Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline Sweet Potato
40634 příspěvků moje polička 03. listopadu 2020 18:30

Pavlena Je to astmatik.(silný)

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 03. listopadu 2020 18:54
Reakce na Pavlena:

Sweet Potato ja twitter nepoužívám a strašně blbě se mi to čte. Ale chápu to správně, že pán je s plícemi vážně nemocný i bez Covidu? To asi nebude typický průběh zdravého člověka...

​Podobný průběh měl kamarádv táta který plíce fakt nemocné nemá a je to zpěvák. Anebo tetina známá, ta je teda po transplantaci jater, ale skončila na týden a kus v nemocnici, musela být na kyslíku......

Offline Krehutka blogger
3528 příspěvků moje polička 03. listopadu 2020 19:07

A666 u nás v rodině zdravý 75 letý muž, průběh teda o něco mírnější bez teplot, ale stejně skončil se zápalem plic v nemocnici, 40 % plic nefunkčních.

Offline nika
685 příspěvků moje polička 03. listopadu 2020 19:11

A666 no, nikdo nevíme. Bednu s kyslíkem měl doma tchán, měl vážně nemocné plíce a bylo to v poslední fázi nemoci, kdy už dýchal velmi špatně. ale vážný průběh kovidu můžeme mít samozřejmě kdokoliv a kdokoliv na něj můžeme zemřít. Ale v tomto případě - takto silné astma, je potřeba urcite ještě větší opatrnost.

Offline Sweet Potato
40634 příspěvků moje polička 03. listopadu 2020 19:45

nika Právě, nějak nemocného člověka, byť dlouhodobě stabilizovaného, má v bližším či vzdálenějším okolí asi každý. Ksindl hnusnej čínskej!

Offline Catherinne
10881 příspěvků moje polička 03. listopadu 2020 19:48

Na twitr se nedostanu a asi je to dobře. Moje astma...stres z práce bude stačit.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 03. listopadu 2020 19:56

Moje kolegyně se nechala testovat na protilátky. Má jich na rozdávní. Přitom v září měla tak týden občas večer teplotu. Nic víc. Je jí skoro 60 a problémy s imunitou má, co ji znám. Sportuje, ale mírně a nadváhu též má, ne obezitu.

Offline viktorka_od splavu
49434 příspěvků moje polička 03. listopadu 2020 21:18

Myrtila dekuju za info

a vsem marodum drzim palce

Offline Catherinne
10881 příspěvků moje polička 03. listopadu 2020 21:29

Jedna známá byla nemocná, na začátku, cca 3 den ji na test nechtěli, že je brzy, pak zase že už je pozdě, dnes je doma dvacátý den, ve čtvrtek se prý chystá do práce. Nikdo ji neviděl, netestoval, nic. Absolutní nezájem. Tohle je taky normální?

Offline bram
4111 příspěvků moje polička 03. listopadu 2020 21:46

Catherinne mám pocit, že pokud nemáš po prodělané nemoci tři dny žádné potíže, tak jsi oficiálně braná za vyléčenou a negativní a na kontrolní test nemusíš.

Offline Sweet Potato
40634 příspěvků moje polička 03. listopadu 2020 21:57

Catherinne A kdo ji na testy nechtěl?

Online Garfie
28625 příspěvků moje polička 03. listopadu 2020 22:07

bram Ano, je to tak, ale známá od Catherinne nebyla na testu ani jednou, jestli jsem to správně pochopila.

Offline Fiction
1647 příspěvků moje polička 03. listopadu 2020 22:20

Catherinne Z hlediska té známé by mohl být problém jen to, že není ve statistikách /a špatný postup hygieny.../ ale jinak po 20 dnech doma /pokud jí nic není/, je vše OK.

A pokud jde o tvé astma, narážím na ten odkaz na twitteru, ten pán má OLA, což je opravdu raritní tíže choroby. Ty se bát opravdu nemusíš, tebe covid "nedoběhne". Ten výraz volím v souvislosti s tebou naschvál .

Offline Catherinne
10881 příspěvků moje polička 03. listopadu 2020 22:36

Sweet Potato obvoďačky ji tam nechtěla poslat a sama nešla. Tak mi to přišlo divné. 

Offline Catherinne
10881 příspěvků moje polička 03. listopadu 2020 22:37

Garfie ano, ani jednou.

Offline Catherinne
10881 příspěvků moje polička 03. listopadu 2020 22:47

Fiction děkuji,  měly bychom se v pátek potkat, tak jsem si nebyla jistá, zda to chci...

A astma, je pravda, že mudr je že mě nadšená, když jsem ji loni přinesla ukázat na krku všechny medaile, tak šla pro kolegyni do vedlejší ordinace ať se podívá na simulanta a dokonce si mě vyfotila, že mě bude ukazovat na kongresech. Jsem ráda, že jí mám, protože to byl první člověk co mi pomohl se skvělou léčbou po 10 letech, kdy jsem měla několikrát do měsíce celonoční astmatické záchvaty. Takže dost dobře vím, co to je se dusit a nemoct se nadechnout a dýchat. Takže mám z Covidu respekt. 

Offline Sweet Potato
40634 příspěvků moje polička 03. listopadu 2020 22:48

Catherinne S těmi obvoďáky je to někdy divné. Oni prý (prý!) jsou/byli pod tlakem, že když někoho pošlou a nepotvrdí se to. Kamarádku (už v září) doktorka taky neposlala, že prostě viróza, ona nenaléhala, týden byla v PN, nic moc jí nebylo. Ale po měsíci si došla na test na protilátky - a ono asi jo.

Ale když ta tvoje marodila tak dlouho, to jí asi moc dobře nebylo? Že jí tu žádanku nedali ani opakovaně.

Offline Catherinne
10881 příspěvků moje polička 03. listopadu 2020 22:55

Tak je to jinak, omlovám se , asi jsem ji špatně pochopila. Teď jsme si psaly. 

Na testu byla někdy na začátku, byla pozitivní,  ale pak už obvoďačka žádný test nechtěla. Jen se jí pořád ptala kdy chce jít do práce a má ji ukončit nemocenskou.

Offline viktorka_od splavu
49434 příspěvků moje polička 03. listopadu 2020 23:14

Fiction mne to ukonceni trochu smrdi popravde, manzelovi rekla z callcentra ze 30. ma jit do prace a slus, to nemohl vstat z postele, ted teda uz jen kasle a asi jeste chvili bude.. mezi lidi se teda nechysta, nemusi nastesti. jinak nam nikomu nikdo nevolal

Offline Fiction
1647 příspěvků moje polička 03. listopadu 2020 23:22

viktorka_od splavu Těch 10denní izolace a minimálně 3 dny bez příznaků - to je  takto stanoveno pouze z hlediska  případné infekčnosti. 

Klinický stav je věc druhá, pokud člověk není v kondici, tak ať doma zůstane. Já teď mezi kolegy vidím opravdu různě závažné průběhy, od  ničeho /jen ztráta čichu/ až po přetrvávající únavu s neschopností vstát a jít pracovat.