná, že to dělají potřetí. 

První ročník treba otevřít jenom pro omezený počet  děti - ono i předškoláci,kteří málo chodily do školky nebudou úplně ve stavu nastoupit do školy. 

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 31. října 2020 16:46
Reakce na continuity:

První ročník treba otevřít jenom pro omezený počet  děti - ono i předškoláci,kteří málo chodily do školky nebudou úplně ve stavu nastoupit do školy. 

​Na to je i nějaká "norma", kolik musí v posledním ročníku školky odchodit, aby mohli do školy. Jsem ráda, že tyhle věci neřeším. Nás to zastihlo v dobrém věku.

Offline continuity
43554 příspěvků moje polička 31. října 2020 16:47

dynda starší měla spolužačku, co moc do školky nechodila a v první třídě ve škole brečela, protože se jí styskalo. Asi tak.