Sweet Potato jojo, jen ať to otevřou a v lednu pojedem další vlnu. Třeba si říkají, že ty školy ani nestojí za to, že se v lednu stejně zase všechno zavře. To je fakt na hlavu.
Koronavirus
Sweet Potato Naše priority jsou evidentně trochu jiné než jejich priority ![]()
Přece důchodci chtěj utratit těch 5 litrů za nějaký parádní čínský plasty pro vnoučata, ne? A podle jakého klíče budou ty otevíračky NĚKTERÝCH služeb? Už vidim ty semafory - dámské kadeřnictví v sudé týdny když bude rosný bod vyšší než 0,123544687432411, pánské v sudé týdny pouze pro plešaté.
Stále můžu říkat, že se mě to nijak zásadně netýká, ale tenhle přístup mi vadí úplně neskutečně.
Kokoska To je další věc, která mne děsí. Je dobře, že čísla klesají, ale to neznamená, že koronáč vytáhl bílou vlajku. A co vymysleli do budoucna nového, abychom se netočili v kruhu?
Sweet Potato dvě tabulky, takže kruhový kulový ![]()
Tak uz maj doktori asi dalsi pokyny. Minuly tyden mi mudr rekla, ze maji pokyn po 10 dnech neschopenku na covid vzdy ukoncit a kdyz trvaji priznaky, vystavit neschopenku na novou diagnozu. Dneska o tom nerekla ani slovo a kdyz jsem do telefonu dostala dalsi zachvat kasle, sama rekla, ze neschopenka pokracuje a nam zavolat za tyden.
A pry 10 dni izolace jste dodrzela, uz muzete ven - no nemuzu, kdyz mam neschopenku bez vychazek ![]()
A zacina se mi vracet cich ![]()
andulka01 Taky mě k tomu napadá, že obchodům, službám, ... se dá vymyslet nějaká kompenzace, daňová úleva apod., ale jak se kompenzuje dětem z 1. stupně, že rok nechodily do školy? Sociální dovednosti, nějaký návyk na školu a tak? Na to by se měl podle mě vyvíjet tlak úplně nejvíc, a to se mě to přitom vůbec netýká.
Taky bych řekla, že by měli řešit bezpečný provoz škol, i kdyby tam děti měly trávit míň času než normálně a v rouškách, nějak se střídat po turnusech. Nijak se to nevylučuje se zavedením pravidel pro bezpečnější provoz služeb a obchodů. Tenhle stav bude trvat dlouho ![]()
Sweet Potato to jsem se zas vytočila. ![]()
Očividně se netrasuje,netestuje, denně přes 150 mrtvých, pacienti se vozí po republice a my jdeme rozvolňovat.
Školy naposled. Alespoň kdyby tam dostali ty první třídy, třeba s podmínkou těch antigenních testu.
Všichni u toho chtějí být, ale ne kvůli tomu, aby nabídli řešení, ale aby ochránily svoje zájmy. Kdo zastupuje školáky?
Hlavne, že obchody jako opatreni nabízejí, že se bude víc desinfikovat. Vždyť se ty blbě košíky nedesinfikuji ani teď? Nebo je opatření, že u vchodu stojí láhev desinfekce a kdo chce ji použije, dostatečné? ![]()
barbucha to mas dobry, ze muzes sehnat isoprinosine...
Kdybys věděla, jaká to byla anabáze a kolik lékáren jsem obvolala...
barbucha tak to ti gratuluju. PL mi říkala, že jedné její pacientce se podařilo sehnat celé dvě krabičky! jinak že mi ho klidně napíše, ale můžu si s tím receptem leda tak.. no vlastně houby, s e-receptem ani to ne. není to jedinej takovej lék, co nemá žádnou náhradu a dlouhodobě není... týká se to spousta dalších, jen když je nepotřebuješ, nevíš, nebo tě to nezajímá
Aranel Tak oni se strašně snažej vymyslet to tak, aby právě ty kompenzace dávat nemuseli. Je to strašně krátkozraký, nedovzdělané děti se nám vymstí daleko víc.
A co ti budu povídat - chodit s (už zase) frustrovaným učitelem, kterej tak moc chce učit naživo a ze všech stran slyší jak si sedí za 100 % platu doma a nemusí hejbnout... Jako on-line v poho dává, ale moc dobře ví, že s druhákama to není úplně optimální.
continuity mno tak já tady nadávám už od jara, že se stát úplně na vzdělání vysral, to se nedá jinak říct, děcka hodili přes palubu a šlus, povinná školní docházka zjevně byla důležitá kvůli té docházce, nikoliv kvůli vzdělání. a jak se docházka zrušila, je to každému jedno. nejvíc ty co o tom rozhodují zajímá aby nemuseli tolik vydat za OČR a dostali maminky zpátky do práce, jinak by se vykvajzli i na ten první stupeň. no bylo mi tu x-krát vyčteno že mám šoupat nohama a našít si roušky
v současném stavu bych očekávala, že ministerstvo školství intenzivně pracuje na tom, aby všechny ročníky opakovaly ročník. je tu někdo, kdo si myslí, že tento školní rok se děti něco naučí? už minulý školní rok byl v podstatě ze třetiny v háji. teď bude pololetí, a myslím, že minimálně to té doby nic. klidně se vsadím, že po předvánočním otevření obchodů jsme na nový rok v ....no víte kde. takže zavřeme na další dva měsíce. a pak znova velice brzo zas, protože lidi budou čím dál unavenější, vystresovanější, vzteklejší a rezignovanější, a nějaké dodržování čehokoli jim bude čím dál víc putna. tady už nepůjde o jeden zameškaný a k ničemu školní rok. ale o jeden a minimálně třetinu dalšího. jsem pesimista ![]()
spíš je to do "co vás dnes (cenzurováno) k nepříčetnosti".
máte takhle zaměstnance. od jara jim tlučete do hlavy, že v případě náznaku příznaků mají sedět doma, v žádném případě nechodit do práce. a v okamžiku, kdy postupně skoro celá firma odejde do karantény, a zbyde vám asi tak poslední funkční směna, po skoro celé odpracované směně prohlásí osoba, která navíc neměla roušku, přestože je to nařízené, že vlastně o víkendu měla horečky, ale už je jí docela dobře. kristepane. mám chuť vraždit.
Jiná Realita no on ti už někdo vysvětlí, že to nejde, protože by se ve školce hromadili potenciální prvňáčci a na základce s malýma dětma štosovali teenageři. já si teda taky nemyslím že plošně je to dobrej nápad, ale určitě by šlo vymyslet ledacos, například se mohlo učit celé léto. což mi ale zas vysvětlili že přece jak učitelé tak rodiče potřebují prázdniny a dovolené. závěrem na děcka se vyse.em. achjo
viktorka_od splavu nebo by se zase mohlo učit o sobotách.
každé řešení bude problém a špatné, ale od toho tu snad máme tu vládu, aby něco vymyslela, lidi k tomu motivovala a sehnala na to prostředky. má na to několik "expertních" haha týmů. představa, že se jako budeme tvářit, že nic, je strašná.
já sama na sobě vidím, jaká katastrofa byla, když jsem se začala učit francouzštinu, a první rok jsem byla pořád nemocná. už jsem to nikdy nedohnala. a takhle podobně to bude mít celá jedna generace školáků.
Aranel Osobně mi i vadí, že syn před maturou nebude chodit minimálně 3/4 roku do školy. A ve škole se diví, že to vypadá, jak to vypadá. Chápu, že třeba na gymplu to bude jiné, ale na uměleckém oboru, kde polovina má pocit, že maturu snad ani moc nepotřebují, je to děs.
viktorka_od splavu když ono nějaké univerzální plosne řešení není. nechtěla bych, aby se syn učil i o prázdninách, protože vidím, že fakt pracuje a to hodně. mívají 5 až 7 hodin denně online, dost věcí i doděláva po vyučování. jako rozhodně se neflaka. na druhou stranu neteř v 5 třídě má 1 nebo dvě hodiny online týdne a tam by to opakování asi smysl mělo.
barbucha tak to ti gratuluju. PL mi říkala, že jedné její pacientce se podařilo sehnat celé dvě krabičky! jinak že mi ho klidně napíše, ale můžu si s tím receptem leda tak.. no vlastně houby, s e-receptem ani to ne. není to jedinej takovej lék, co nemá žádnou náhradu a dlouhodobě není... týká se to spousta dalších, jen když je nepotřebuješ, nevíš, nebo tě to nezajímá
Tenhle stát na lidi naprosto kašle. Jinak není možný, že by byl u nás takovej nedostatek všeho potřebnýho - když všude jinde funguje zásobování tak, jak je potřeba.
Udělala jsem strašnej cambus v naší nemocniční lékárně, kam jsem šla (naivně) jako první... taky každou chvíli něco nemaj, pročež jsem jim sdělila že jsou jak naše vláda a na svoje kolegy zaměstnance úplně serou, blahopřeju!
Už jsem myslela že tam nikdy nesmím vkročit - a hle, nedávno jsem potkala lékárnici a ta mi servilním šepotem a s důvěrným mrkáním sdělila, že "si můžu přijít, jestli potřebuju"
Tak vida, po dobrým člověk ničeho nedosáhne asi!
Jiná Realita ano, strašný to je. a z těch pologramotných dětí vyrostou noví voliči... a taky plátci daní nebo příjemci sociálních dávek.
já jsem naštvaná kvůli našim dvěma maturantům, protože oba mají předpoklad ke studiu na VŠ, přitom bez půlky třetího ročníku a jak se zdá čtvrťák nebude vůbec budou mít ve svých - technických - oborech mnohem menší šanci se chytnout, no ale proti těm malým dětem je to úplný houby, to jsou prostě chudáci a to jak náš paternalistický stát úplně na vzdělávání rezignoval, přitom se svoje občany snaží řídit na každém kroku, je prostě neuvěřitelný, furt to nedokážu pochopit jak jim to může takhle procházet, proti tomu jsou veškeré rozkrádačky z ria úplná selanka
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY