Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline 999
19893 příspěvků moje polička 10. listopadu 2020 16:18

Lamicka Ten příklad s tím trojúhelníkem je přesný. Rodičům totiž chybí ta metodika. Slovy mého kamaráda, u kterého jsem dělala kurz snowboardu: na všechno existuje nějaká finta. 

Online continuity
43559 příspěvků moje polička 10. listopadu 2020 16:19

Lamicka já mám teď druhý týden doma muže a je to uleva.  kromě toho, že vaří a obstará ty deti, mi ještě dělá kafe a vyřizuje kuryry. Poprvé v životě nám asistenta a je to teda boží

ale zítra musí už do prace.

Offline letfenixa
10934 příspěvků moje polička 10. listopadu 2020 16:24

Lamicka my teraz učíme on-line zo školy, takže učím na tabuli, taký odraz svetla opisom by bolo nad sily všetkých a zápis mocnin a odmocnin je tiež na tabuľu jednoduchší

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 10. listopadu 2020 16:34
Reakce na continuity:

Sweet Potato to jsem se zas vytočila.

Očividně se netrasuje,netestuje, denně přes 150 mrtvých, pacienti se vozí po republice a my jdeme rozvolňovat. 

Školy naposled. Alespoň kdyby tam dostali ty první třídy, třeba s podmínkou těch antigenních testu.

Všichni u toho chtějí být, ale ne kvůli tomu, aby nabídli řešení, ale aby ochránily svoje zájmy. Kdo zastupuje školáky? 

Hlavne, že obchody jako opatreni nabízejí, že se bude víc desinfikovat. Vždyť se ty blbě košíky nedesinfikuji ani teď? Nebo je opatření, že u vchodu stojí láhev desinfekce a kdo chce ji použije, dostatečné?

jako ty cisla jsou fakt divna, testuje se o tretinu mene a oslavuje se, ze kelsaji nakazeni. Hospitalizovani jsou konstantni a pak hup dolu a zase konstatni......

Jiná Realita To je des s tim zamestnancem

Jinak ja vzhledem k vikendovym udalostem v nasem meste (prijelo si 45 tisic demonstrantu) vytahla dnes k doktorovi radsi respirator FFP2. A prekvapive se me v nem dycha lepe nez v kalsicke jednorazove rousce

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 10. listopadu 2020 16:36

A jinak zaradit deti za na konec je obrovska prasarna. tady skoly nezavreli a neudelali zadna omezeni, coz muze byt opacny problem. myslim, ze aslespon snazit se o stridavou dochazku do skoly a rozdelit prvni stupen na skupinky a nechat je chodit setrvale by fakt nebylo neproveditelne za nejakou dobu. Ale oni proste zadny plan nepripravuji

Offline Aranel
6683 příspěvků moje polička 10. listopadu 2020 16:36

andulka01 Nemluvě o tom, že někde přešli na Comenia Script atd. atd. atd. Já si taky myslím, že ne že by to jednotlivý případy jako ice a Garfie apod. nezvládly, ale systematicky je to prostě průšvih. 

Jedna moje kamarádka o tom napsala moc pěknej článek na Eduzin, proč například nepřipadá moc v úvahu "proučit" celý prázdniny apod.

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 10. listopadu 2020 16:37

continuity dneska jsem uz premyslela nad tim, ze si budeme muset s muzem o promluvit, protoze jsem uz mesic doma a mam za zady skolacku a syna, ktereho beru domu po obede, protoze ho tam nechci nechavat do pul pate (muzeme na HO ven jen v poledni pauze, koncime v 16:30), mam opravdu hodne prace, domacnosti se venuju az po praci, taky chceme jit nekdy na prochazku... muz ted asi trochu zapomnel, ze nejsem v domacnosti, ale doma v praci . Jenze muz toho ma jeste vic, plus zamestnava dalsi lidi, no neni to ted legrace. 

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 10. listopadu 2020 16:38

letfenixa To je dobre reseni. Jen nase pani ucitelka ma sama 3 deti, takze potrebuje byt doma. Ona jim neco ukazuje, ale tu tabuli to nenahradi.  

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 10. listopadu 2020 17:01

Ja jsem neskutecne stastna,ze v tyhle dobe nemam skolou povinne dite......

A deti cizincu,no to bych mohla vypravet kdyz syn nastoupil do nemecke skoly a my ani jeden nemec.No musel to zvladnout sam a zvladnul,ale s online vyukou nevim jak by to dopadlo.

Online Garfie
28627 příspěvků moje polička 10. listopadu 2020 17:07

Zarinya A uměl německy? 

Offline andulka01
12863 příspěvků moje polička 10. listopadu 2020 17:07

letfenixa Přítel učí taky ze školy, má ve třídě vše co potřebuje, tabuli, pomůcky co děti znaj a i to prostředí je pro ně docela motivující - maj tam svoje obrázky, sledujou kytky co zasadili. Prý jsou v učivu i trochu napřed (jsou tam vesměs super rodiče), ale prostě to neřeší všechno, no.
Taky má ale ve třídě kluka z dětského domova s poruchama chování a dobře ví, že ten postupně ztrácí návyky, které ho horkotěžko naučil v první třídě a že to pak zase bude peklo pro celou třídu.

Aranel Díky za článek. A jo, třeba právě Comenia. Já fakt občas zírám jak hodně se proměnila metodika učení, pamatuju si akorát svoji základku.

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 10. listopadu 2020 17:08

Garfie no,moc ne,ale slo mu to rychle.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 10. listopadu 2020 17:12

takový dojem k těm prý klesajícím případům - kdybych měla mluvit za široké okolí, vesnici, zaměstnání...tak u nás to teprve vypuklo. a to teda bombasticky, rovnou ve velkém. připadá mi, že to má úplně každý. ještě minulý týden nikde nikdo nic, jen ojedinělé případy.

Online Garfie
28627 příspěvků moje polička 10. listopadu 2020 17:13

Zarinya Díky, víš jak, děti nastoupí do mezinárodní školy, tak sbírám zkušenosti, dost se toho bojím. 

A jestli zavřou školy tam a budu muset dozírat na online školu v angličtině, tak se asi oběsím na nejbližší sakuře, fakt!!!

Online continuity
43559 příspěvků moje polička 10. listopadu 2020 17:22

Aranel já tomu všemu rozumím, že jsou učitele utahani. Ale já třeba včera skončila v práci ve čtvrt na dvanáct v noci. Není takový každý den, ale obecně pracuji hodně, taky jsem celé dny na callech s klientama, kde nesmím dělat chyby. všichni cekaji, že budeme od 8 do 18 přikovani k počítačum. Včera tu komusi vyčetli, že byl v pracovní době na poště,chystám se promluvit si o tom šéfem. Předtím jsem taky dělala víc než těch osm hodin denně, ale hodně jsme přejížděli mezi klienty a člověk si v tom autě alespoň trochu odpocinul. To teď není.  od brezna jsem měla celkem 10 dní dovolené. A to vlastně muzu byt šťastná, že mám práci. Já kdybych chtěla psát blogy, jak je to těžké, tak vůbec nemám kdy. 

Takže chápu, že pro učitele je to složité, ale opravdu nejsou jediní, odskakali jsme to všichni. ( Teď aktualne sbírám síly, abych ještě dodělala jednu nabídku). 

Offline andulka01
12863 příspěvků moje polička 10. listopadu 2020 17:30

Offline Pavlena
6921 příspěvků moje polička 10. listopadu 2020 17:39
Online Garfie
28627 příspěvků moje polička 10. listopadu 2020 17:49

Aranel Hezky to napsala a je to dobrý pohled z druhé strany, díky moc, ale v podstatě, jak píše continuity , její hlavní problém spočívá hlavně v malém bytě a malých dětech. :-) Ale to má kdekdo. Když byl muž minulý týden na HO, prakticky pořád na online meetingu, k tobu obě děti v online škole, já pracuju z domu trvale...ale nic jsem neudělala, moje práce šla prostě totálně stranou, zařízení by se ještě našlo, ale místo už ne. 

Jinak na odlehčení, dnes mi moje sestra líčila online písemku z matiky. Příprava 3x složitější než obvykle, protože vymýšlela čtyři verze podobných příkladů, které různě rozhodila mezi svoje kluky...dopadlo to tak, že si to různě přeposílali za jejími zády (jak předpokládala), takže prý nejen že nebyl nikdo, kdo by to měl kompletně dobře, ale prý dokonce nebyl nikdo, kdo by měl kompletní zadání, tak jak ho dostal přiděleno!

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 10. listopadu 2020 17:49

Já bych opakování maturitního ročníku brala hned, ale já mám doma "lempla". Místo hodin spí, páč stačí poslouchat, takže se přihlásí a pospává, úkoly některé dělá, některé ne a jak fungují některé předměty, to nemám vůbec představu. Někde vůbec nejsou kamery a možnost přihlášení, některé úkoly a testy vůbec nejdou dohledat a někdy prostě nejde připojení. On je zrovny ten, který pracuje na 20% i ve škole, ale alespoň tam sedí a slyší, vidí a musí odpovídat.

U druhého bych opakování pokládala za zbytečné, protože tam škola fungovala na jaře a funguje teď. Mají denně ráno půl hodiny s učitelem takový "pokec", tam si můžou říct o problémech, potom mají 3 online hodiny a potom samostatnou práci, ale s učitelem na přijmu a třeba i se spolužáky na spolupráci. Dokonce včera jsme si vyzkoušeli už třetí online schůzky rodičů. Propracované, napřed celá škola a potom přihlášení do témat a skupin, které nás zajímali, potom zase návrat celá škola do jedné místnosti. Oni na té samostatnosti mají i normálně školu postavenou a pracují stejně i ve škole, takže vlastně žádná změna. 

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 10. listopadu 2020 18:00

Garfie no,co ti budu povidat,uplne to nepatri do myho oblibenyho obdobi.

Ale nebuj,ty mas male deti.Tem to pujde jeste lip.Synovi uz bylo skoro 15 a jeste k tomu dodelaval na dalku devatou tridu zakladni skoly v cesku,protoze jinak by ji nemel dokoncenou.