holka hnědooká myslim si, ze si to tva lekarka vymysli. kamaradka dela u obvodacky a zadne takoveto narizeni nemaji, naopak vysvetluji pozitivnim, ze musi vylezet tech min 10dnu a z toho 3 bez priznaku, jinak nikam nechodit! A pokud jim neni dobre, tak i dele. Jedine, ze ztrata cichu uz se nebere jako priznak, ta muze trvat tydny.
At je ti brzy lip.
Koronavirus
Do domovů pro seniory konečně dorazily ty testy, volejte sláva a vivat! V půlce listopadu. Bez českého návodu k použití.
Jiná Realita jako rodic prvnaka rikam, ze si ani v nejmensim nepreju, aby opakoval prvni tridu. Stejne tak nechci, aby chodil do skoly o prazdninach a v sobotu. Nase dite i vsichni jeho spoluzaci umi tolik, co by umeli, kdyby chodili do skoly. Rezim maji, jen ty krouzky a socialni kontakty blby. Ale to se nicim nenahradi, vubec ne dohanenim o prazdninach nebo opakovanim.
Jiná Realita nad tim premyslim uz dlouho, protoze u nekterych rocniku ta absence muze byt docela prusvih a taky asi zalezi na skole a ucitelkach/ucitelich. U dcery (4. trida) vidim, ze intenzivne pracuji, ma 3 - 4 hodiny denne online, maji plno ukolu, ktere si udela sama nebo ji pomahame, vidim, ze se opravdu posouva (ma znalosti, ktere vloni urcite nemela), dneska jsem psala do detskeho vlakna, ze se bavi s kamaradkou anglicky (krkolomne), to by vloni urcite nezvladla... kdyby opakovala, urcite by stagnovala, to taky nechces.
Syn je ted predskolak, ma odklad, dalsi posun uz nemuze mit, takze se posunout na zakladku musi. U nas je situace tak spatna, ze se do skol nedostavaji kolikrat ani spadove deti. Neumim si predstavit, ze by 1. tridu nechali opakovat. Kam by dali deti, ktere jsou do 1. trid v zari? Jedine, ze by udelali porovnavaci zkousky a ty deti nejak promichali, ale ty male deti jsou dost frustrovane, tohle by jim asi nepridalo (myslim to, ze by prisly o kamarady, ne ze musi opakovat skolu).
Predevcirem se dcera rozbrecela, ze ji chybi spoluzaci a skola. Mela tohle i na jare a s kvetnovym navratem do skoly se zase dostala do sveho tempa a klidu.
Mam pocit, ze tohle nema dobre reseni
a stejne jako viktorka_od splavu se divim, jak jim ta rezignace na vzdelani muze prochazet.
ice Souhlas a taky myslim, ze kde je vule, tak se dite uci i ted a posouva se. Kde vule neni, tak ani soboty a uceni behem prazdnin nepomuze.
viktorka_od splavu Kamarádka má (poněkud průšvihovýho) syna první rok na vysoké, teď přišel, že končí a jde dělat. Plakala mi do telefonu, pláče doma....ale já se mu nedivím. Má nulovou motivaci, v té škole v životě nebyl, nezná jedinýho spolužáka nic....je to opravdu strašný. ![]()
A co se té online výuky týká, jsou fakt strašné rozdíly, teď mi kamarádka posílala odkazy na způsob výuky jejích dvou dětí, obě na prvním stupni. Tu horší vám snad ani nebudu posílat, to by se vám chtělo zvracet. Zadání příkladů (bez jakéhokoli vysvětlení) zabalené do takových hloupých keců, plných zdrobnělin, že jsem si to musela přečít 2x, abych to pochopila. Tu skvělou hodím do dětského vlákna, jen na chvíli, ať tam nevisí cizí děti, ale spadla mi brada a paní učitelce všechna čest.
Sweet Potato to je zas daldi pakárna. Nejdriv se naridi k nejakemu datu plosne testovat v seniorskych zarizenich a PAK se resi, kde se na to sezenou testy ![]()
Pavlena
Já mám stejné informace jako ty, myslím, že holka hnědooká obvoďačka je pěkně zmatená :-D
Lamicka vnukovi bude v lete 6, takze uz jsou rozhodnuti dat mu odklad, protoze na podzim se muze opakovat totez, co letos. Chodi do skolky, takze deti mu snad nechybi, spis je nastvanej, ze mu zrusili fotbal. Zato dvoulety pry si minuly tyden vzpomnel, ze chce jit za detma. Zacal zrovna chodit na nejake cviceni, a sotva se mu to zacalo libit, utnuli to. Je mi tech deti lito, vsech.
ice a teď je otázkou, jestli výuka tvých dětí je pravidlem, nebo je spíš pravidlem výuka typu "nějak to ošulím, ať mám klid", nebo případně výuka, kdy se učitel sice snaží, ovšem s dětmi, které se mu nabízejí, by válčil i v reálné třídě, natož online. já si nedělám nejmenší iluze, jak vypadá vzdělání na takových těch "slabších" školách. a těm to bude chybět teda extra moc.
Garfie hele, u těch dospělých dětí bych to nechala na nich. Nikde není řečeno, že si tu VŠ nemůže dodělat potom. Jestli nemá motivaci, bude pro něj možná lepší, když půjde dělat a když bude chtít, může si vysokou dodělat později. Můj (tehdy poněkud průšvihový) muž se hned po maturitě odstěhoval od rodičů s tím, že chce vydělávat. Tchýně nešťastná, ale co už, zabít ho nemohla. V 27 se mu to rozleželo, přihlásil se na výšku a ejhle, čeká ho habilitační řízení. Vysokoškoláci jsou v poho, ti jsou schopni to nějak dohnat. Ale ty zpackané základy, to je neštěstí.
Sweet Potato
tohle se mi snad zdá
Mě tohle taky strašně vytáčí. Návrat do škol by prostě měla být absolutní priorita. Mohli by chodit na střídačku sudý lichý týden nebo třeba alespoň na jeden den v týdnu, starší na konzultace,... Je určitě dost možností, jak to riziko minimalizovat. Místo toho radši otevřeme obchoďáky![]()
Ségra je v primě na osmiletém gymplu. Online výuka jim funguje výborně narozdíl od jara (na jiné škole teda), vědomosti jí určitě nechybí, ale kdyby otevřeli školy, bude první v řadě psychicky to na ní dopadá dost, na jaře měla hrozné noční můry, teď je taková apatická.
a co udelat nejake plosne testovani znalosti a dovednosti a proste ty deti protridit, aby opakovaly jen nekterem? to by zase bylo blbe psychologicky?
jinak by me teda zajimala pravda o tom, jak velky vliv ma zavreni skol, slysela jsem oba extremy od 50% nakazenych (deti prinesly domu, rodice, ti do prace atd.) az po skoly nejsou vubec podstatne, muzou byt ponechany otevrene
a co třeba srovnávací testy a opakování řešit individuálně? doteď to nějak takhle bylo, že když byla domácí výuka, tak dítě pak muselo zvládnout nějaký test? tohle mi přijde podobné. a bylo by to celkem spravedlivé, aspoň mi přijde.
Kokoska syn poslední dobou taky začal vyhledávat děti, do všech kroužků se hrozně těšil, na hřišti si vždycky někoho našel. Teď se nevídá s nikým, tuhle jsme mávali z okna klukovi od sousedů, mluvil o tom ještě druhý den. Když jsme zahlédli děti ze školky, jak se vedou za ruce, volal Mami, podívej, oni jsou kamarádi. Až budu ve školce, taky budu mít kamaráda. My dospělí si to aspoň trochu vysvětlíme, ale ty děti to prostě nechápou.
Garfie Kamarádčin syn v tom není sám. Přesně totéž mi teď říkala jedna moje taky, její syn je tedy jinak neprůšvihový, ale momentálně dost v háji, svou práci (trenér) dělat nemůže a začátek VŠ online.
Jiná má syna, který loni končil praktickou školu a v září nastoupil na nějaký chráněný učňák. Tam je jasné, že opakovat bude muset.
Jiná Realita no ano, jsou ucitele, kteri na to pecou. Ale pak ty jako rodic, musis apelovat na zmenu u vedeni. A pokud te nevyslysi vedeni, tak to holt musis s tema detma odedrit sama. Prvni stupen by mel zvladnout podle ucebnic kazdej rodic.
Opravdovy problem neni u prvnaku nebo deti ze zakladky. Opravdovej problem jsou podle me demotivovani mladi dospeli, kteri uz pul roku nechodi do skoly a proste s tim seknou, jako pise garfie o tom klukovi, co sel radsi makat.
baltik prý je problém, že my na to nemáme data, protože na podzim měli pediatři pokyn děti s mírnými příznaky netestovat.
ice Tipuju, že bude spousta těch, co nedokončí. A někteří ani ZŠ ne.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY